Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, September 9, 2014

...Akhirnyee Tercapai Juga Hajat | Smart Tag...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Alhamdulillah.. Hari ini terasa lebih baik dari semalam. :)

Merujuk n3 payung semalam.. tak sangka begitu hot kesah payung x de stok yer.
i ingat x de lah sampai camtu skali hotnye.
BFF i kata, sampai ade orang komplen kat radio jugak pasal payung x de stok sampai ke sudah tu. pengguna sebenarnye bukan lah nak kejar sangat payung tuh. tapi sebab "korang" dah janji.. maknanye orang akan tuntut. Urmm.
abaikan kesah payung yang x best tu~

Haini i nak citer yang best2 jer. 
n3 ini merangkap n3 menunjuk2 jugak. ahaks.
korang yang duk lembah Klang pasti tau yang plaza tol batu 3 dan sungai Rasau kat federal hiway bakal menggunakan pembayaran tol secara elektronik sahaja.. maknanye hanya Touch & Go dan Smart Tag sahaja yang di terima.. No More TUNAI.
Jadiknye, mereka telah membuat promosi Touch N Go dan Smart Tag.

Touch N Go RM5 dalam Kad Ada RM5 kredit. maknanye kad percuma lah kan!
Smart Tag plak RM99 tapi dengan syarat korang kena topup minimum RM30 pada TnG korang. kira murah lah kan!

Jadiknyeeeee.. harus lah sambar 1 Smart Tag kan!
Smart Tag baru nih memang Smart. Slim jer. kecik plak tuh.

Pastu ade 1 skrin yang boleh baca baki dlm kad kita.
jadiknya x perlu risau baki kad ade bape. cek sajaaaa.

Touch N Go i beli 2 kad.. 1 untuk letak lam Smart Tag.. 1 beli untuk adik i, Nens. sebab murah kan. rugi x beli. 
Weken haitu kami dh gi ngetes Smart Tag nih.. sebab kalo ade kerosakkan dlm masa 7 hari lepas pembelian.. boleh tukar yang baru.. kalo selepas 7 hari, kena claim warranty lah. 

Haaa.. korang dah beli Touch N Go or Smart Tag??
sila beli siap2 kalo nak masuk lembah Klang. takut nanti kereta belakang hon. hehehe

Sekian.. N3 menunjuk2.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

24 comments:

lieyalatif said...

lieya setuju tu zura...dah janji so kene laa cube tunaikan...dah tau pengguna ko ramai...so stenbai laa stok byk2...lieya syak org dlm yg songlap lebih tu zura...bukan nak pandang rendah pada pekerja stesen minyak tapi ye laa kalo dah stok manjang tak cukup kan.... en laki lieya dpt tebus pun 2 batang jek....yg lain2 bile nak tebus takde stok manjang....hampeh!

mmg bagus pun dah tukar smart tag ni zura...lagi smooth perjalanan...kdg2 sian tgk org dok q kat bayaran tunai tu...panjang berjela tgu turn...tapi ni dah ramai2 pakai smart tag ni siap laaa kat lorong smart tag plak panjang berjela haahhhaahahahah.....

yg pasti smart tag baru ni mmg lawooo zura.... yg lame besar gabak ....kalo jatuh kene kaki boleh melalak laa org kata kah kah kah.....

Fiza Rahman said...

Iols pakai tunai jer...hehehe...T&G pon jarang pakai. Kena take note ni. Mana tau terlepas area sana ke kan.

Zee Suhaini said...

dah ada satu tapi gayanya kena beli lagi satu kot stanby..simpan dalam kete kot bawak kete lain susah plak ni..cam zee opis dekat takde la kena tol..

lagi satu kena beli bagi abah kat kg..ye la kelantan mana ada tol zura..kang dorang datang sini tetiba takleh bayar tunai tak ke haru sangkut kat tol..huhuhuuu..leceh gak..

Mama Myja said...

erk, besarnya smart tag baru nih. ehehehe

norhidana miswan said...

ko melampau tau dik, akak masa beli myv tuh trs dpt sebijik smarttag siap isi rm10 lg heheheh... tp masa bwk kancil tu pun mmg dh beli smart tag seketui... itu pau laki aku dulu2... skrg nyer smart tag dh makin kecik n nipis kan... lawo lak

Eliss Mie said...

Smart tag baru yeayyyy..hihihi

Kakzakie said...

Tempat kakak dah lama tak guna tunai itu Zura. Kakak pernah buat N3 bila kakak tertinggal T&G. Sekarang semua kereta kakak dah readykan. Senang kalau tak sengaja nak terbawa kereta yg mana satu dah tak sangkut..

Cho Zila said...

sepatutnyer lebih mudah begini.. tapi tuler harga boleh tahankan.. kami dah lama gunakan smart tag sebab senangkan...

hainom OKje said...

OKje dah ada dah Zura tapi yg pesen lama le...bole ajelah janji smart tak payah bukak tingkap hehe...
Betul...mmh semua kena ada sepatutnya senang tak yah beratur panjangkan

Tihara said...

kena beli ni
(padehal akak duk pahang, bila masa gi sana hehe)

petronas menipu ke ape..haishh

Sura Mohd said...

akak dah awal2 ckp ngan abang..last2 tak beli jugak..pakai jelah Touch N Go..huhu..teringin jugak nak beli walopon sebulan sekali-dua jer pakai..:)

Daddy Ziyyad said...

RM99 tu mmg murah..
saya dah lama guna smart tag...mmg amat amat perlu sebab saya selalu travel dalam negeri Selangor Darul Tol ni...hahahaha

siti alfakhishah aman said...

abang ziyyad punya komen kelakar.. mcm ade kaitan dgn JDT..

em driver alise pon pakai ni jek.. senang check baki TnG..

tapi alise xde.. pakai tunai sahaja.. sebab jarang naik iway..

maszmadi muhamad said...

dah ada dah, smart.....
tapi yang baru ni macam kuat makan bateri jerk.....

mamaarifakeem said...

Sonang.. good good.. akak juge yg tkde, en abe dok nyanyi2je nak beli katenye, tapi idok ler beli2 lg :-)

Fizalinolie said...

Wah senanglah zura lepas ni. Smart tag tu pun memang smart dan cute.

NzA said...

comel je n3 zura nie....he3x....

Masya said...

SMARTAQ BARU NI MCM KECIK SIKIT EH ... KT DPT FREE DULU MASA BELI KERETA JIMAT DUIT HIHIHIHI ....

Hazmin Hamudin said...

Murah dah tu smart tag RM99. Hehe. Dulu beli mahal jugak.

Hazmin Hamudin said...

Murah dah tu smart tag RM99. Hehe. Dulu beli mahal jugak.

Hazmin Hamudin said...

Murah dah tu smart tag RM99. Hehe. Dulu beli mahal jugak.

Petak Bunga said...

kita duk luar dareah ni.. rasa rugi je beli..
mcm mna kalau sesekali nk keluar..

Sal Bee Yah said...

nak carilah touch n go kad free tu walaupun jarang drive.kad touch n go ni banyak kegunaan lain..huhu

Aneez Jaafar said...

canggih ye smart tag baru ni.. kita punya smart tag besor.tp xpelah kan asal boleh guna. yg pentiing freee. kenangan bos bagi. haa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...