Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, September 29, 2014

...Bila Mama Berkarya Di Dapur...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Jom mulakan minggu ini dengan aura yang positif!!

pagi2 yang kelam kelibut nih i nak tempek simple punye citer jer dulu.
Hari ini mesti ramai yang pose sunat kan.
korang jangan tikam i k~ sebab i nak tayang gambar makanan neh.
tapi menu simple2 jer pon.. x kose pon korang nak terliur.. hahahahaha

gambar makanan nih hasil karya i di dapur..karyalahsangat!hahaha
menu simple2 jer.. asal kenyang anak beranak.
lagipon ai neh x kreatif sgt bab2 memasak.
tapi i pon tak tahu ape yang i kreatif.. semua cam tak kretif jer.. hahaha
panjang pulak melalutnye.. hahahaha

Ikan bakar Magik Pan.
Terima kasih Magik pan Free beli ekon opis.
berjasa sungguh. hahaha

masa plan nak bakar ikan nih, i plan nak wat air asam skali. tapi bila siap bakar.
perut lapar x makan saman dh. langsung x jadik wat air asam.
terus makan jer. kakakakakakakakaka

Feberet Cinta dengan Anak2.
Daging masak kicap + black paper.
kalo ikut selera tekak i, i suka masak kering tanpa kuar.
tapi Cinta ngan Anak2 suka berkuah camnih.
Oleh kerana i isteri yang solehah.. makanye, ikutlah selera Cinta. 
hahahaha

Ikan Bawal goreng & Salad goreng sos tiram.
Semala punye menu nih.
sayur pon asal ade dlm peti ais jer.. menghabeskan stok sayur kekdahnye.

Megi sup.
Opss.. ini i berkarya kat kedai mamak nih.
oder saja sama mamak. hahahahahaha.

Amacam?? ade yang terliur ke??
x de lah kot kan? menu simple2 jer.
Kalo ade orang pose terliur, minta maaf yer.. hehehe

OK.. nak settlekan keje sambil BW jap.
Selamat bekerja korang.
Tata titi tutuuuuu.
Sekian.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Rizziela said...

ikan bakar paling sedap

εïзmummyHazaεïз said...

Ikan bakar best.. Lama rasanye x makan daging kicap. Harusla cari daging petang ni

Sidratul Muntaha said...

wah..hebaknya karya agugngmu itu.
ahahaa

Kakzakie said...

Kita ni kan Sura masak memang ikut selera anak dan suami. Kalau ikut selera kita mereka makan sikit hati pun tak senang kan.. Jadi kenalah ikut selera mereka - bila mereka makan suka hati kita pun senang:)

siti alfakhishah aman said...

ikan bakar cecah kicap dgn lada potong.. wah bestnye.. ala x kretif xpe.. jnji rajin.. kan best kan kalau kite masak org lain makan selera.. bunga2 rasa hati.. :)

norhidana miswan said...

sedap walaupun simple

Zee Suhaini said...

menu simple yang dok masak ari2 gini la zura..sama jer kita..nak mengulai tu ikut mood..

Sal Bee Yah said...

bagus menu ni..sedap tapi berkhasiat.untunglah..kite makan lauk kafe je hari ni..huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh ..ikan bakar tu paling win

Fifi Nadhrah said...

ikan goreng tu sedap.. maggi pon sedap! terliur ni..

NzA said...

sedap tu ikan bakar.....cicah airasam....fuh.....

Daddy Ziyyad said...

Mmg magic betul magic pan tu kan..memudahkan kerja...adik saya ada..kami asyik bertangguh aja nak beli nya...plan nak memudahkan kerja buat ikan bakar :P

Fizalinolie said...

Best tu guna magic pan. Tak melekatkan Zura. Walaupun simple, yang ptg kenyang. Dan... Jgn pandang pada rupa. Kekadang... Yang simple tu la lagi sedap. Hehe...

LYAfrina said...

tu dia...
bila mama beraksi..mcm2 menu ada..

babYpose said...

ikan bakar masih berjuicy tu yang sedap tu, magic sungguh macam2 ada.

Fiza Rahman said...

Sumanya sedap² walaupon nampak simple. Lapar dibuatnya tau.

hainom OKje said...

Zura sebenarnya dari semalam okje nak makan maggi . Maggi Chef kari laksa....bila tah nak makan ni....
Okje berangan angan nak pose tp sampai sudah, tak lagi.......huhu...

Dah katanya anak anak suka berkuah, omaknya pun ikutlah kan Zura. Kita ni boleh jer telan semua pun hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...