Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 18, 2014

...Projek Di Hari Malaysia...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyumlah.. Senyum itukan sedekah yang paling mudah..:)

Hai korang.. camner cuti Hari Malaysia??
best?? i duk rumah jer.. pepagi hari jer bawa anak2 gi makan nasi lemak kedai mamak.
selebihnye lepak kat rumah buat projek ngan anak2.

Balik jer dari kedai mamak terus mulakan projek pertama.

dalam pembikinan.
sebenarnya x plan pon projek nih..
Tapi.. oleh kerana Cinta x approve projek yang i plan. i pon carik lah projek baru.
hahahahaha. 

ketuk lagi bang.. ketuk lagi bangg!
abaikan lah tiles yang tercabut tuh. masa Cinta duk drill table top tuh pon tercabut lagi sekeping.. berbulu je mata memandang. takpe lah nak.. nanti mak ade duit koyan2 mak bagi pakai baju baru k! :P

Tadaaaaa.. hah! siap projek pertama.
Langsir tutup table top!! amacam?? gojes ke tidokkkk??
kakakakakakakaka. hasil keras tangan i sendirik!
hajat di hati nak sembunyikan jahitan sambungan kain tuh belah kanan table top. skali bila nak pasang langsir tuh.. x boleh letak hujung belah kanan!!
makanyeee.. redho jer lahhh.. kasi tutup mata sudahhh. hahaha

maaf lah yer.. ade gambar selepas pasang langsir jer.. gambar sebelom i tak tergamak nak tempek kat blog.. hazabedah sangattt! kakakakaka.

Projek pertama DONE!!

projek ke 2 bermula lepas solat Zohor.
projek popia nestum di Hari Malaysia.
hari raya jugak kan! hahahahahaha

My Anis ler cakap.. teringin nak makan popia nestum mama buat.
terus x sampai hati tak tunai kan hajat dia. kebetulan memang dh beli kulit popia masa shopping barang dapur weken haitu.
seperti biasa.. My Anis akan jadik pembantu i.. syukur lah dia sangat rajin menolong mamanye. ringan lah sikit beban kerja mamanye. hehehe.

Alhamdulillah.. penuh lah sebalang besar nih.
bolehlah bagi anak2 ngan Cinta kunyah2 sambil tengok TV.
malam tadi i tengok dh separuh balang dh yang tinggal.
memang laku betol popia nestum nih.
My Anis kata.. Esok habes lah nih kakak makan. 
hahahahaha.. makan lah nak.. kalo teringin lagi.. mama buat lagi.
sakit gak pinggang duk menggulung kulit popia tuh.
takpelah.. demi anak nak makan. :)

Projek ke 2 DONE!!

Haaaa... itu jer lah projek kami haitu.
projek untuk penuhkan xtvt di hari cuti.

Sekian.. kesah projek Hari Malaysia.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

18 comments:

Zee Suhaini said...

betul tu zura..kalo anak dah sebut memang tak sampai hati tak buat..malas camaner pon cuba gak buat..

amboi..mesin jahit antik tuh..payah dah nak dapat yang singer..

Sal Bee Yah said...

cantik jugak kak..oklah tu, janji tak sakit mata memandang

sedapnya popia nestum..

εïзmummyHazaεïз said...

mesin jait ni klu mak haza nampak, berpinar2 mata sebab suka.. hehehe rajin zura menjahit. haza dah stop kejap. malas melanda.

Kakzakie said...

Dua projek besar setel utk satu hari Zura. Ini yg dikatakan wanita pro-active Zura. Cuti pun ada projek yg selesai tak bertangguh lagi..

lieyalatif said...

ni namenye projek muhibah keluarga ceria zura ekekeekekek...projek yg mendatangkan manfaat utk seisi keluarga gituuu...auwwww...

comel bile dah pasang baju baru tu....berseri2 dapur you tauuu...auwww baru semangat nak masak heheeheh...umah mak lieya pakai kain mcm tu zura, mak lieya selalu bising sebab org kat umah ni pemalas lepas basuh tangan bukan nak lap amik tisu ke ape tapi semua lap kat kain tutup tu haahahhh...mengamuk2 mak lieya...tak berani dah buat...tu citer zaman kecik2 dulu laaa ekekeekekeke

alaaaa sedapnye popia nestuuummmmm...nak buat gka le zura...sesuai buat ngan anak2 nie...miamija pun dah lame ajak baking2 nieh....leh laa buat popia nestum plak...kene cari hbahan2 nieh.....

Daddy Ziyyad said...

merahhhhh langsir table top....meriah :)

next projek boleh minta suami pasangkan pintu kabinet plak...:) saya ada pernah baca blog org ni, dia buat & pasang sendiri kabinet2 dapur rumah dia...dia buat slow2 la tapi...:)

Mama Myja said...

pandainyer menjahit... hihik

Eliss Mie said...

wow siap ada langsir lagi table top dia..rajin nya anis tolong mama..dah boleh harap dah..

Atia Adina said...

rajin mama tunaikan permintaan anak...beruntung lah si anak ek...hehehe

Masya said...

Baru cdg nsk buat jgk sementara xde kabinet ni, sakit mata tgk brg berserabut huhuhuhu

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alamakkkk.. is suka bebeno popia nestum tu...

"sadapnya..." <--- si Merah suka sebut perkataan ni... ahaks

siti alfakhishah aman said...

canti jugak tu kak.. rumah alise pon belom pasang langsir lagi..tak berjahit pon lagi..

em kalau alise suka buat yang popia milo.. kos mhl sikit la beli milo kan.. hehehe.. nak menggulung memang sakit pinggang.. tapi makan.. bole lurus pinggang balik pinggang hahaha

uncle gedek said...

samala... rumah uncle pon tile tercabot!

Tapi uncle malas...!

huhuhu

uncle gedek said...

samala... rumah uncle pon tile tercabot!

Tapi uncle malas...!

huhuhu

Miz Eija said...

sedapnya popia... nak oder :)

Rinna said...

Cantik.. kira dah okey laa tuh..
Masak sendiri.. byk dpt makan kan..

hainom OKje said...

Best jugakkan Zura kalau cuti cuti duk rumah belek rumah.....ni asyik ukur jalan jer, duit habis, penat pun dapat .....
Kitchen cabinet dapur okje pun dah nak tercabut dah pintunya....dah lebih 10 tahun katanya....mmg dah reputlah...entah bila nak betulkan....
Zura rajin.....hajat tu teringin gak nak buat benda ni....kulit popia rasanya dah lma duk dlm esbok hehe...entah bila nak start projeknya

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Wah...bagus buat aktiviti mcm ni...xde la bosan anis ngan delisha.boleh tlg mama gojes masak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...