Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 24, 2012

...Macam-Macam Gelagat Hari Ini | Ceritera Pergi Kerja...

Salam Hari Khamis yang indah..
indah sebab big boss outstation..muahahahaha..
so hari nih kalo boleh ai nak siap kan seberapa banyak kerja yang boleh..
kerja2 renyah yang sukar di lakukan kalo big boss ade..


sebelom start kerja ai nak membebel dulu k..
minggu nih ai gi kerja naik komuter + bas..
rasanye hari nih macam2 gelagat ai tengok.. 
menimbulkan rasa geram pon ade jugak..


Naik KTM..
ai selalu naik coach wanita..
masuk2 jek dalam coach tu ade 1 budak pompuan baik punye peluk tiang kat tengah2 coach tuh..


lebih kurang cam tiang dlm gambar tuh lah..
bukan peluk dari tepi ke.. tapi tiang tu betol2 melekat kt tengah2 badan dia..
carik2 tiang lain untuk di pegang.. skali ternampak sorang lelaki dalam coach wanita..
errkkkk... baik punye melekat kat tiang tepi pintu..
bukan Bangla ok.. lelaki melayu.. 


makanye terpaksa ai menyelit pegang tiang yang di peluk erat oleh budak pompuan tadi.. memang kena lah badan dia masa ai pegang tiang tu.. 
nak buat macam mana kan~ daripada ai jadik anak ayam bila tren tuh break tetiba.. baik lah carik tiang untuk berpegang..


bila tren dh jalan.. ai pandang jek lelaki dalam tren tuh..
dalam hati mungkin salah masuk coach kot.. tunggu next stesen.. tgk dia tukar coach ke tak.. skali sampai next stesen.. pintu tepi dia terbuka.. dia buat tak reti jek..
okeh.. memang saja amik kesempatan naik coach wanita nih.. 
skali masuk lagi sorang lelaki.. duduk tepi lelaki yg dh ade dlm coach tu..
ai agak lelaki yg br masuk tuh indon kot..


bayangkan laaa... bersesak2 semua pompuan kat dlm coach tuh.. dia 2 org buat tak reti jek.. ai ok lagi kalo gesel bontot or ape sesama pompuan.. ini nak berhimpit dgn lelaki.. haih geram jek.. 


nasib lah ai turun next stesen kt subang jaya.. bila pintu tren terbuka.. 2 lelaki tuh wat tak reti jek.. korang bayangkan.. org berasak-asak nak keluar.. dia 2 orang duk tercegat jek kat tepi pintu.. memang mengundang ayat2 cinta dari ai lah tuh.. elok ai nak keluar..ai tolak beg sandang belakang dia.. pastu bagi se ayat..


TAK nak tukar coach ke dik oiii.. coach wanita nih!! tak tau or buat2 tak tahu..
pastu terus ai blah!!
GERAM kan!! 
kalo salah masuk tuh boleh terima lagi.. ini memang sengaja nak naik coach wanita.. dah lah waktu peak hour.. sabor jek laaa...


sekian.. n3 membebel di pagi hari..


p/s: pagi2 dah bikin panas kan!



24 comments:

Kancilbiru said...

memang ada lelaki muka tak malu naik coach ppuan sebab malas berebut dgn coach lelaki.. klu kat kl sentral ni mmg kena halau dah...

SYANI said...

Patut tanya , "korang ni pompuan ke??'..hahaha..

Nens Collection said...

WAHHH..GILERR BERANI SOUND..HEHE
TU LA X PASAL2 KENE MINYAK PANAS..
ELOKNYE..COACH TU KENE WT SIREN..ASAL LAKI MASUK JE..BUNYIK SIREN..PDN MUKA!

ct rahani said...

adeh ciannya zura.. dpt bygkan camner bersesak2 lam tren tu kan.. sabo ye dear.. mmg patut pun sound lelaki camtu.. x reti ikut peraturan.. huhu..

Salmiza said...

Positifnya... Dia mmg x tau kot...
Negatifnya... Dia sengaja ambik kesempatan la tu

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Kelakar baca komen adik you si neni... hehehe... boleh ke buat censor yg boleh detect lelaki... maybe boleh kot kalau kena dgn mat bangla yg bau achemmm...keh3...

Tabik spring zura berani sound! :D

zh-ena said...

terasa diri perempuan kot sbb tu la naik coach perempuan hahahahhaa

Atia Adina said...

bagus ra....kene sebijik....saje nak amik kesempatan kot....

Myra Jay said...

Mmg muka tak malu betul mamat2 tu..
Mesti merah padam kena ayat cinta kan..

Tp kalau jenis kering, rasanya dok melekat situ jugak..

Masya said...

hihihihihi.....

wahida said...

kan? aku setuju ngan komen nens tu..agak2 lelaki masuk je, terus bunyik siren, bagi dia malu sikit...

maszmadi said...

huih lama dah x merasa naik train sejak abis sekolah 'U'..... kalu masz pon awal2 lagi masz dah sembur... bio dia malu.. haha

::NureeN:: said...

ke drg tue pondan x zura? hehehe

Aishah Jahirah said...

mmg geram kalau jumpa laki dlm coach wanita.kdg2 diaorg cek jugak if ada lelaki sesat, memang kena halau dengan polis bantuan.tp kdg2 xde pulak yg cek, kita sembur buat tak reti....dasar lelaki xreti bahasa... hahaa pegang je pompuan tu, sape suh konker tiang tu.

ainnoraini said...

mmg tak tahu malukan...yg tahu tapi buat2 tak tahu..benci betul kalau mcm tuuu...

inazamri said...

lepas ni kena ada law ..sape2 yg sengaja masuk coach wanita akan kena kompoun ke...baru la serik.buat mcm kena saman parking tu.

Eliss Mie said...

penah dulu bawak masuk hubby dlm coach wanita..hahahaha

TeacherAzimah said...

Bagus zura sound dia mcm tu. Terbaik!!

LYAfrina said...

hehe..agaknyer mmg dia saja tu..coach wanita.. dh bthn x naik KTM...

Papa Mifz said...

bahayo tuh...kasi sound ajer...:)

faiz fakhirin said...

pnh gak skali camni..hahaha..masa 1st time naik train...tp xsesak masa tu..semua pompuan tengok..buat donor cam tourist jela..org tanya, speaking...hahahahahaha...

..::..aRe-Na..::.. said...

alahai kan..mcm2 skrg neh..
dah btahun x naik kot..tu yg jadik gitu kan hehehe
cian zura..bikin panas jek pepagi ari kan..

Izan Ishak said...

wahhh.. ni mmg kest tak reti bahasa ke apa naik coach wanita. mmg panaslah kalau time2 sesak2 ni tiba2 ada lelaki plak yg menyelit dlm tu...

Sharidawati Shahrudin said...

yeah pernah merasa naik komuter dulu dari subang jaya ke kl sentral... jauh dan sesak... kadang2 train sangkut..kadang2 train terkandas...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...