Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, May 5, 2012

...Progress Reno Rumah Kami Lagi...


Salam di waktu lunch plak..
Dah makan ke korang.. 
makan banyak2 k~

hari ini nak sambung citer pasal progress Reno rumah kami..
kalo tunggu lama2 nanti banyak gambar plak..
muntah hijo plak kan~ keh keh keh 

N3 nih kiranya sambungan N3 Reno hari tuh lah..


Tu diaaaaa.. Tingkap dalam rumah.. keh keh keh.. 
kecik jek pon.. buat syarat jek~


Haaaaaaa... nampak ruper bilik dah kan~ 
ini dh siap plaster dah dinding nye.. terus jadik bilik~ 
bilik tengah nih ai plan nak letak almari baju.. maklumlah.. bilik nih dh jadik kecih dah..


ini bahagian tandas.. sebelom 


ini plak gambar selepas..
dah pasang atap dah pon.. pastu ade 1 tingkap kecik lam toilet..


dalam tandas belom plaster lagi..
luar jek plaster dulu.. tak pasti lak kenapa.. muehehe..


masih banyak keje belom siap lagi neh..
bersepah2 lagi.. hari nih kena gi site visit lagi..
kasi ayat2 cinta suh keje cepat sikit.. haih~


Bilik belakang.. dah siap plaster jugak..


dinding bilik jugak..

Tingkap bilik pon tak pasang lagi.. 
frame dah ade.. cuma dorang x pasang lagi.. mungkin kalo dah pasang lagi gelap bilik tuh.. tu yang dorang hold dulu pasang tingkap tuh..

okeh.. jomm tengok dari pandangan luar rumah plak.. 
dari dalam gelap sikit bila dah pasang atap..

haaaaa.. ginnih lah jadiknye rumah kami nih.. 
slim jek kan rumah nih.. tapi fangjang..keh keh keh...

Dinding tambahan kat bahagian dapur nih My hubby yang mintak dia tambah..
Hubby kata dia nak pasang Grill plak kat bahagian belakang nih..
selamat sikit nak letak barang kat belakang..

Dua-dua sisi rumah dah plaster dah.. 
nampak cantek plak bila dh siap plaster nih..

petang nih harap2 dapat jumpe kontraktor rumah nih..
kebelakangan nih keje macam slow sikit..
tapi semalam petang dah sampai pasir selori depan rumah..
harap2 rumah nih sempat lah siap sebelom duit loan tranfer pada penjual..
kang tak fasal2 kena bayar 2 rumah nanti.. kekekeke

itu saje lah progress reno rumah kami setakat nih..
jangan risau.. hari2 ai gi site visit.. cepat sikit dorang wat keje.. 
tak boleh nak ngelat..Mueheheh

sekian..N3 pasal progress Reno Rumah Kami..

p/s: moga cepat siap amin!

15 comments:

Masya said...

alhamdulillah dah nak hampir siap.. lps ni bersiap sedia untuk cat rumah....

Salina@IbuAqil said...

Amin!! Moga cepat siap.. Sonoknya dear.. Teruja rasanya.. ;) TQ dear mendoakan kami.. ;D Happy weekend & TC yer.. ;)

maszmadi said...

ameen... erm x sabar plak nak tengok umah tu siap, nanti sempat la raya kat umah baru yerk kak ra..

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Nampaknye kena ketuk org yg reno rumah ni sb nnt die buat slow2 lak kang xpasal2 kena byr sewa for 2 rumah...

Tp nmpak menarik rumah awak ni! Bertambah besar! mesti cantik dh siap nnt... Seronoknye... Can't wait! :)))

ct rahani said...

tumpang sonok gak utk zura.. X lama lg dh leh duk umah sndiri.. :-)

Nens Collection said...

SONOKNYE...PALING JELES ADE BILIK PAKAIAN..SGT SESUAIIIII NGN AKU YG BANYAK SGT BAJU NIH...HEHE

Liza Razak said...

x sabar nk tgk hasilnya bila dah siap sepenuhnya nanti :)

Myvitrd said...

wah cantik rumah.. :-)

Myra Jay said...

Tak sabarnya nak tengok hasil bila dah siap ;)

Papa Mifz said...

sempat tak siap sebelum raya...:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

yeayyy, tak lama lg dh nk complete ler tewww....
bestnyer, pastu leh la deko2 lak nnti.. =)

Sharinginfoz said...

dah siap nanti letak ya

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
Atia Adina said...

wow...dah nak siap dah tu....bestnyer...

Izan Ishak said...

wahhh... syoknya tgk progress umah. tak lama lagi bestlah nak pindah umah sendiri ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...