Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 17, 2014

...The Versatile Blogger Award...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Hari.. hehehe

Haini nak menjawab Tag dari kakak saya.. Kak Sura.


Rules:
1. Thank the person who nominated you.
2. Provide a link to the person's Blog
3. Write 7 Facts about yourself.

Bismillahirohmanirrahim..

Terima kasih kepada Kak Sura yang sudi meng'tag' saya.
Kak Sura Tulis saya putih dan gojes. gojes tuh dah betol dah.. tapi yang putih tuh x bape nak putih sangat pon.. ahaks!

Boleh berkenalan dengan Kak Sura di blog beliau.


i percaya.. Kak Sura nih memang sorang ibu yang penyayang.
di blognye banyak di kongsikan kesah anak2 Kak Sura.
boleh lah terjah ke sana untuk kenal lebih dekat dengan kak Sura.

7 fakta tentang diri i..

1. Sorang Isteri kepada En Hanafi a.k.a Cinta.. Mama kepada 2 puteri yang solehah, My Anis & My Delisha.. Seorang mama yang bekerja.

2. Seorang yang garang.. Tapi Manja. Boleh?? belasah jer lah.
My Cinta kata i tak boleh jadik cikgu.. sebab bekeng sangat.. kalo My Anis belajar dengan Mamanye mesti nangis. camno nak ajar anak orang?? urrmmmm.

3. Kerja sebagai PA kepada 2 orang Director. 1 Cina & 1 Melayu. 2 2 bos mempunya keretor yang berbeza. Boss melayu semua bende dia buat sendiri.. sampai i naik segan kalo dia buat keje2 yang sepatutnye i buat. TAPI.. kalo Boss Cina.. semuaaaaaaaaa bende i kena buat utk dia.. sedia kan air minum, surat khabar dia.. dengar dia membebel dan paling tak tahan suka carik gadoh ngan i. dapat pulak PA kuat melawan.. sedang elok lah sangat kan!

4. Seorang yang boros kalo ade duit.. tapi tetiba boleh plak berjimat bila duit dah tinggal sikit.. sedor diri lah kekdahnye. Tapi i ade menteri kewangan yang sangat bijak mengawal perbelanjaan.. siapa lagi kalo bukan Cinta.. hahahahaha.. segala duit2 yang x boleh di usik di kawal oleh cinta.. duit yang boleh usik i yang pegang kad ATM. jadiknye.. takde lah pokai sangat ujung2 bulan sbb Cinta dah selamatkan semua duit2 yang x boleh di usik. kakakakakakakaka. kalo bini dia jadik menteri kewangan.. harus bankrup!
Jadiknyee.. bini dia jadik PM sudahhhhhhh.

5. Impian yang tersembunyi i adalah untuk menjadik seorang taukeh rumah sewa. Kalo di beri rezeki yang lebih.. i teringin nak beli rumah lagi.. rasa mcm satu kepuasan bila dpt beli rumah. walaupon hanya lah rumah kecik. hehehe. Syukur sangat bila di temukan dengan Boss Kecik i, sebab dia lah yang banyakkkk tolong i dalam urusan beli rumah.
Syukur juga dengan rezeki yang Allah berikan kepada kami.

6. Bukan seorang ulat buku.. haaaa.. perangai yang satu nih pon susah benor nak ubah. kenapa entah! beli buku rajin.. nak membacanye x bape nak rajin. i tak pernah habeskan 1 novel.. selalunye sekerat jalan jer.. pastu i suh orang lain yang dah baca novel tuh citerkan jer.. hahahahaha.. nak habeskan 1 majalah yang nipis pon hazabedah nak habes.

7. Pencinta barang kemas.. hekhekhekhekhek.. ini amik gen My Ma. My Ma orang kelantan. orang pompuan kelantan n terengganu memang tersohor dengan barang kemas.. Tapi sayangnye i penakut nak pakai bila duk di kotaraya besar nih. sudahnyeee.. x membeli sgt sebab x pakai kan~ Tapi Cinta suruh gak beli serba satu n kecik2 buat syarat katanye. hehehehe.

Okeh!! siap dah blogwork i!
legaaaaa.. dapat jugak up satu n3 untuk tatapan korang.
walaupon begitu hazabedah nak siapkan.. sambil2 berkejar2 dgn keje opis.. sambil2 menaip.. hehehehe.

Sekian.. n3 Blogwork

Pssttt...ini n3 draff siap2 tinggal publish je..i cuti haini.. selamat bekerja semua.. 😊





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

11 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

tuan rumah bercuti, moga2 impian no 5 tu terlaksana.. aamiin...

Sura Mohd said...

ada persamaan sikit ngan zura..bab boros tu..hehe..tq zura walau bersusah payah jadik jugak n3 ni..:)

Myra Jay said...

No 4 Myra menteri kewangan keluarga sebab asben jenis boros :)

Part no 7, kami 2 2 laki bini suka emas, yg best asben belikan sbb nak buat pelaburan, tp MJ yg dapat melaram :D

Kakzakie said...

Ooooh... masih bercuti ye Zura. Dari N3 ini kakak sebenarnya dpt agak tentang Zura yg macam mana. Bukan garang tapi tegas dan penyayang demi sebuah kebahagiaan. Punya wawasan sebab itu gigih nak invest rumah sewa.

Barang kemas tu beli kalau tak pakai pun rugi, nak pakai takut dgn environment sekarang kan..

siti alfakhishah aman said...

mahal nye rumah sekarang.. cne nak beli..
tapi alise suka part yang beli emas.. sebab dulu mak pon dah bagi anak perempuan semua dapat serba 1.. so alise top up mane yang alise suka la.. hehehe

Fiza Rahman said...

Nombor 4 tu samalah. Tapi tak der lah boros sgt pon. Bila dah sesak baru nak beringat. Bestnya cuti.

Tihara said...

seronok baca tag zura ni, boleh jadikan inspirasi :)

babYpose said...

seorang yang ceria Nafira ni, good idea nak berbisness rumah sewa.:)

Sal Bee Yah said...

semoga tercapai cita-cita nak jadi towkey rumah sewa.bagus cita-cita tu, value rumah makin lama makin naik

Masya said...

Hahaha tang boros tu perempuan mmg camtu kot.

Belilah rumah kat setia alam, ade rumah baru nak naik 42k klu x silap... Situ mmg ramai nak menyewa.

hainom OKje said...

Setuju....org pantai timur mmg suka betul kumpul barang kemaskan....
Okje pun garang Zura.....samalah kita....kalau kita jumpa sure punya boleh bercekau Zura haha....
Okje pun ada kena tag jugak ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...