Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 18, 2012

...Table Top | Sebelom & Selepas...

Salam hari Jumaat Yang Mulia..
Moga hari ini lebih baik dari semalam.. :)

hari ini ai nak citer pasal reno table top yang tak terhutang di N3 semalam..
semalam punye site visit ai gi snap pic table top yg tengah reno tuh..

ok~ ok~ memang hari2 ai gi site visit..
untuk info pada sesiapa yang belom tahu..
rumah yang kami beli nih sebenarnya depan rumah sewa kami sekarang jek..
jadik hari2 boleh ai gi site visit.. 
balik keje jek.. ai bawa kemera gi site visit dulu..
bukan ape.. dh dekat2 nak kena start bayar installment loan nih.. 
kena gigih sket gi site visit..
sebab nak kena pantau kerja dorang.. agak2 lambat jek jalan..
kena lah ketuk sikit.. kalo tak.. 
tak pasal2 ai nak kena bayar 2 rumah plak nanti kan..

okeh.. panjang sudah intro.. muahahaha..
jom tengok gambar table top yang ngah reno itu..

ini gambar table top asal rumah tu.. 
ade 1 sinki kecik jek..
so ai mintak dia tukar sinki.. jadik 2 lubang..
kasi pecah itu table top balik..

ini gambar table top yang ai snap semalam..
ai mintak dorang sambung table top sampai hujung dinding belah sini..

table top yang lama dorang x usik lagi..
kang payah plak dorang nak masak nanti kan..
harap2 dengan kehadiran kabinet dapur nih..
rajin lah sikit ai bersilat kat dapur lepas nih..
muahahahahahahaha..

itu citer table top sebelom dan selepas..
ini nak view lagi satu gambar sebelom dan selepas..
hehehehe..

sebelom..

Selepas...

hehehehe.. 
gambar rumah kami yg terbaru tuh ai snap dr rumah sewa kami..
betol2 depan rumah kan~ kekekeke
rezeki kami..
tak yah fenen2 nak sewa lori untuk pindah brg nanti..

sekian..

P/S: PapaMifz.. rumah kami nih kat seksyen 19, shah alam.





27 comments:

Nens Collection said...

wooo...tetiba je aku rs rajin nk g masak umah mung..haha...best weh...tempat ke 2 org puan la tu lps bilik tido..hoyeyy2..x sabar nk menumpang umah baru mung..haha

MRS. K said...

moga dipermudahkan segala urusan utk masuk umah yer...

|| NaFiRaa || said...

Neni..
Haaaaa... elok sangat lah tuh.. aku lantik mu jadik AJK bahagian dapur eh.. hahahahhahaha

lizz said...

wah nanti mesti lawa dapurnyer tu...

Atia Adina said...

wah....senang ar nak angkut barang......suasana pun tak bertukar kan.....best best

Eliss Mie said...

gila best part pindah tu..fenat nya nak pindah :p

Kancilbiru said...

perghh dekat bebeno umah nyer ha...senang la nak angkut barang sket2 nanti..

sue zainun said...

warghh dekat betoi..hihii mmg senang nak pindah nanti..best camtu..

SYANI said...

Kalau saya jadi awak pun setiap ketika nak tengok progress renovation tu..

ct rahani said...

harap2 lepas ni rajin la amsakkan zura.. table top penaik semangat tau.. hehe.. mmg untung sgt x payah sewa lori bagai.. jimat kos n x yah pk nk rushing packing sgt.. angkat je sket2.. hehe..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

best.... kemas umah baru (^___^)

wahida said...

kalau aku pun nok, kalau dah depan mata umah sendiri, harus hari2 aku terjah umah tu...bagi cepat sikit siap..hehe...

Myra Jay said...

Jimat belanja lori, usung keluar pintu ni masuk pintu sana ;)

Masya said...

wahhh kabinet dapur dah nak siappp

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nafiraa..terua nk pindah umah sendirikan?.Pasti cantik bila semua dah siap..tgguuuuuuuuuuuuu

Zura said...

untunglah cm tue..

Mummy Chubby said...

Biasa kalo table top cantik, memang semangat nak bersilat kat dapur...hehehee

Salmiza said...

Ooo depan rumah je...senang la nk mgangkut...lintas jln je....

TeacherAzimah said...

bila zura dijangka pindah masuk rumah baru ni? sblm raya sempat x? mesti teruja sgt kan...:-D

|| NaFiRaa || said...

TeacherAzimah..
InsyaAllah.. Bulan depan dh leh masuk rumah baru kami nie...

Balkis said...

bestnye dapat rezeki rumah depan mata je..

Norzie hany said...

Wahhh senang nak pindah,depan rumah aje.

LYAfrina said...

wah..dh x lama tu..leh duk rmh baru.. a ah..btuah sgt..nk bpindah senang la..jimat dh kos transportation kan

ainnoraini said...

Laaa kat shah alam ker dik oii...
Puas la kakain memikirnya kat mana...

Dulu anak kakain sekolah kat sec. 19 tuu..kat sekolah agama SRAI...

Izan Ishak said...

izan yg tgk ni plak rasa tak sabar nak pindah... tapi bestkan... pindah pun dekat2 aje. tak payah nak sewa lori bagai. sama kes dgn jiran sebelah umah ni. dpt beli umah selang 4 umah dari yg sekarang.

maszmadi said...

bestnyer, mesti x sabar nak masuk umah nak masak untuk family tercinta kan.. hehe

Anamarza said...

terasa nak pindah rumah gak la...huhuu tapi tak sure jadi tidak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...