Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 9, 2013

...Koleksi Terbaru Delisha...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis..

Hari ini big boss n small bos x de..jadiknye ai jadik boss..muahahaha.
okeh, abaikan citer melalut ai tuh.
hari ini nak tempek koleksi My Delisha. koleksi ape lagi~ kalo bukan koleksi dalam bakul dia. hehehe.. saja nak wat kenangan untuk tatapan dia besar nanti.


Bakul ibu (bbsitter) dorang yang jadik mangsa kali nih..
punye lah gigih dia nak masuk lam bakul tuh, abes semua isi bakul dia punggah keluar. penutup bakul pon di cabutnye~
bila dapat masuk jer.. muka puas ati! tapi mamanye berbulu jer memandang~


die buat muka tak bersalah jer kan~
nak marah pon x sampai hati.. sudahnye mama dia mengilai besar.

Ohh.. ade satu mende lagi nak citer. 
06.05.2013 cukup usia Delisha 2 Tahun. dan secara rasminye mama putuskan Delisha susu badan. Tak mudah rupernye nak putuskan susu badan nih. HATI mesti mau kering. nak2 lagi bila Delisha merenget2 nak tek! bergenang jer air mata mama nih~

tapi mama kering kan jugak hati mama. sebab mama tahu Delisha nak tek bukan sebab lapar, tapi sebab dah terbiasa, dah jadik tabiat. 
Alhamdulillah, sekarang Delisha dah mula biasa tido tanpa tek~
cuma kadang2 Delisha mintak jugak. tapi bila mama kata Delisha dah besar, x boleh tek lagi. Delisha buat mulut muncung tanda x puas ati.. hahahahaahaha.

kadang2 delisha suh mama angkat baju bila mama kata tek x de.. x pon Delisha kata ecok (esok) maknanye esok boleh tek.. hahahaha. Delisha sangat bijak~ 
selalu gelak besar ngan gelagat dia.

Moga lepas nih Delisha akan biasa tanpa tek.
Delisha kan dah besar~
cayang anak mama..

sekian.. kesah My Delisha~

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

nens cellection said...

kiki..adik cha dh xleh tek..hehe
sbb tu x nmpk ms balik die tek..upernyer dh lepas tek..hehe
minum susu botol la..sedapp ape..hehe

Aine Ainun said...

suka betul die masuk bakul tu....
mmg conel..=))))

yela kan...org kata payah bdak nk putus tek ni,,yela sebab dia rasa selesa berkepit ngan mak die kan..=))

Salina@IbuAqil said...

Alahai sian delisha..
Mama nya kena hati kering..
X per utk kebaikan dia.. ;)
Comei jer dia muat2 bakul tu..
Hi3!!!

Myra Jay said...

Hheeee, comel je...
Tp sian dia terpaksa berpisah dengan 'kesayangan' dia..

Nape tak teruskan mnyusu je Zura, ada member mnyusu badan smpai anak dia 2 thn lebih, dia stop sebab pregnant

Atia Adina said...

adam dulu ter stop sendiri sebab susu kak ad kering ... so tak ler sedih sangat saat dia nak berpisah ngan susu badan tu

mairamanja said...

urmm..dah besar yeh delisha..hehe..pahitkan netek tu xleh ke sis?hehe..

Eliss Mie said...

nuha smpai skang ni msh tak puas hati sbb adik pulak amik pek dia. hahahahaa

Kakzakie said...

Hihi... bestnya duduk dalam bakul tu kan sayang... Bagus mama captured gambar ni bila besar bolehlah tengok.

Betul Zura kita kena cekal bila nak pisah susu badan ni... kakak dah rasa sedihnya lagi-lagi bila dia dah tertidur - sedihhhh sangat kan.

ainnoraini said...

sian budak comey ni...x bole isap nenen...

lizz said...

aahhh betulkan sayu sangat hati ..me,ang susah nak putuskan susu..saya dulu lama gak dua tahun lebih baru lepas...tambah memalam dia merengekkan...lepas ni kena rajin bangun malam bagi susu botol lak...

nea lopah said...

sian nya dah kena berpisah dgn nenen yer. hehehe

LYAfrina said...

lya baca pon tersenyum..leh bayang tiap kali dia mintak Tek..

happy belated birthday buat delisha.. mesti anak cerdik ni, sbb minum susu cap gantung ;-)

Izan Ishak said...

delisha ni mmg suka masuk bakul kan. pandai betul dia.

mmglah zura... time nak wean-off anak2 sebak betul rasa hati ni. teringat zaman2 masa kembar dulu. akan dtg giliran zayyan pulak... haihhh...

izan mama mia said...

mmg hati kena cekal kalau nak pisah susu...heheh delisha...

mama lieyna said...

Alooo cian delisha dh takleh tek.. :-)

Comel plk bayangkan kecerdikan dia menjwb tu :-).. bijak..bijak..

Fifi Nadhrah said...

kak.. ufairah da nak masuk setahun 4 bln.. takutnye nak tggu ufairah 2 tahun..

Zura Zue said...

okeylah tue senang nk putuskan susu badan..ade budak susah...terpaksalah letak asam jawa kat situ...hehe

umi alya said...

comelnya..

Jemah Menjemah said...

hurmmmm lepas ni boleh dpt adik yea delisha. biasany bila putus susu ni boleh dpt baby lagi... amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...