Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 5, 2012

...Akibat Perut Kosong....


Salam Hari Isnin semua!!
Hari ini Shah Alam hujan, dah dekat2 nak turun gi keje.. hujan turun plak.. boleh tahan lebat jugak laaa.. nasib baik baru beli payung kecik..motif??

Lamakan sepi blog ai nih~ sebenarnya ai MC pada hari Jumaat dan Sabtu.. sakit perut~ bukan salah makan pape pon! tapi perut kosong! dokter cakap masuk angin~


2 3 hari sebelom tuh selera makan cam X de sangat.. mungkin sebab simptom2 nak datang bulan.. oleh kerana selera nak makan nasi Nan ado.. ai dengan bijaksana nye gi beli mangga.. dan belasah makan mangga tanpa rasa bersalah.. perut tengah kosong!! kau x hengat kan!



sekali!!!! sakit perut ko!!!
naik letih duk ulang alik pergi toilet.. sampai tahap nak habes tenaga dah.. huhuhu..serik jek rasa.. balik jek rumah.. my hubby bawa gi klinik.. dokter kata perut ai dah masuk hangin.. so semua makanan yang masuk ke perut akan di tolak.. sebab tuh semua makanan or minuman yang masuk akan keluar balik.. huhuhuhu..

dokter tengok ai pon dah tau yang badan ai memang lemah sudah.. terus dia bagi MC untuk hari Jumaat.. makannye.. anak2 semua hantar pergi babysitter dan ai berMC di rumah sorang2.. X banyak XTVT pon boleh buat kt rumah.. sebabnye perut masih X bape OK..

Alhamdulillah~ hari ini kesihatan semakin baik~
moga lepas nih x de dah sakit2 perut cam nih lagi.. orang lain selalunye sakit perut sebab salah makan.. ai sakit sebab x makan.. haih~

sekian~ citer orang br abes MC..

p/s: sonok plak rasanye dapat cuti lama2 nih.. terasa nak cuti lg lama jek.. kikiki..

p/s: ape XTVT weken korang?




22 comments:

eT said...

hehe...me selalu gak biar perut kosong...teruk kan...

- GC - said...

sama la kak, ritu sakit kepala berdenyut2, perut buat hal, dgn nk muntah, rupanya perut masuk angin

|| NaFiRaa || said...

eT...
serik dah nak biar perut kosong.. x lalu nak ulang alik gi toilet..kikiki

|| NaFiRaa || said...

GC...
haaaa.. dokter pon ade tanya.. ade rasa nak muntah x? tu semua simptom2 perut kosong.. :)

Shiela Latif said...

jangan biarkan diri terus diselubungi MC lama2..takut nanti terus terpaut nak benti kije dok umah n jaga anak2...sebab dok umah jaga anak2 sangat seronok mama...cayalah.

|| NaFiRaa || said...

Shiela Latif...
kikkiki.. tapi memang teringin jugak nak jadik suri rumah sepenuh masa.. jaga anak2 kat rumah.. senang sikit hati..hehehehe

eB ezrin said...

smalam eB perot ksg trus msk laksa. perghhhhhhhhh
menonggeng2 sakit. hu3

|| NaFiRaa || said...

eB...
kalo perut kosong memang x leh makan bukan2 eh?? ke bergantung pada perut jugak? hehehehe..

Salina@IbuAqil said...

Xtvt kami weekend aritu..
Lepak umah InLaw main kejo2 ngan Kokok Ciken..
Wakakakakkakakaaa!!!

|| NaFiRaa || said...

Ina..
sonok jugak tuh!! zura pon bw anak2 pusing2 kt tesco jek.. jalan2 carik pasal..kikiki

sue zainun said...

sue gi ganu..:)
mmg la perut kosong makan plak benda masamm aduii la..len kali makan nasi tau..biar xsakit perut dah..

|| NaFiRaa || said...

Sue..
eh~ holiday kt ganu?? bestnye.. zura weken nih baru nak balik ganu.. adik ipar kawen ahad nih..:)

wahida said...

rasakan...haha..

apesal tak minum air gas je lepas tu? ekekek...

Qaseh Suhaida said...

hu huu...perut masuk angin minum air halia nanti senang kentut hu huu

|| NaFiRaa || said...

Wahida..
hahahahaha..serik aku weh!! tak sanggup nak ulang alik masuk toilet~

|| NaFiRaa || said...

Qaseh Suhaida...
hehehe.. x boleh terima plak air halia..kekeke... makan ubat yang doc bagi jek.. kikiki

Papa Mifz said...

biaso kalo lewat mkn sure perut masuk angin...huhu

Aishah Jahirah said...

bila dah masuk angin tu...kepala pun pening sudahnya....nak jalan pun macam takde daya dah...tu saya la....kalau yg ada gastrik tu mmg tempah katil hospital la...hehee

Myra Jay said...

Pasni jangan buat lagi ye... :)

Nak makan mempelam tu make sure perut dah diisi :)

maszmadi said...

huhu letih kan ulang alik toilet.. harap2 lepas ni beringat la yerk.. hehe

LYAfrina said...

lya kalo dan kena gini pon mmg x rela nk g keje..smpai berulang kat bilik kecik j kan.. biasa mkn pil biji2 y kecik tu,chit teck aun rasanya... mnjadi kalo makan

MAMASUE said...

mamasue aritu pun sakit perut gitu lah...smp keluar air je...hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...