Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 26, 2010

...First Scan...



Lepas dapat tahu pregnent 10.10.10 hari tu.. semalam hubby bawak ai pergi klinik untuk scan dan buat pengesahan kehamilan skali... oleh kerana period ai tak menentu masa lepas gugur hari tu.. makanye ai kena scan untuk tahu usia kandungan ai..

alhamdulillah dah nampak dah sikit2 ahli baru keluarga kami nih... yang titik paling bercahaya tu dokter cakap jantung dia.. berdasarkan scan yang pertama nih.. usia kandungan ai nih dalam lingkungan 9 minggu.. bermakna sudah lebih dari 2 bulan.. alhamdulillah..

kata dokter lagi.. kalo kes period on off cam ai nih.. kena scan banyak kali untuk pastikan usia sebenar kandungan.. dan jugak due date dia.. buat masa ni.. dokter kata due date nye 24.05.2011. alhamdulillah date nye x jatuh bulan puasa..kikikiki..

lagi sebulan kena scan lagi sekali.. harap2 semuanye berjalan lancar..amin

sekian.. sedikit update pasal kandungan



24 comments:

chugie said...

emm kecik lg tu.. tp mesti teruja kan.. ape pun, kena sentiasa berjaga2, sebab masih dlm peringkat awl lg ni.. pemakanan pun penting jugak.

cam sy, baru lah hari ni stat minum susu, sebab tekak dh mula boleh terima! :D

aNiS tHe BumbleBee said...

alololo!! sonotnyeeee!! tiut2 gitu! jaga baik2 key...jangan merempit2 sgt..hihihi!

mamaaerish@eb said...

sronoknyer... tc yer... ;p

congrats...

mamalieyna said...

alahai syoknye..dh nmpk bakal ahli baru dlm family! nak jugakk...hehe.

Dhiaqiud said...

yeye..thn depan dpt anak buah agi..hehe..

Atia Adina said...

anak kita sebaya lah ra...anak akak kua awal 3 bulan...hehehhehe

Fieza79 said...

best nya kwn kita ni...bakal menimang baby tahun dpn...bahagia nyerr...jg kesihatan dan kandungan tau...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Alhamdulillah :) bulan 5 kak eliss sambung pulak, Insya Allah :p

nur said...

nafira- semoga selamat semuanya
ALL IN ONE

mama qistina said...

wah dah nampak dah ....semoga zura sentiasa dalam keadaan yang sihat dan dapat lahirkan baby dengan selamat amin...

abah_izz said...

mesti teringin nak dpt baby boy ni kan? hi.hii
...semoga bby kt dlm tu sihat2 belake' hendaknya.

|| NaFiRaa || said...

chugie...
saya pon belom start minum susu lagi.. kalo minum susu pon mesti kena minum yang perisa coklat..kalo x mesti x leh masuk..

|| NaFiRaa || said...

anis...
hehehe.. buat masa nih kena merempit jugak... kete kat bengkel lagi..

|| NaFiRaa || said...

mamaaerish@eb...
hehehe..mekasih eb~

|| NaFiRaa || said...

mamalieyna...
haah~ teruja plak tengok~ insyaAllah ade rezeki nanti~

|| NaFiRaa || said...

Dhiaqiud...
muehehehe.. amin~

|| NaFiRaa || said...

atia adina@kak ad...
haahkan~ lahir tahun sama.. beza bulan jek..:)

|| NaFiRaa || said...

fieza...
hehehe.. insyaAllah..moga semua selamat..:)

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
hahahaha... x nak saing ke tahun nih???

|| NaFiRaa || said...

nur...
aminnn..mekasih~

|| NaFiRaa || said...

mama qistina...
aminnnn..mekasih!!

|| NaFiRaa || said...

abah_izz..
hehehe.. memang teringin nak rasa bb boy plak.. tapi x kesah lah.. janji sihat dan sempurna..amin~

HaNTwO said...

bestnya dapat orang baru dalam keluarga...moga akak dan kandungan sihat.... :)

|| NaFiRaa || said...

HaNTwO...
aminnn.. mekasih han~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...