Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, June 9, 2014

...Projek Hujung Minggu | Kemas 3 bilik tido...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Cuba untuk mulakan hari ini dengan aura2 positif.. InsyaAllah~

Fuhhh.. nyaris2 cuti keje haini.
malam tadi di landa selsema yg teruk.. mungkin sebab bergelumang dengan habuk.
2 hari cuti penuh sangat lah puas! sebab dapat siapkan projek yang di rancang.
mengemas 3 bilik tido.
Sambungan mengemas bilik Minggu lalu.
hehehehe. nasib lah ade cuti penuh hari sabtu haitu.
dapat lah siapkan ke tiga2 bilik tuh.

Haitu ramai yg komplen nape bagi anak2 tido sebilik ngan kami kan?
haaaa... start malam tadi tidak lagiiii.. hahahahaha.

i tido berdua jer ngan cinta!
anak2 dah tido bilik asing.

sila jangan spekulasikan bbcot tuh k~
belom ade bb lagi yg bakal lahir. bbcot tuh terpaksa di letakkan kat situ sbb x de tempat lain dh yg sesuai nk letak utk sementara waktu nih. hehehehe.
cinta kata malas nak bukak.. nanti kena pasang balik.. adehaiiii.

Bilik tido anak2. 
tilam yg di bentang tepi katil kami.. alih kan jer masuk bilik nih.
katil single tuh My Anis punye.
oleh kerana kadang2 datang musim banyak nyamuk.. jadiknye.. semua tido dlm kelambu lah anak2 yer.

trus lapang bilik nih lepas semua kotak2 simpanan*sampah telah di susun semula.
dari berkotak2 tinggal beberapa kotak jer. 

semua di susun kemas2 atas gobok.
ini dlm bilik baju kami.
masih boleh di perbaiki lagi susunan dan bilangan kotak2 tuh.
akan cuba di kurangkan dari masa ke semasa.

Bilik baju Kami setelah di kemas.
puas mata memandang!! hahaha.

sebagai umpan supaya anak2 mau tido bilik asing.
mamanye telah mengumpankan sebijik kipas baru.
hehehehehe. lepas kemas2 bilik petang semalam. trus ajak cinta gi beli kipas nih.
kalo ikutkan bilik tuh dh ade kipas siling.. tapi cam x cukup angin lah kipas tuh.. kenapa yerk?? jadiknyeee.. beli kipas berdiri nih utk dorang. tambahan angin.. bagi dorang selesa. hehehe.


 Model kipas. hahahaha.

testing! testing! 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa! 
hahahahahaha.. papa ajar dia buat cam tuh.
sabo jer lah.

Hasil projek memunggah semalam. telah keluar 3 plastik sampah warna hitam yang besar tu.. tambah 1 kotak lagi.. hahahahaha.. rupernye selama nih i simpan sampah!
buruk betol perangai kan! siap lah lepas nih.. abes semua sampah i nak punggah! nak bg clear satu rumah! siap!

Okeh.. itu jer nak citer pagi nih.
projek besar di hujung minggu.

sekiann..


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

Sura Mohd said...

semangat mengemas ni...bagus2..anak2 dah tido bilik sendiri..boleh on bila2 masa..haha..puas hati dah kemas camni..kaksura pon buat projek mengemas jugak..tp projek mengemas baju bajan..baju2 lama nak buang..tp tak abis lagi mengemas ni..huhu..

TeacherAzimah said...

Saya sukaaaaaaa susun atur rumah hehehe.
zura..babycot tu blh jd perangsang kpd usaha yg 1 tu :p

Tihara said...

seronok meke berdua dapat kipas baru..
boleh papa n mama romantic sket lepas ni ehee :)

eB said...

sronoknya dapat mengemas cenggitu. eB x start lagi... mood blom ada.. sbbnya, baru nak kemas, ada yg sebok dok pgg kaki. hu3..

tapi napa ada komen psl anak2 tido skali? kaki pun g2... ha3.... berimpit2 nak tido bawak ketiak... buat la asing camner pn. tgh mlm kang ada jerk dorang kat seblah :)

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

nak beli kelambu tu tp tak terbeli. asik lupa ja. balik kg nyamuk banyak huhu

sue zainun said...

kurang sihat ke?cepat sembuh k..
kemas biliknya..
btw..cantik kelambu tu..kalau pasang kat anak2 su sure diorg suka nih..

SYANI said...

Wah... semangat mengemas ye... Tapi rasa puas hati bila rumah dah berkemas kan..

Fiza Rahman said...

Best lah dpt tido berdua tanpa gangguan...ekekeke...

Baguslah anak² dah boleh tido sendiri.

Daddy Ziyyad said...

kelambu tu unik la....baru tgk tadi kat blog Herba Tihara..:)

Zasillah Ariffin said...

semangatnya mama...bila ibu tengok entry mengemas mama ni. ibu rasa rumah ibu duduk ni pon penuh banyak nagn sampah...nak kemas cemana ni macam pening sangat. adeiii tapi macam nak kemas seblum rasa ni..satu rumah nak kemas..baru selesa kan nampak tersusun semua.

mamaarifakeem said...

Syabas.... k.eina je belum mula lg ngemas kt umah tu, niat dh lama ada..huu..
Untung la anak2 mau tidur sendiri dh, anak2 k.eina taktau la bila boleh pisah..wuu..

Kakzakie said...

Alhamdulillah... lega rasa ye Zura. Bagi anak-anak belajar berdikari.

Testing-testing dgn aaaa... dpn kipas tu kakak rasa kita dulu pun buat juga kan hihi...

Zee Suhaini said...

akhirnya dorang dah tido bilik sendiri yer zura..fuhhh lega kan..bukan ape, sebagai parents ni nak start mengajar tu yang kita risau..kot dorang tak boleh padahal dorang okey jer..heheeee..

amboi babycot takmo bukak..pasni dah golek berdua senang nak rancang baby 'boy'..kihkihkih

Atia Adina said...

anak2 tdo asing...mak tak rindu ke nak peluk anak2?kak ad...rasanya bukan anak yang tak nak...tapi mak dia yang x nak tdo asing...hihihihi....tunggu diorang sekolah nnt lah

εïзmummyHazaεïз said...

semangat mengemas sblm ramadhan.. hehehe haza belom habis kemas time pindah umah tempoh hari. malas makin menjadi2 :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kelambu macam tu macam best je dulu masa kecik-kecik mak ayah mmg pasangkan kelambu tido kami adik beradik..tapi dah kahwin ni tak de la berkelambu lagi dah

siti alfakhishah aman said...

nak raya ni bukan main semangat lagi mengemas ek..

lapang sikit bilik kan.. budak2 pon dh ade bilik sendiri..

kelambu tu legend betol.. besar sungguh..

Fifi Nadhrah said...

wah.. lepas ni boleh dapat adik baru.. yeay!~

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi..

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi..

hainom OKje said...

Dah kemas dah bersusun atas gobok tu...samalah mcm rumah ni zura rasa nak buang aje apa yg dah lama tak pakai tu tapi masalahnya sayang macamana tu?.....
Wahh....bestnya dapat kipas diri...kuranglah panas...
Tapi sekarang ni mmg panas sungguhkan....OKje duk rumah ni masyaallah peluh memanjang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...