Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, May 15, 2012

...2 Permintaan Itu...

Salam Hari Selasa..
Hari ini lebih baik dari semalam.. 
alhamdulillah~

hehehe.. pasal n3 semalam..
ramai yang tanya ape 2 syarat tu..
hehehe.. rasanye perkataan syarat tuh cam kasar sangat jek..
ai bukan lah sesiapa kat kampeni nih..
cuma pekerja biasa..

memang betol ai salah seorang penanda tangan cheque kat kampeni ini..
tapi ai bukan lah salah seorang boss pon~
memang lah terasa bangga bila di beri kepercayaan untuk tanda tangan cheque..
tapi kadang2 ai rasa dipergunakan..

bila kita terlalu bertimbang rasa..
kadang2 kita akan di pijak..(itu pendapat ai)
bila ai berada dalam situasi tersepit..
maka keluarlah tindakan nekad itu..

kalo betol ai nih individu penting dlm syarikat nih..
mereka tak kan lepaskan kita kan~
dan semalam dah terbukti.. bila surat resign ai tidak diterima oleh pihak syarikat..

dan ai sudah sediakan 2 'permintaan' itu sekiranya my resign letter tidak di terima..
permintaan itu bukan lah permintaan yang bukan2 pon..
dan tak de lah permintaan yg tak logik dek akal..

1. ai letak minimum gaji yang ai nak sekiranya ai terus keje kt sini.

2. ai x nak keje pada hari sabtu.. sebab tak de org nak jaga anak2 ai..

setelah berlaku acara nego2 kat bilik bigboss.. akhirnye 2 permintaan dipersetujui..

tapi tetap ade tapinye..

permintaan 1.. kenaikkan yang ai mintak akan di lakukan dalam masa 2 kali kenaikkan..  70% dr kenaikkan terus berjalan bulan ini.. lagi 30% hujung tahun ini.. kekeeke..

permintaan 2.. ai boleh cuti hari sabtu tanpa tolak gaji or cuti sampai hujung tahun nih..:) next year ai kena masuk keje hari sabtu balik.. kekekeke.. untuk makluman semua.. kampeni ai nih keje hari sabtu.. half day.. pukul 9 sampai 1.. bosan!! hahahaha 

haaaa... logik kan permintaan ai tuh.. dan memang patut pon kan! kan!
keje hari sabtu tu adalah sgt membuang minyak kete dan duit tol jek.. 
nape ntah bigboss ai suka sgt mintak semua orang keje hari sabtu..

haaaa.. dah terjawab semua kemusykilan anda kan~
itu lah hasil dari tindakan nekad ai semalam..
terima kasih jugak pada boss  kecik yang yang banyak membantu dalam hal nego2 semalam..
dengan cucukkan dia lah biggboss ai bersetuju dengan 2 permintaan ai tuh..
sebab bigboss ai nih memang percaya betol dengan boss kecik ai tu.. kekeke

sekian.. itulah 2 permintaan ai..

p/s: suka sangat komen marya di n3 semalam.. "biarkan DUIT terus mengejar kita"
betol lah Marya.. kalo kita keja DUIT.. memang stresskan~

p/s: terima kasih jugak buat semua yg memberi kata2 nasihat yang berguna.. ai sgt2 menghargainye~

21 comments:

Salmiza said...

Kdg2 hidup ni perlukan demand jgk kan sis...betul la tu tindakan sis.. Baru la org x main2kan kita dan hargai kita

MRS. K said...

wish u luck sis!

Fieza79 said...

tk semua beruntung mcm zura...bersyukur lah..

hrp2 bertambah semangat nk keje lg kuat kan zura...

Zura said...

org pentign jgaklah tue...sesekali kena jugak gertak company...

pizet said...

keja hari sabtu memang x best..kalau cam pz ni hubby cuti sabtu ahad, pz jumaat sabtu, maka hari sabtu ada aktiviti keja apa2 memang la a big NO..tu ja hari kami sama2 cuti

Eliss Mie said...

nape laa diorang ni nak keja lagi sabtu kan. sama mcm hubby kak eliss la..nak cuti2 pun susah sebab satu hr jer cuti.

SYANI said...

Tahniah sebab dapat apa yng dihajatkan. Best of luck with your career..

Marya Yusof said...

As salam Zura,

:)

Betul tu Zura, klau kite kejar harta dunia & segala isinya buat hati xtenang serta stress... Kita bkn hidup lama pun atas dunia ni nak stress2, betul tak? hehehe...

Alhamdullillah, segalanya dah settle... Mmg sgt2 munasabah syarat2 tu... Tang kerja hari Sabtu tu mmg xeconomic lsng rasanya... Next year pun xboleh nak consider ke utk xbekerja hari sabtu? ish...

Take care Zura, kisses & hugs utk Delisha ye :)))

Anamarza said...

bagus la company nk bertolak ansur camtu

Atia Adina said...

sayang company kak ra kan?yer lah....makin lama kita keje....makin terer kita ngan keje yang kita buat.....kalo kita benti....rugi lah company kan....

Aishah Jahirah said...

hari sabtu n ahad la hari nak rilek2,nak bersantai dgn family...mmg kacau kalau hari sabtu pun bekerja...

Kancilbiru said...

semoga bertambah semangat bekerja..semuanya untuk keluarga kan :)

Nens Collection said...

HAHA..TAKUTT..TAU TAKUT BARU GERTAK SKIT..HAHA..TAUN DEPAN DEMAND LAGIK..NE TAHU DAPAT LAGIK NAIK GAJI..HAHA

ct rahani said...

Alhamdulillahkan zura.. yg plg besh sabtu x payah keje.. leh spent lebih masa ngan anak2.. daku pun x suka keje hari sabtu..

Myra Jay said...

Ok 2 syarat tu memang keperluan asas..

Wahhh bestnyer bakal naik gaji, tak kisahlah masuk bila yg penting tetap masuk kan ;)

Izan Ishak said...

untung juga ada boss kecik yg baik hati kan. dpt bagi bantuan masa kita dlm keadaan camni...

yelah zura... susah juga kalau kena keje hari sabtu yg sepatutnya hari bersama anak2 kan...

TeacherAzimah said...

dua permintaan yang terbaik!! hahaha...

LYAfrina said...

hehe...
bg lya ok je.. lya pon kompeni keje ari sabtu..sgt2 x best.. so hasil msuk meeting..skarang ni leh la ct setiap sabtu minggu pertama.. bohsan kan keje ari sabtu..

alhamdulillah..smua dipermudahkan..semestinya zura antara y pting tu ;-)

mamalieyna said...

Alhamdulillah masih ada rezki zura kt situ.. boleh jgk bertolak ansur pihak managementnya... baguslah.. terus success ya~

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

untung la camtu, company mau bertolak ansur...semoga makin dimurahkan rezeki k

Masya said...

setuju sangat.. tapi untuk tahun ni jer ker sabtu xyah keje... tahun dpn x bolehh... jgn naik gaji pun tahu ni jer.. tahun2 dpn pun naik jgk.. barulah semangatkan.. kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...