Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 25, 2012

...Korang Pernah Makan Ni Tak??...

Salam Hari Jumaat yang penuh berkat...
hari ini agak kelam kabut sikit..
walaupon bigboss masih lagi outstation  tapi macam2 bende kena settlekan yang membuat kan kerja renyah2  ai tak dapat dijalankan..
pagi2 dah layan jem kat federal ngan LDP..
tapi bukan ai drive pon.. cuma rasa bercinta jek dalam bas tuh.. 
ngantok wohhh...

dah tengah hari pon kan~ 
baru berjaya curi masa sekejap nak tulis n3..
hari nih ai nak tunjuk menu makanan yang agak pelik namanye..


Korang pernah makan tomyam pokteak??
ai sebut POK-TEK jer..kikikiki
perrghhh.. memang mabeles okeh!!!

Rakyat jelata dalam poktek nih sangat lah majmuk okeh!!!
ade Ketam..sotong..udang.. ikan..dan lala..
perrgghhhh.. meriah sangat !! banyak!!!

muka puas dapat pekena poktek..kikiki
besarkan mangkuk poktek nih.. sebenarnye boleh jek makan 2 3 orang untuk 1 mangkuk tuh.. tapi oleh kerana ai dah gian nak makan poktek nih.. ai oder 1 poktek untuk ai dan 1 untuk my hubby.. sorang 1.. baru tak berebut..keh keh keh keh..
tapi ai tak oder nasi putih lah.. makan poktek semata2.. muahahaha..

Anak2 dengan xtvt dorang sendirik..
My anis ngan sepupunye tu sibuk main game kat Galaxsy S2 papa dia..
My Delisha plak main masak2.. kejap2 buang sudu.. pastu buang mangkuk plak..
cam nih dugaan makan kat luar bawa anak2 kecik..
kalo dia start wat konsert kt kedai sebab mengantuk.. lagi haru weh!!

ini famili adik ipar ai yang duk kat klang..
dorang joint skali sebab kedai nih area Klang..
nama dan cara nk gi ke kedai tuh ai X tau.. hahahaha.. kalo korang nak try jugak poktek nih.. bleh tinggalkan komen tanya nama kedai tuh.. nanti ai tanya adik ipar ai tuh k..
 keh keh keh..

sekian.. n3 pasal poktek..

p/s: korang cuba lah makan poktek nih.. konfem tak nyesal punye!

24 comments:

sarah mohamad said...

Dah pernah makn! Yay! Memang sedappp sangatt. =P

|| NaFiRaa || said...

Sarah..
kan! kan! macam2 seafood ade kt dalam tuh kan!!

Izan Ishak said...

tak pernah makan lagi... tapi kalau memikirkan isi2an dlmnya mmg terliurlah!

εïз mummyHaza εïз said...

tom yam pok tek ni sedapppp... :)

maszmadi said...

wah..... best best.....

Salmiza said...

Bkn mcm tomyam campur ke?

Daddy Ziyyad said...

ya!! sila update nama kedai ni & lokasinya di mana...sebab saya tak pernah makan poktek ni, selalu tgk aja..ahaha

Sharidawati Shahrudin said...

tomyam? fuhhhhhh dgn kuahnya yg pedas dan masam2 sikit.... marvellous !!! huhu

tapi sha x pena try tomyam poktek ni lagi lahhh

hazman aka species1980 said...

Kalau dekat area salak tinggi mmg banyak yang jual...selalu order kalau makan ngan member sebab banyak isinya...kuah pun sedap lagi...

Eliss Mie said...

mcm seafood tomyam jer. pm kat mana :p

::NureeN:: said...

perrggghhh nmpk menarik, tp jauh la plok...
ni sure diet nih mkn tomyam jek x nk mkn nasi :P

Nens Collection said...

2 3 jenis dlm satu tomyam..sedapppp...;)

Norzie hany said...

Belum pernah makan...nampak mcm sedap aje.

Myra Jay said...

Pernah dengaq nama tomyam ni tapi belum pernah try..
Dah Zura cakap sedap boleh la try :)

zh-ena said...

pernah mkn..sedap
mcm letak santan kan

iduraz said...

kita klo makan poktek nih pon semangkuk sorang..memang sedap..try kt kg. baru, kedai suraya..perghhh...ni tomyam campur susu cair

Liza Razak said...

saya pon pernah makan tom yam poktek ni..sedap gile !!

ainnoraini said...

Pernah makan.. Mmg sedapkannn

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

takpenah makan punnn

Papa Mifz said...

tak pernah makan lagi la pulak...namo unik yer...

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Pok Tek tu kalau tak silap Marya sejenis tomyam jgk kan? Rs ala2 masam2 tapi taruk sgl bagai dlm tu :)))

Sedapnye... Mmg nampak kepuasan diwajahmu...eh kekekekek ;)))

Aishah Jahirah said...

penah dengar....tp mknnye xpernah...mcm sedap je...yummy2

ct rahani said...

selalu gak mkn.. my fevereto nih.. kt jb agak femes tomyam nih.. nak2 klu kt restoren thai.. memang sedap.. :)

Masya said...

owhh baru tau namenya tom yam po tek, selalu panggil tom yam seafood jer.. mmg semua dicampurnya dr lal, ikan, udang, sotong.. tp keam xdelah pulak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...