Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 17, 2012

...Progress Reno | Kena Lebih Gigih Ke Tapak Reno...

Salam Hari Khamis semua..

Seperti di N3 semalam..
Alhamdulillah.. urusan jual beli rumah kami telah selesai..
kami adalah di pihak pembeli..


inilah ruper rumah kami syurga kami tuh.. tapi itu sebelom renovate.
skrg proses reno pon dh banyak jalan.. walaupon sebelom nih urusan lawyer belom selesai lagi.. tapi penjual a.k.a owner rumah dengan baik hati nye bagi kami reno dulu rumah tuh.. nak elak bayar 2 rumah sebenarnye..keh keh keh..

okeh.. sebelom teruskan n3 sambungan Reno  untuk hari ini..
pada sape yang terlepas n3 Reno sebelom nih..
baca kat sini..


erkkk.. banyak jugak n3 reno rumah nih rupenye..
nasib lah korang dapat kawan blog cam ai nih..
sabar jek lah banyak2 k~

okeh.. jom sambung N3 reno rumah kami nih..
boleh tahan banyak gambar jugak n3 nih..
sila lah berSabar lagi korang ek..mueheheehhe



plaster dinding rumah..
nih kiranye plaster terakhir kat bahagian luar rumah..


bahagian belakang dapur.. ade sikit ruang.. 
ade yg cadangkan buat wet kitchen kt situ.. tapi rasa cam sempit sgt jek..
dan my hubby kata dia nak pasang grill kat belakang nih.. tutup semua.. 
nanti ai boleh lah letak pape barang kt belakang nih..
selamat kalo ade grill.. kalo x de ai tak berani nak letak barang2..
hilang nanti barang2 tuh semua..
dan...
semalam ai site visit .. bahagian belakang nih dah jadik cam nih~

tadaaaaa...
nih bahagian atas..
Dah siap cat putih 1 layer.. cantikkan~
keh keh keh..

Bahagian bawah.. pon dah cat jugak..
waaahhhh.. terus rasa tak sabar nak masuk rumah..
muahahahaha..

Jom tengok bahagian atas dalam rumah plak..

Lantai bilik dah siap dah.. dh simen cantik dah..

Laluan luar bilik ke bilik air dah dah siap..

lantai bilik air belom siap lagi..
tak tahu kenape dorang hold dulu..

Semalam punye site visit..
dorang dah cat putih dah..


Dalam bilik pon dah cat..

luar bilik pon dah cat..
tapi cat putih jek lah dulu..


Yang nih plak bahagian depat rumah.. kami tak wat banyak reno bahagian depan.
bajet tak cukup.. muehehhe..
cuma buat pagar baru untuk bahagian tepi rumah dan tiang pagar jek
pagar besi baru kami sendirik carik tukang pagar.. tak termasuk dalam harga dengan kontraktor kami nih.. jangan tanya kenapa yer.. sebab ai pon tak tahu kenapa..hahahahaha

semalam punye site visit..
kekeke.. siap cat skali haaa..
pastu dorang besarkan laluan masuk ke rumah.. 
cuma hari nih ai nak gi komplen sikit pasal meter air tuh.. mintak dorang alihkan sampai hujung sikit.. baru nampak lapangkan..

psstt..bukan ape sebenarnye.. 
ai nih bukan lah pemandu kereta yg hebat.. 
kang tak pasal2 ai gi gesel meter air tu kang..
tak ke naya.. muahahahhahahaha..
so.. baiklah alih siap2 sebelom meter air tuh pecah gara2 kena gesel..
hahahahahahaha..

 Tiang belah kanan pon dh siap..
sila tengok tiang jer k..
My hubby tersayang tuh biar ai jek yg tengok.. 
muehehehhe

okeh.. tu jek setakat nih..
sebenarnye kat dapur dorang ngah buat kabinet dapur.. table top.. sambung dr table top lama.. tapi masa site visit semalam.. budak2 tu ngah memasak kat dapur..
so ai segan lah nak snap gambar table top tuh..
ai kan femalu orangnye.. keh keh keh..

so, citer pasal table top kita citer2 kat n3 len lah..
tak best ar citer tak de gambor kan~
next n3 k~

sekian.. n3 panjang lebor dari pagi sampai tengah hari br siap!!

p/s: semalam dh dapat katelog untuk warna cat... dan ai dh dapat katelog untuk tile.. harap2 dapat lah siap rumah kami nih sebelom kami start bayar installment loan rumah kami nih.. heheehhe

20 comments:

Aine Ainun said...

Sonok kan tgk umah da nak siap...
Apepn kalo umah sendiri mmg excited, mcm2 ble buatkan;)

Atia Adina said...

wa wa wa ....tak sabarnya nak duk umah baru.....

Masya said...

mesti excited kan nak masuk rumah sendiri.. nanti ade kabinet dapur mesti bertambah semangat nak masakk....

MRS. K said...

wahh.. nanti dah siap semua leh soping lampu/kipas/perabot rumah plak. part tu paling best.. heheeh

ct rahani said...

menghitung hari je ni zura.. rasa x sabar jugak nk tgk gambo zura pindah memindah nanti.. hehe..

Nens Collection said...

wooow bila nk g lawat tapak etek nih...
sonoknyerrrrr...;)

Kancilbiru said...

wahhh manyak syok...pasni bleh raya kat umah baru la...eh..hehehe

hazman aka species1980 said...

Menarik gak bila update progress renovation nie... macam laporan contruction pun ade gak... hehehehe

Salmiza said...

Dah x byk la...nt dtg plk mood mgemas....

Sharidawati Shahrudin said...

alhamdulillah, u nak ada own house soon....

sha tompang hepi ok..... :)

Myra Jay said...

Bestnye dah ada rumah sendiri ni ;)

SYANI said...

Tak sabar nak tunggu rumah siap yer... nak2 pulak boleh tengok hari2..

Eliss Mie said...

yg penting makan2 kena jemput.hahahahaha.. rumah kak eliss lepas raya laa kot :p

Anamarza said...

Seronoknya nak masuk umah sendiri

Norzie hany said...

Wah bestnya...mesti tak sabar nak dok rumah barukan.

::NureeN:: said...

x sabo nk tgu siap, sure cantik :)

Izan Ishak said...

mesti dah tak sabar2 sangat ak masuk rumah baru ni... kalau dan siap ni mesti cantik ni!

Papa Mifz said...

wah dah cantek la rumah...ni kat area mano ek??batu 3 ke??

Aishah Jahirah said...

perkembangan yg baik....tak lama lagi masuk rumah baru la...:)

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Marya baca word by word... Hubby you, I terpandanglah...hahaha... :D

Seronoknya! Masya'ALLAH, mesti cantik rumah kamu ni... Moga segalanya berjalan lancar... Baiti Jannati :)

Pssst... nak color ape rumah tu ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...