Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, March 6, 2012

...Apa Reaksi Korang? Orang Yang Tak Di Kenali Tegur Korang...

Salam Hari Selasa Semua!!
Hari ini mode LETIH laaa.. simptom2 datang bulan jugak nih..

hari ini ai pergi kerja naik komuter cam biasa.. cam yang ai cakap... kalo gi kerja naik public transport ai kena jalan kaki sikitbanyak dari jalan utama ke opis.. hari ini ai cam biasa jalan kaki bersama2 sandle baru beli.. motif??? selesa sangat! mekasih abang..

masa ngah jalan kaki sambil feeling2 ngah bersenam.. memang ai boleh rasa ade orang jalan kat belakang.. ai pon ketepi sikit.. bagi laluan..manalah tau dia nak cepat kan.. ai kan ngah feeling2 wat senaman.. untuk pengetahuan korang, jalan yang ai guna tuh jalan besar.. banyak kete kat jalan tu sebab jalan kat situ selalu jam.. jadik ai tak takut sangat nak jalan sorang2..


tetiba ade mamat indon cam nak potong ai.. pastu dengan mesra alamnye tegur ai.. nak gi mana kak? ai jawab nak gi ke depan.. betol lah kan.. tak kan nak ke belakang plak.. pastu dia tanya lagi.. suami mana??? ai pon naik hangin lah kan!!! ai stop! pastu pandang dia.. cam nak ajak gadoh!! pastu ai standby nak kuarkan payung lam beg.. kalo pape hal jadik.. senang sikit nak meroyan dengan payung tuh.. bak kata org putih confident sikit nak mengamuk! muahahaha..

bila dia tengok ai cam nak bertukor kaler ijau.. terus dia jalan cepat2.. ai sebenarnye takut jugak masa tuh.. sebab pernah tengok kes ragut depan mata ai.. TAPI ai kuatkan jugak semangat buat muka orang nak berperang.. ALHAMDULILLAH~ Allah melindungi hambaNYA ini..

ai tak tau lah ape motif mamat indon tu tegur ai.. memang bernasib malang lah dia hari ini sebab berjumpa dengan ai.. memang salah orang lah kalo nak beramah mesra tengah2 jalan yang jam tuh.. dah lah kita fenat jalan.. dia gi tanya soklan2 merepek plak! memang mintak di lempang lah tu~

ai tetap bersyukur sebab x de pape berlaku.. moga lepas nih dah tak di tegur oleh manusia2 yang terlebih mesra alam nih! AKU tak SUKA!! nak jalan pon X senang!

Sekian.. ceritera gi kerja pagi tadi..

p/s: kalo korang jadik ai ape korang buat???

16 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalau aku buat dek ajer..usah dilayan. baca ayat qursi byk2 dlm hati..hahaha

- GC - said...

ishh..takut jugak kan kak. hati2 ye.

MaryaYusof said...

Salam zura,
Rasa kelakar & seram pun ade bile dgr cite ni... Rsnye mat indo tu nak test market kot...hehehe... Tp niat org yg sbnrnye kite pun xtaukan... Takut gak klau die ade niat tak baik...klau jd kat sy mmg sy akan jln laju2 ... tatuuut! :)

Salina@IbuAqil said...

Aduh!!
Cuak!!
Kalo ina tak tau apa nak ckp lg dah..
Bahaya gak kan..
Tp aksi kucing marah tu sangat comel..
Mst Zura pon comel cam kucing tu bila tgh marah kan..
Muahahahahhaa!!

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
dah tak boleh nak jalan laju2 sebab dia dah potong duk depan pastu nak ajak bersembang.. tu yang Raa stop tuh.. kalo dia x gerak jugak..memang ade lah orang makan payung tepi jalan tuh~muehehe

|| NaFiRaa || said...

GC..
takut wooo..
akak dah standby payung dh kt tangan tadi.. kalo dia x reti bahasa tadi.. akak bagi dia makan payung dh~

|| NaFiRaa || said...

Marya..
tu lah.. kita tak tahu niat dia.. sebab tuh lah kuarkan payung tadi.. agak2 situasi memaksa, zura kasi libas jek ngan payung tuh~ :)

|| NaFiRaa || said...

Ina..
haah~ memang cuak jugak masa tuh.. tapi bila kenangkan banyak kete kt jalan yg jem tuh.. tetiba berani plak nak carik gadoh.. haahaha...

comelkan kucing tuh~ kekekeke

ct rahani said...

kalau daku wat x layan jer.. dh lh penat berjalan.. pastu nk beramah mesra x kena tempat lak kan.. huhu..

maszmadi said...

huh malang sungguh lah mamat indon tu yerk, kalu masz pon rasanya tindakan sama akan di ambil.. dah la kita penat berjalan, pehtu tanya soklan ntah hape2, kan dah kena sebijik.. haha

eB ezrin said...

eB besanyer wzt muker bodo tapi serius... ala2 ketat. ;p
ps: aerish dr kecik x suker mkn, cumer dier kuat minom susu... sustagen la tapi... sbb tuh dier plum kot... ader tips nk bagi dier suker mkn x? xkn nk bergantung ngan susu jerk kan? hu3

madammondoq said...

salam singgah..

i selalu kena.. di akenal i.. tp i tak kenal dia.. huhu.. tapi i layan jugaklah.. mesra2 kan..

jemput singgah blog madam ye.. ;)

Mummy Chubby said...

tu mksdnye mama zura ni still maintain cun..hehehee....tapi mmg kena hati2 sbb kita xtau hati org...take care

Papa Mifz said...

eh gatal ke apo indon tuh...

Aishah Jahirah said...

mmg musykil tetiba tegur tp xkenal...kalau saya pun sama la mesti standby gak...mana taw kot berniat xelok kat kitakan...

::NureeN:: said...

klau nureen diam jek.. x jwp..
pastu cepat2 jln smpi opis.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...