Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, May 22, 2013

...TBU Family Day At Bukit Gambang Resort City...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu..

Fuhhh.. fenat nak upload semua gambar.
nak kena kumpul dari banyak tempat. Wajib kumpul semua dan tempek kat sini kan~
sila lah bertabah yer kawan. mungkin n3 Famili day nih ade banyak gambar. keh keh keh.
ai cuba sedaya mungkin untuk pilih gambar terbaik k~

Toyota Boshoku UMW Day at Bukit Gambang Resort City.
18-19 May 2013

Hari Sabtu 18.05.2013, seawal 9.30 pagi Kami Sekeluarga bertolak ke Bukit Gambang Resort City. Kami x konvoi ngan sape2 pon.. pergi sendirik jer.. sebab Kami nih ade 2 budak kecik yang kadang2 nak terkencing lah~ nak minum lah.. nak kuih pau lah..okeh itu mama dia request~ ahaks.

tapi sepanjang perjalanan memang kami beriringan dengan kawan2 My hubby jer.. Maknanye sentiasa ade kawan2 yang konvoi sekali jugak.

Stop jap kat Petronas Lentang eh~ My Anis nak terkucil~

Bergambar itu Wajib.. ahaks..

Gambar Mister n madam harus lah ade kan~

dah settle.. teruskan perjalanan.. elok masuk LPT My hubby kata ngantuk.. cuaca panas time tuh.. mesti cepat ngantuk kan~
so, singgah minum kat R&R Temerloh.. kat sana pon penuh ngan staff TBU.. semua berhenti makan tengah hari. Kami x makan.. sebab masing2 dah kenyang mam Nasi Lemak Kasih Sayang By Mama Tersayang, ai ler.. hahahaha.
juz oder minum jer.

sesapa yang x tahu cam ner nak gi BGRC nih..
meh nak bagi arah ke sana.. kat LPT tuh kuar ikut susur kuar  Gambang cam kat pic atas tuh.

tu haa.. signbord BGRC pon boleh nampak kat susur keluar Gambang tuh.. lepas bayar toll, jalan terus akan jumpa trafik lite. amik ke kanan. dan jalan dalam 10 minit cam tuh.. anda akan jumpe simpang ke BGRC di sebelah kanan anda.

Lereng bukit yang ade tulisan 'BUKIT GAMBANG RESORT CITY' ini boleh di jadikan land mark semasa mencarik simpang ke BGRC itu. lereng bukit ini berada di sebelah kanan anda. :)

Okeh~ sampaiiii daaahhh..

Pukul 1.30 petang Kami selamat sampai di Lobby Arabian hotel.
dah daftar segala bagai.. dapat kunci bilik dan tiket masuk ke Gambang Water park untuk xtvt esoknye~

Kami menginap di Caribbean Bay Resort.
studio appartment suites.
memang cukup luas dan besar lah untuk KAMI ber4 nih.
selesa sangat2.

jom tengok bagai mana ruper bilik KAMI..

Katil yang cukup selesa untuk Kami ber4.
tapi my hubby siap2 tolak sampai ke dinding.. kalo x kang, ade jugak yang tergolek nanti.
bantal ade 2 bijik jer.. pastu kami request extra bantal.. kalo request sebijik free kalo 2 dan lebih charge rm5 hengget. so, kami mintak sebijik jer.. lagi sebijik amik bantal dalam kete. keh keh keh.

ade pantry.. ade kettle.. seterika ai bawak sendirik.
malas nak mencarik seterika kat hotel. nasib baik bawak~

ruang tengok TV yang luas.. 
memang boleh main guling2 kat depan TV tuh..

ade beranda.. memang layan habes lepak kat luar nih..
berangin jer..layan woiiiii~ cuma Kami x punye banyak masa nak lepak2 kat sini.
xtvt full!
*abaikan My Delisha yang separa vugil itu.. baru pas mandi.

lagiiiii.
ade meja makan..

ade nasi lemak! ehehe.. tipu jer~
itu lah Nasi Lemak Kasih Sayang ai~ sedap okeh!
erk! x caya??

haaaaa... caya X ??
ade lagi bukti.. jap ehhh~

tudiaaaa..Fulamakkkkkk!
layan habes makan nasi lemak kat beranda.
bertambah2 sedap lah nasi lemak mama masak kan~

nasi lemak tu ai masak lebih, memang plan nak tapau ke sana.. 
Mama ade anak kecik nih kena pikir macam2.. takut anak lapar masa OTW.
so, kena lah siap2 bawak makanan.
lepas mandi masing2 mintak makan.. so, layanlah nasi lemak mama yang sedap itu..
muehehehehe.

ini budak kannnnnnn!
nasib x terbarai jer telefon tuh!
bape kali jatuh pon ai tak pasti. bila mama marah, dia marah mama balik.
sudah nya.. biarkan jer lah~

lepas mandi n makan KAMI siap2 untuk joint hi tea & ade telematch kat padang. tapi panas lit lit masa tuh~ tunggu next n3 lah plak pasal xtvt kat padang tuh. 
panjang cecah lantai dah nih.. ahaks.

bersambung...

p/s: pic HOT semalam My Anis yang snap~ ahaks.. untungkan ade anak dah besar.. boleh lah  mama papa amik gambar lomantik2 cam tuh.

p/s: ai aminkan semua doa2 yang baik dari kalian semua di n3 pic hots itu~ mekasih yer.

p/s: maybe belom masa lagi Delisha nak dapat adik.. x de can okeh~ bye!


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Eliss Mie said...

seronoknya . dulu kak eliss pergi mcm x der pintu gerbang tu. pergi pun kursus, x main air pun. nak ajak family laa pulak pergi. tapi nak gi CH dulu :p

wahida said...

wow...luas betul bilik dia..puas hati lah...

syok pegi dgn company ni, tak yah kuar duit pun...best best...

εïзmummyHazaεïз said...

huwaaaa best.. xsabar pulak tunggu weekend, kami pulak nak join family day :)

Tihara said...

bestkan family day event macam ni meriah.. :)

Fifi Nadhrah said...

teringin nak pergi sini.. tapi takde rezeki lagi..

Masya said...

besar jugak bilik yer.. puashatilah ... thn ni x pastilah ada family day tak.. semua bz.. banyak kenduri

Kakzakie said...

Anak-anak yg lebih seronok sebenarnya Zura. Tapi bila anak seronok mak-ayah pun legakan..

Zee Suhaini said...

blom sampai lagi bukit gambang...lalu dah 2 3 kali pon..

nasik lomak sodap erk???rajin, siap masak lagi tapi ade anak mmg pon kena stanby bekal..r&r tu bukan sedap pon,mahal je lebih..

Aine Ainun said...

Wowww best nya....lagi2..
Kemain delisha tu comeynye

~aYu~ said...

wahh.. bestnya ayu tgk gmbar org gi bercuti tido hotel ni... suka sgt.. happy je dorg kan.

TeacherAzimah said...

Alar...xde lg gambo water park. Cpt2 citer ek.. Kita x pnh smpi cni lg. teringin ni hehe

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Tak pernah lagi smp Bkt Gambang ni... tp my BIL selalu bwk family dia ke sana... maybe bolehlah kot pergi cuti2 mcm zura ni... Seronok tgk ur happy family! Happiness lie in our heart... Semoga kekal kebahagian ini :))

izan mama mia said...

bestnyer depa g bercuti.. :D

Fifi Nadhrah said...

singgah pagi tengok due anak dare..

nea lopah said...

cuti sekolah minggu depan ni kompom lah lagi ramai orang kat BGRC tu. tak g mandi manda kat waterpark ke? wajib tuuu

azi said...

Bila la akak boleh sampai ke situ..kawan-kawan banyak dah sampai berkursus kat situ...:)

lizz said...

waa best bileknyer tu....kemain luas...
nasi lemak kasih sayang tu terliur ai tau..

LYAfrina said...

nmpk selesa la... lya slalu g gambang.. tp g mandi2.. x pnh tdo lagi

LiYa HaNiF :: said...

hamboiii seksinya dia... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...