Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 12, 2012

...Nak Apply Keje Ke Nih?? | Panduan Bersama...

Salam Hari Jumaat..
Moga Kita Semua mendapat keberkatannya..

Project Listen Prudential..info..Klik

Di hari yang mulia ini..
ai nak kongsikan sedikit tips..
bukan tips ape sangat pon~
tips nih bagi adik2 yang tengah nak carik keje..
mesti masing2 ade resume utk di hantar ke kampani yang berkenan dihati..

Rambut cantek dengan sunsilk~

Tapi adik2, kawan2..
hati2 lah kalo nak letak gambar kat resume kita..
ahkak nasihatkan.. letak lah gambar skema jer.. tak yah lah letak gambar ala2 control ayu.. kang tak pasal2 sebab kan gambar control ayu tuh.. resume anda kena letak tepi..

ahkak menulis nih berdasarkan pengalam keje ahkak sebagai pekerja HR kat kampeni ahkak nih.. orang yang menerima resume, menapis sebelom di beri kepada bigboss utk tindakan selanjutnye..

Kunjungi HALFEST 2012 & Menang iPad Percuma

Habes.. kalo Ahkak dapat resume bergambar ayu ginnih!!
cam ner ahkak nak pass bagi big boss dik oiii!
kang tak pasal2 ahkak nak kena menjawab macam2 ngan bigboss ahkak yang agak ketinggalan zaman tuh.. ampun NG..

ape?? tak tau gambar control ayu cam ner??? meh ahkak zoom sikit!

haaaa.. ayu dak??? ayu lah!!! tapi~

Maaf.. Ahkak tak berniat nak mengaibkan sesape..
juz untuk bagi tips kat adik2, kawan2 yang masih mencarik keje..
kalo tak de gambar skema.. tak yah letak gambar terus.. senang! 

Haaaaa... kalo ade gambar skema cam nih.. boleh letak..
ini bukan gambar Ahkak sekarang yer! muahahahahaha..
ini gambar Ahkak masa muda remaja.. sekarang muda lagiii.. cuma tak remaja jer..
hak hak hak.. abaikan~

okeh.. n3 ini sebagai panduan kita bersama..
tidak ade niat untuk mengaibkan sesape.. harap maklum~

sekian..n3 bagi tips

P/s: Bagi Ahkak lah.. first impression tuh sangat2 penting.. korang rasa cam ner?




Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

32 comments:

SYANI said...

Comelnya muka dolu2...

Nafira usof said...

Syani..
hak hak hak.. muka tak bersalah jer kan~ kah kah kah..

Fieza79 said...

tips yg bagus utk di kongsikan..tq zura..

hehe lwk plk rsa gmba control ayu tu...haishh mmg tk patut pun ltk gmba cmtu..kena saiz ic dan ala2 skema gitu lau nk mntk keje...adoi dek non..

Masya said...

hahah.. gelak sy, ok sy percaya itu bukan gambar sekarang.....

btl tu eloklah bg gambar ic kalau nak bg resume mohon kerjakan...

Nens Collection said...

haha..tersedok aku..keh2..die igt nk antar resume syarikat modelling kotnyer..huhu..

mulus suci gambar mung tuh..kekeke

maszmadi said...

betul tu kak ra, dari resume yang kita buat pon dah boleh menggambarkan camner gaya orangnyer kan... hehe cute lah orang yang dalam gambar skema tu...

- GC - said...

hahaha.. poyo la letak gambar posing2.. memang nak kena kutuk..

Nafira usof said...

Fieza..
tu laaa.. kalo x de gambat paspot pon.. amik lah gambar sendirik secara skema.. :)

Nafira usof said...

Masya..
hehehehe.. tq sebab pecaya..

kan~ baru lah orang tak pikir bukan2 pada gambar kita tuh..

Nafira usof said...

Nens..
hak hak hak.. model tudung kah???

kan~ suci jek muka aku~ hak hak hak..

Nafira usof said...

Masz..
kan~ persepsi pertama tu penting!!

sokmo cute akak neh~ hahahaha

Nafira usof said...

GC...
ahaks.. sis tak kutuk.. geleng kepala jer.. :P

Qaseh Suhaida said...

terima kasih for the tip...

Nafira usof said...

Qaseh Suhaida..
Sama-sama..:)

Aishah Jahirah said...

ayu le sangat....hehee awal2 kena rejectkan...

Nafira usof said...

Aishah..
itu yang buat n3 pasal gambar nih.. supaya adik2 or kawan2 tak buat silap kecik camnih.. tapi bg impak yang besar pada pemohonan kita.. :)
harap bermanfaat kepada semua..:)

Myra Jay said...

Hheee, gambar Zura pun ayu gak :)


Sama la kita HR gak, tp takdaknya nak menapis, main pas je bio diorang sendiri nilai, sebabnya kang kita stuju diorang tak stuju lak :)

Nafira usof said...

Myra..
ayu eh.. hahahaha..

zura nih bukanlah staff HR betol2.. tapi semua resume akan dapat kat zura dulu.. pastu sebelom pass kat big bos kena tapis dulu.. kang kalo dia tak puas ati.. kena lah menjawab soklan2 dia..

Eliss Mie said...

kesian resume air diperkotak katikkan sebegini rupa..benci tau..benci tau..ai pose begitu sebab ai nak suh boz u tergoda tau. kah kah kah kah

::NureeN:: said...

hahahaaaa... ada plak tarok pic control ayu g2.. apa la, x pernah mintak keja ka? klau x der pengalaman pon tanya la org kan aduyaiii

Nafira usof said...

ElissMie..
Muahahahahaha *sambil berguling2..

Nafira usof said...

Nureen..
kan! tu lah pasal.. aduhaiii.. tak tau nak cakap ape..:))

eB said...

kiranyer gambar yg xder unsur2 fb la kan? :)

Nafira usof said...

eB..
pakai gambar paspot jer.. selamat~

..::..aRe-Na..::.. said...

ahahahaaaaaaa...zura klu gmbr mcm gitu,bos pon nek heran jgk kot kan..nk jd model ke apa hahaha....apapun gmbr zura lagik comei dan suci murni jek nengok nya heheheeeeeee.......

Sharidawati Shahrudin said...

betul tu...tips yg paling penting..saya setuju :)

Papa Mifz said...

muahaha...ado lak letak gmbr mcm tuh...

mamalieyna said...

itulah, eina pun kengkadang tgk jgk resume org antar letak gambar mcm tu... hehe...mmg sah2x la kena reject...ngee~

Izan Ishak said...

nak gelak pun ada tgk gmbr kat resume posing2 gitu... sah2lah kena reject dik oiii....

wahida said...

kahkah...lawak okeh n3 neh...

tak menahan letak gambar mcm tu...ingat nak bagi resume kat pakwe ke? adoi la...

Zura said...

ade ke org letak gambar control ayu cm tue kat resume...lawaknye..

Atia Adina said...

comel ahkak masa muda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...