Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 12, 2014

...Kongsi Pengalaman | Asingkan Tempat Tido Anak...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Semoga Hari ini lebih baik dari semalam.. InsyaAllah~

merujuk pada tajuk n3 haini.
walaupon ayatnye macam lain macam jer.. tapi itu lah yang ingin i kongsikan harini.
Pengalaman i berpisah tempat tido dengan anak2. tido asing lah senang citer. kih kih kih


Malam Pertama.. Ahad malam isnin.
tiada masalah sangat pada anak2 sebab dorang dh lena masa tengok tv lagi.
papa dorang angkat masuk kelambu trus sambung tido.
Tapiiiiii.. mamanye pulak yg tak lena. asik risau kat anak jer.
tido pon tido2 ayam jer sebab standby kot2 delisha nangis.
skali dalam kol 3 camtu.. bunyi delisha nangis. tapi papanye yang bangun dulu.. i syak papanye pon x lena tido gak.. hek hek hek hek.
bila gi jenguk.. rupenye delisha ngigau jer.. sekejap lepas tuh dia sambung tido balik.

Malam ke 2.. Isnin Malam selasa.
Pon sama.. dorang dh lena dulu depan TV. jadiknye x de masalah sebelom tido.
cuma tengah2 malam tu My Anis kejutkan i mintak air masak. dalam bilik i memang sentiasa standby air masak. pastu dia sambung tido balik.

Malam ke 3 .. Selasa Malam Rabu
i di serang sakit perut (perut masuk angin) so papanye handle anak2 tido.
temankan dorang sampai tertido br masuk bilik sendirik sambung tido.
settle!

Malam ke 4.. Rabu Malam Khamis.
Haaaaa.. malam tadi macam2 citer sket.
sebelom tido.. dah melayan Delisha punye citer.. i tido atas katil bujang.. dorang tido dlm kelambu. anak2 x lena lagi.. mamanye hanyut dulu.. muahahaha.
kol 12 lebih baru terjaga.. trus masuk bilik sendirik. 
agak2 dalam kol 4 pagi.. bunyi suara delisha kat depan pintu bilik kami(pintu x tutup rapat) terkejut gak tetiba dengar suara dia bising2. i tanya kenapa?.. dia kata dalam bilik dia ade lipas! hahahahahaha.. hadoi lah anak.. sabor jer lah.. mamanye pon bangun lah buat2 gi halau lipas kat bilik dia. boleh pulak pagi2 buta tuh dia membebel panjang kt lipas. nak tergelak pon ade. ayat paling x tahan masa dia membebel. 
"Amboiiiiiiiii.. notti sangat lipas nih!!" 
hahahahahahahahahha.. nasib lah mamanye x mengilai pagi2 buta tuh.

pastu i baring balik atas katil bujang tuh.. temankan dia tido semula. dia mintak nak minum air.. then sambung tido balik.. dh nampak dia cam dah lena.. i masuk bilik sambung tido jap. hehehehe

Haaaaaah.. ingat senang nak biasakan dorang tido asing. kena berkorban sikit ler. 
dah lama2 nanti biasa lah dorang tido kat bilik sendirik.. mudah2an lah.

My Anis dulu pernah tido asing gak sekejap. dia tido sorang kat bilik dia. lepas dia demam.. dia x mau dh tido sendirik. pakat2 berkampung kat bilik mamapapa. Ni plak baru asingkan lagi sekali.. kali nih dia ade geng.. cam OK lah kot.
harap2 lepas nih Kami x yah temankan dorang sebelom tido. pandai2 tido sendirik.
InsyaAllah..

Sekian.. kesahnyeee.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

eB said...

kami asing tido... bila m=bkk mata, anak2 ada...
ada yang tido sekali, anak hilang... tido kat bilik lain...
sleepwalk la dorang kot... ha3

Zee Suhaini said...

okey la tu zura senang nak handle..kalo sorang memang payah skit nak ajar..buka ape, dorang pon tau takor..skarang ada teman tu takyah risau sangat dah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comelnya Delisha...notti lipas tu kan ..hihih i

Sura Mohd said...

haha..macam2 pengalaman kan..akak yg dolu2 punya cerita ..senang..cam anak2 zura ..ada geng..along n angah..skrg ni tinggal Afif pulak..terseksa gak ni..bf pun tak lepas lagi ..adoi..

hainom OKje said...

Delisha pun asingkan tido sekali ke? hehe...bagus pulak anak anak zura...terus mau...
Eloklah Zura...biar asingkan dari sekarang ni senang....tak nanti mcm TLBD sampai ke beso pun nak tido sekali ...huhu

babYpose said...

aunty pun tergelak " amboi notti sangat lipas ni..:)) senang jugak budak-budak tido sebab ber geng tapi mama papa risau tu biasa la .

lieyalatif said...

yeay!! clap2 hand..... permulaan yg bagus tu zura...serius.... mmg ade usaha zura n husben kat situ...takpe2, lame2 sure dieorg biase nanti...

lieya dulu pun camtu gak... lagi satu miamija ni tak jauh beza umur so dieorg ade kawan le nak tdo sebilik sekali...kalo sorang2 tu mau takut jugak kan dieorg heheeheheh...

ehemmmm..nampak makin cepat leeeee berbaby baru nie zura....eh?!! hahahahahaha

Mila@Rimbun said...

oklah tuh..
dulu2 time anak nak pisah tempat tido pun terpaksa menomadkan diri jugak hihi.. dia dah lelap baru balik bilik sendiri, tp bila bangun tgh mlm dah terpaksa tido kat bilik dia plak..

::NureeN:: said...

ikutkan hati mmg nk pisahkan bilik tdo tp apokan dayo bilik x der.. sbb sil tumpang umah kami... so x dpt la nak asingkan...
nak pikir tambah bilik tu mmg ada tp poket lerr x ckup lagi hehee.... :p

Kakzakie said...

Tapi kakak rasa tak ada masalah besarlah Zura sebab anak-anak kakak pun perempuan, budak perempuan mudah sikit nak ikut kata tidur asing apa lagi mereka berteman adik-beradik kan..

Atia Adina said...

part mak pak yang tak lena tu confirm dah ek....anak lena jer...mak pak yang rsau terlebih

Sidratul Muntaha said...

tak pisah2 lagi
ara kan anak ibu!
manja nau

mamaarifakeem said...

Macam senang je zura, sbb kakak dh besar kot ye.. anak2 k.ina tu, tmbh2 si abang, penakut sgt..lahaaiii... nak suruh ambil, brg kt bilik lain pun dia takut kdg2, apatah ,g tidur sendirian dgn adik jer..herm...

NzA said...

InsyaAllah lama2 oklh tu....cumakitalah perlu berkorban dulu utk ank2....

Tihara said...

hehe, comel jer dua beradik ni
tak pe slow2 nanti okay lah tew :)

Rizziela said...

saya risau nak asingkan anak tidur semua diaorang masih kecik2 lg..then ada astman plak..next dah besar sikit blh try

Eliss Mie said...

Thn dpn br nk asing ni.haihhhh...s3mpittt sgt ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...