Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 7, 2010

...Lelaki Boleh Buat Kerja Rumah Ke???...

pagi2 tadi masa on the way pergi kerja, dengar radio hot fm.. pastu tertarik plak topik dorang pagi nih.. semua gara2 AG kata dia yang masak masa dia wat mkan2 kat rumah dia.. kecoh jugak lah konti hot pagi nih.. sebab fara x caya AG yang masak.. siap tepon wife AG lagi untuk pastikan semua tu betul~


bila dengar pasal topik nih.. ai terpikir.. laki ai tahu buat kerja rumah ke??? muehehehe.. korang agak?? okey okey~ tak yah agak2!! bagi ai la kan~ hubby ai tu kategori yang boleh buat kerja rumah laaaa.. tapi x semua bende lah dia boleh buat... ai bagi contoh ek..

jaga anak~

ai rasa hubby ai lagi pakar bab2 jaga anak dari ai... selalunye dia boleh handle anak yang ngah menangis.. ai plak cepat gelabah kalo anak nangis.. nih kes anak masih baby k~ sekarang anak dah besar.. x de masalah sangat kalo kena tinggal berdua kat rumah..

dulu.. masa my anis masih kecik.. hubby ai apply kerja normal jek.. maklumlah.. anak pertama.. ai nih dah lah cepat gelabah kalo anak nangis.. kalo hubby ade.. dia tahu cam ner nak handle anak menangis... okeh~ pecah tembelang ai 1..muahaha



kalo bab cuci baju plak.. hubby ai rajin la tolong ai.. kalo ai x larat atau x sihat.. pastu tengok baju banyak x cuci lagi.. dia akan tolong cuci.. kadang2 dia wat pakej ngan jemur skali.. sangat best~ mekasih darling..muehehe

kalo bab tolong masak plak.. hubby ai kureng pandai sket laaaa... dia boleh masak yang simple2 jek.. contoh.. masak nasik..masak air..goreng telur dadar..masak megi dan yang paling gojes skali hubby ai pernah masakkan untuk ai adalah..Nasi goreng orang bujang!! muahahha.. boleh tahan jugak sedapnye... walaupon main campak2 jek...

kesimpulannye.. x pelik lah kan kalo lelaki sekarang tahu buat kerja rumah.. kira adil laa... suami isteri kerja.. balik rumah, suami isteri buat kerja rumah.. tolong menolong~

satu jek ai boleh hangin satu badan.. kalo ade orang mulut longkang yang cakap... suami yang tolong isteri buat kerja rumah adalah suami yang kena 'queen control'!!! rasa nak jek bagi penampor free kat muka dorang tuh!!!

Nabi kita pon tolong isteri dia buat kerja rumah.. dan x salah kalo suami2 sekarang pon tolong isteri dia buat kerja rumah.. x jatuh pon pangkat suami sebagai ketua keluarga kalo tolong isteri kan~ opssstttt... terHEMO HEMO plak~

pikir2kan dan selamat beramal~ muahahaha

sekian... celoteh tengah hari~

p/s: hubby korang boleh wat kerja rumah x???

p/s: mekasih lah kepada my hubby tercinta yang tak jemu menolong bini dia buat kerja rumah..


36 comments:

Fieza79 said...

syukur2 dpt somi yang sgt memahami...somi fieza pon leh tahan la bab2 keje umah ni...tp kena suruh dulu...atau pon time dia nmpk keletihan kita n mood pn tk menentu maka dia sniri buat tanpa diarah..hehee

GaDis CoMeL said...

tak dak hubby lagi, tak tau nak komen. errr....

Elly & Emmy said...

hehehe.. lelaki boleh buat kerja umah.. tapi bila dah ada org lain tlg buat.. maka diorang buat2 tak bolehhhh..

Atia Adina said...

hubby kak ad tolong wat keje umah...tapi hasilnya tak brp kemas lah....lelaki mana lah kemas sangat cam pompuan kan

Zaidah said...

asben zai kekadang tolong jugak buat kerja rumah tapi zai nie cerewet skit...bila zai tak puas hati ...dia terus tak nak tolong...tapi klu bab2 bersihkan rumput ker dia rajin...

~ain said...

Cik abang ain pernah kena sound dengan jiran sebelah..

"Oiiii.. takut bini ke?"

Semuanya sebab cik abang tolong jemur baju. Tak paham aku mentaliti orang macam ni. Cik abang nak ringankan beban isteri. Sebab masing2 penat kan, dua2 kerja.. Kenalah tolak ansur..

kakngah said...

che abg kite kan..
1 jek yg dia failed



---> cebok yak-yak ank
kehkehkeh!!!

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : tol tu, hb pown failed bab neh :P

Shiela Latif said...

yer u...i sokong sangat u cakap ada orang yang mulut longkang kalau kata suami kena control bila hubby kita rajin tolong segala kerja rumah...

untung nasib kita dapat suami yang baik dan rajin cenggitu..kita bersyukur sangat2 kan?...tapi ada orang yang teruk sangat mulut dia tak puas ati cakap kita control suami lak..padahal suami kita tue sayannnngggg sangat2 kat kita kan?...

i suker n3 nie u yang... =))

Rahimah Ramlan said...

hi Nafira,

nice blog..sonok baca ;-)

tinggal jejak kat sini sbb x leh gune kamu punya shoutmix chat tuh (prob dgn URL saya)

take care

XOXO
Bukan Cerita Tentang Dia

mama qistina said...

bagus gak eh topik ni...asben saya rajin gak tolong saya...kenkadang benda yang remeh cam basuh botol susu anak ,tak yah suruh pun...dia boleh amik dan basuh cepat-cepat...tapi saya memang jarang nak minta tolong suami kecuali bila amat-amat memerlukan saja....

cintatehO said...

wah bertuahnye akak...

fairuz n nani said...

bertuahnye dapat hubby mcm encik hanafi ni..heehe..harap2 encik fairuz nanti pandai ler jugak sume2 tu..=P

dbalkis said...

laki i pun mcm laki u kebanyakkannya...

aibaks said...

uiks.. mesti la boleh..cube tgk cik abg hanafi tuh..kan baik tuh tlg jaga anak..ehehe

HaNTwO said...

saya adalah seorang lelaki yang pandai watt keje rumah..hehehe

ibu ammar said...

keh keh..kerja yg pertama tu..sama r mcm mu..mmg tip top r..kalu anok nangis ms die xdok,siap tensen lalu..pah mula aku nangis plok..hahaha..bleh ke gitu...yg kedua pon beres..bab2 basuh baju xyah suruh..cume bab lipat je x reti..emm xpelah bereh dh satu keje..hehehe..bab masok die lg terrer..terer bg menu..hehehe..tp aku x la tererr masok..yg penting ade sambal..yg len bereh..hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anda telah ditag untuk join contest!

http://www.elissmie.com/2010/10/contest-bersama-si-kecil.html

|| NaFiRaa || said...

fieza...
betol tu~ bersyukur sgt kalo dapat suami yang membantu kan~ kena suruh pon x pe.. janji dia boleh menolong.. jangan yang dah suruh pon dia buat x retiiiiii jek~

|| NaFiRaa || said...

Gadis Comel...
kekekeke.. amik sebagai ilmu rumah tangga k~

|| NaFiRaa || said...

Elly & Emmy...
betol jugak tuh~ kadang2 bila kita dah x larat nak buat kerja..elok jek dorang buat sendirik..kikiki

|| NaFiRaa || said...

kak ad...
hehehe.. betol2.. kadang kerja yang dia dah buat kita kena buat balik..hehehe

|| NaFiRaa || said...

zaidah...
tak kesah lah kan~ janji dia ade niat nak tolong isteri dia nih~

|| NaFiRaa || said...

~ain...
memang boleh hangin kalo dengar orang sound cam tuh.. rasa nak jek baling baju2 tu kat muka dia.. tak pon kasi penampo free jek!!!

|| NaFiRaa || said...

kakngah..
kekekeke.. pastu kalo kak ngah x de sape yang buat???

|| NaFiRaa || said...

Melati Qistina's Mummy...
uik.. ade geng hubby x boleh cucu yak yak anak eh~ kikiki

|| NaFiRaa || said...

Shiela Latif...
memang hangin kalo dengar statment cam tu kan~

pikiran pendek kot orang macam nih~ asal suami tolong bini dan2 cakap takut bini!! pikiran pendek!!

|| NaFiRaa || said...

Rahimah Ramlan...
hai jugak~

mekasih.. sudi2lah datang ke blog ini lagi..

tak pe.. nanti ai lawat blog u k~

:)

|| NaFiRaa || said...

mama qistina...
bertuah dapat suami yang ringan tulang ni.. sama2 buat kerja rumah.. ringan sikit beban isteri kan~

|| NaFiRaa || said...

cintatehO...
hehehe..mekasih~

|| NaFiRaa || said...

fairuz n nani...
hehehe... harap2 dapat suami yang ringan tulang kan~ ringan lah sikit beban kita..:)

|| NaFiRaa || said...

dbalkis...
suami sekarang kebanyakkannye boleh bekerjasama buat kerja rumah kan~ segelintir jek yang berperangai zaman batu neh!

|| NaFiRaa || said...

aibaks...
hehehehe... tu laa.. lelaki skrg mmg boleh buat kerja rumah.. kiranye boleh membantu isteri laaa...

|| NaFiRaa || said...

Han..
bagus camtu han.. bukan nak suh kena buat semua kerja rumah.. sekurang2nye boleh membantu isteri di kala isteri memerlukan~ betol x~

|| NaFiRaa || said...

ibu ammar...
kekekeke.. janji dia dapat bantu sikit2 pon jadik laa... kurang sikit beban kita kan~

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
di tag??? urmmm... akan di usahakan~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...