Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 25, 2014

...Spontan Khamis | Macam Betul Je!...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyumlah Kawan.. Senyum itu kan sedekah yang paling mudah..:)

Spontan Khamis haini i nak ulas pasal gambar nih.
Gambar nih i amik dari FB. Terima kasih Suriafm FB sebab buat i gelak terkekek2 bila tengok gambar nih.

Korang setuju x dengan gambar nih???*refertoferemfuangojes
kalo i, memang setuju sangatttt.. hahahahaha..
korang pon kan? kan? kan? muahahahahahhaha.

Kalo i pack barang balik kampung kan.. 1 beg besar tuh.. 1/3 jer baju2 Cinta.. selebihnye baju i.. hahahahahahahahaha.

Contoh Kalo pack baju untuk 3 hari lah kan.

baju jalan mesti 3 pasang.. Cinta 3 helai baju t shirt dan sehelai seluar.

baju basahan.. i punye mesti 3 helai tshirt tapi cinta sehelai jer itu pon utk stenby. sebab dia akan pakai balik baju Tshirt jalan dia untuk tido malan.. kecuali baju tu kotor sangat. baru dia tukar baju stenby tu.

Seluar basahan.. i punye harus lah 3 helai.. Cinta punye 2 helai. kalo malam dia sejuk dia pakai balik seluar slack dia tu. 

Spender dan pakai dalam... i punye harus lah 6 helai.. 1 siang 1 malam.. kakakakakakaka.. Cinta punye cukup 3 helai jer.. 

Tudung pulak harus lebih dari 3 helai.. yang 3 tu kena sama dengan warna baju jalan.. pastu bawa lagi tudung stendby yang boleh masuk dengan semua warna baju. 

Haaaa... mana x penuh nye beg.. tu pasal jadik banyak tuh.. Cinta punye 1 bahagian jer. hahahahaha.. tapi yang pelik nye.. bukan semua baju yang i pack tu akan di pakai.. muahahahahaha.. biasa lah pompuannn.. stenby katanyeeee. hahaha

itu baru citer pasal pack baju.. wajib ada 1 beg lagi letak alat2 makeup kan! skali letak dokumen2 penting cam IC anak dan buku bank.
last skali handbeg.. baru lah cukup syarat nak balik kampung.
tak gittu feremfuan2 gojes sekelian????
ke korang ade nak tambah lagi bilangan beg??
kah kah kah kah kah kah.

ok dah.. dah.. sekian.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

Kakzakie said...

Mungkin kebanyakkannya begitu tapi terbalik hubby kakak ni Zura. Abang tu suka salin baju. T-shirt pagoda tu mesti dibawa berhelai-helai. Jubah utk solat lagi, kain pelikat lagi, seluar panjang, seluar kecik hihi..(dia mengalahkan perempuan). Setiap kali solat tukar kain pelikat - kadang kakak yg geram:)

Tak sama kan..kan..

Atia Adina said...

itu baru baju laki bini...baju anak lg lah banyak standby nya kan? hahaha

Sura Mohd said...

memang setuju!!..hubby akak dah sound..lepas ni balik kg dia tak bagi akak bawa banyak2 baju..hihi..rasanya akak ni tak makan saman kalau bab ni ..mana boleh!!tak reti nak packing sikit2..haha

Eliss Mie said...

ai memang sempoi sket..biasa skirt tu boleh pakai 2 hari..blouse jer bwk byk sket.bukan kotor sgt gitu. tudung lak kadang sehelai lenjan 2 hari dan make sure bj yg dibawak tu x perlu nak tukar tudung sgt..ai tak diva sgt..hahaha

Cho Zila said...

ini tidak terjadi pada akak sebabnyer suami akak ada satu beg khas untuk dia sahaja... dan kami 3 beranak hanya satu beg.. beg akak anak beranak besar lebih kurang ngan dia.. so saper yang over gitu...

SYANI said...

Orang pompuan ni biar lebih barang jangan terkurang...

Myra Jay said...

Hheee.
Gitula kita pompuan klau packing..
Yela kita ni pikir untuk baju back up, klau kotor ke basah ke at least ada spare..
Laki jenis senang :D

lieyalatif said...

haahahahaaha lieya bace story zura ni mmg tegelak2 sebab kite sameeee kahkahkah...kalo barang sendiri kemain lagi..lengkap siap belebih2 hahaahaha...tapi barang suami adeee disudut tepi beg tu hahahahah....tu pasal lieya kemas barang lieya ngan anak2...barang laki die kemas sendiri.....kang kalo tidak mmg ade ajek aku tinggalkan kahkahkahkah....

skrang ni lieya kalo balik kg bawak 2 bag bagasi ....satu beg budak2....satu beg kiterog laki bini.....haa satu lagi beg kecik boh makeup2 ke bedak2 ke mcm zura buat gak heheeheheh....tu yg kalo tambah lagi anak mau kene tempah lori jek angkut ni heheheehehe...

siti alfakhishah aman said...

alise siap tulis lagi arini pakai baju apa,, esok pakai baju ape.,. susun sekali baju/seluar dgn yg kecik2 tu.. senang sekali lipat..

pastu mesti lagi seminggu nak gerak mesti dah siap dah packing baju..

kalau tak ade jelah barang yang tinggal.

Fiza Rahman said...

Ekekeke...memang betul sangat2 zura. Kalau boleh nak bawak satu lemari. Padahal balik umah mak/mertua jer pon.

hainom OKje said...

Betul tu Zura......hehe pompuan mmg byk standbynya .. .sama jer kalau dah nama pompuan hehe....Kadang tu byk baju standby tak pakai pun...

Lelaki lagi simple kan....tak semualah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

setuju sgt...kita nak pack bukan main susah lagi...baju diorg pergh..simple je o.k dah....

NzA said...

setuju... biasalahorg pompuan..pakai mesti nk maching2kanzzz....

Sal Bee Yah said...

saya jenis yang travel light kalau naik public transport.tapi kalau naik kereta memang macam-macam nak dibawak sekali

eyeyou said...

betol sgt...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...