Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 13, 2014

...Kongsi Macam-Macam Gambar dan Cerita...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Jumaat.
Penguhulu segala hari dan berkongsi dengan hari nisfu Syaaban.
Salam Nisfu Syaaban semua~

Hari nih nak bercerita dan berkongsi macam2 gambar.
n3 nak perabih stok gambar yg sekeping2. hehehe

Auwwww.. terbaca kat paper BH haini.
i snap pastu hantar kat Wasap Cinta... skali dia reply.. "ye la".
itu jer. hahahahhahahaha.

My Delisha kemain selera makan bihun sup air tangan mamanye.
ayat dia.. Urrmm sedapnye mama masakkk.
hahahaha.. trus berbunga2 hati mama. semalam mmg menu sihat utk kami sekeluarga.
My Anis jadik pembantu. dia yang potong sayur semalam.. i settle kan bahan basah.
Cinta pon kata sedappp.. wahhh.. x sangka i ade bakat memasak. hahahaha.

Alhamdulillah.. rezeki kami sekeluarga petang semalam.
haitu kami ade bagi ole2 dari kampung kat jiran sebelah. Hantar buah mangga jer pon. kebetulan anak jiran sebelah kawan sekelas My Anis. Suruh dia hantar buah mangga sket kat kawan dia. sekali semalam, rezeki berganda2 masuk. kalo tengok pada ole2 nye tuh. gaya mcm baru balik dari Langkawi kan! kan! kan! hehehe.
Terima kasih Jiran.. Semoga makin murah rezeki jiran sekeluarga.

Pembantu saya yang paling membantu setakat nih.
2 3 minggu nih i kan buat xtvt mengemas rumah.
syukurrrr sangat ade pembantu i neh! ringan beban i 100 kali ganda. segala mak nenek kena sedut. hehehe. nyesal nye x beli pembantu nih dr dulu.
sangat2 membantu dalam urusan membersihkan rumah.

SEBELOM! 
kabinet kat dapur.

SELEPAS..
lapanggggggg jer mata i neh memandang~
mana yg hilang tuh.. samaada ke storage Box atau ke plastik sampah.
memang i pejam mata jer sambil keringkan hati.
kalo tidok semua lah sayang nak buang. bukan pakai pon!

Okeh.. itu jer nak kongsi haini.
selamat bekerja semua..

Sekian..



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

puteraduyong said...

yang paling menarik... yang first tu... bab peluk pasangan ;)

Zee Suhaini said...

alamak zura..tengok tipuware tu kan, kat umah zee pon banyak..nak buang tu la sayang..kot2 nanti nak guna..dok longgok pon kelabu asap dah mata nengok..semak betol..

mama zura memang pandai masak pon..saje jer malas tunjuk..hahaa

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi..husband sy kalau sy hantar yg first tu dia langsung tak jawab puny a..hahahhaha ape la tak romantik langsung

Kakzakie said...

1. Peluk dan cium anak pun sama Zura.

2. Vacuum memang perlu ada sebagai pembantu kita

3. Jiran sepakat membawa berkat

4. Bekas ini akan berguna utk simpan biskut raya Zura..

Tihara said...

sedapnye ceklat daim tew :)

NzA said...

he3x.....xpelh sekurg2nya suami balas jugak w.apps..

program 5s yg kadang2 kita pejam mata...

mamaarifakeem said...

Bab mengemas tu, buat k.eina pun rasa bertekad nak ngemas gk minggu ni, hope sgt ensuami tk kena bertugas..huu..

sue zainun said...

hehe kalau asben su selalunya akan balas ok"..haha sabo jelah kan..

Masya said...

Vakum kt same... Mmg membantu sgt2 hihihihi

TeacherAzimah said...

Btl zura jgn simpan peradak kat rumah nnt buat semak jer. Susun atur best kan hehehe..

Sura Mohd said...

kena paksa hubby suruh peluklah pasni..haha..
air tangan seorang ibu..mesti la sedap kan Delisha..:)

maszmadi said...

masz balik dari kamoung ritu pon mak mertua bagi mangga, ada lagi dalam esbok, rasa sayang nak makan, nanti habes.. huhu

umi alya said...

sedapnya bihun sup

siti alfakhishah aman said...

kang dah peluk tak jadi keje kang.. hah cane??

murah rezeki.. kite memberi orang lain pon merasa jugak..

tuppereware tu alise sumbat je dalam kotak.. tapi memang kena ade skali dgn tutup.. senang cari pon ye..

Eliss Mie said...

Hr ni hr mengemas gak..en hubby x blk lg ..keja..

hainom OKje said...

Beehoon cap apa tu Zura? Hehe.....
Betul Zura kalau tak keringkan hati...
mmg berkumpul kumpul bekas plastik tak bergunakan.....buat menyemak rumah dan mata....

hainom OKje said...

Okje punya vakum yg kecik aje....mesti bestkan dpt yg beso gitu lagi kuatlah dia menyedut sure licin berkilaf lantai rumah tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...