Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 3, 2012

...Tanam Pokok di Opis...

Salam Hari Rabu buat semua..

nak tanya korang~ kat opis korang ade tanam pokok tak??..
selalunye org tanam pokok kecik2 jer kalo kat opis kan~
cam pokok kaktus gittu..

tapi ai tanam pokok besar!
tanam dalam botol lagi~ muahahaha
nak tau pokok ape??

tadaaa... ini lah dia~
pokok daun ular sabah a.k.a sabah snake leaf.. hahahaha
pokok nih berkhasiat.. kata kelik ai..
yang ai dengar pengalaman dorang.. baik utk hilangkan batuk. buang toksik dalam badan dan macam2 lagi.. nanti2 kalo ai jumpa info pasal kebaikkan daun nih ai share ngan korang k~

kelik ai kat opis nih kebanyakkan nye cina.. 
macam2 pokok lah dorang bagi petua kat ai nih..
bertuahkan dapat kelik cam nih..

pokok kat atas tuh pon kelik ai yang tolong carikkan dan tanam dalam air tuh..
dia kata dah tumbuh akar nanti baru bawa balik dan transfer masuk lam pasu.
hahahahaha.. ai tinggal amik gambar pastu share kat sini..

harap2 tumbuh subur lah pokok ai nih..
nak balik tranfer dalam pasu kat rumah.. 
semalam kan~ kelik ai yang tolong tanam pokok nih dia tunjuk ai 1 pil kapsul..
ai tanya ubat ape? dia kata daun ular sabah tuh lah.. dia keringkan, blend dan masukkan dalam kapsul~ haaaa.. nampak tak cam ner dorang manjaga kesihatan dorang! serius ai respek giler.. terus rasa kagum ngan dorang!

okey.. tolong doakan pokok ai tumbuh dengan jayanye yer..

sekian.. citer pasal pokok.

p/s: korang pernah tengok ke pokok nih??

Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

SYANI said...

Tak pernah tengok @ dengar pasal pokok ni..

Fieza79 said...

rajin nya tanam menanam ni...tk pnh dgr..tgk, lg la tak..hehee

Nens Collection said...

wahh..best2!..ape khasiat die weh..
untuk ubat darah tggi ade x?..

Nens Collection said...

wahh..best2!..ape khasiat die weh..
untuk ubat darah tggi ade x?..

Eliss Mie said...

sapa kelik you tu? kelik you, ex kelik ai juaa :p

sue zainun said...

xde tanam kat opis sb ada nyamok la kat opis..kalo tanam lagi banyak nyamuk rasanya huhu

ct cheery said...

cheery ada pokok rumput.apa jenis rumput xtahu lah. tapi dah mati. 2 hari lepas akak cleaner tlong buangkn..hhahaha

Zarena Heeney said...

TAK PERNAH ATAU DGR PSL POKOK NIE

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nafiraa...xpernah lg dgr nama pokok camni :D

Salmiza said...

cam pelik je...tp biasanya pokok pelik2 ni pokok ubatkan...

Izan Ishak said...

pestime jgk tgk pokok nih... hmmm... byk khasiatnya ye..

ct cheery said...

salam,jom join GA ni

http://www.azerawati.com/2012/09/giveaway-kelasss-kau-apa-rahsianya.html

Myra Jay said...

Bagus tu Zura, segala petua diorang bg kena ambik, cina pandai bab2 jaga kesihatan ni..
Sebab tu body diorang semua cantik2 :)

wahida said...

tak pernah aku dgr nok...ni lah festaim aku tgk kat blog ko nih...

tq sharing...

ct rahani said...

festime dgr nama pokok nih.. nti dh duk umah ader tanah nk try tanam jugak la.. hehe..

maszmadi said...

moga pokok tu membesar dengan jayanya... ameen

erm x pernah denagr lagi pokok tu, ni 1st time tengok...

LiYa HaNiF :: said...

pernah dengar gak pasal pokok nie.. tp pernah jumpa depan mata lagi pokok nie..

Aishah Jahirah said...

pestime dengar nama pokok ni....diaorg mmg setia dgn herbs kan...

Norzie hany said...

Pokok daun ular Sabah....1st time dengar ni.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

moga tumbuh dengan penuh dedikasi.. hehe, seramnya nama pokok ni (^___^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...