Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 1, 2010

...Musykil + Cuak = Mintak Pendapat...



kembali bersiaran dari opis.. MC 1 hari jek.. bestnye kalo leh amik MC lagi..kikiki.. mau membebel bos ai kalo MC lama2.. dah lah tahun nih dah banyak amik MC..

sebenarnya.. n3 kali nih ai nak tanya pendapat u all nih.. ngah buntu nih!! kepada yang ade pengalaman atau pernah mendengar masalah yang sama cam ai ni.. di harap dapatlah berkongsi dengan ai..

lepas kes keguguran hari tu.. ai banyak kali turun darah.. salah makan buah anggur laaa.. sampaikan ai nekad nak pantang betol2.. minum air suam jek time berbuka puasa.. berpantang punye pasal...

dah abes citer pasal asik turun darah jekkk... sampai sekarang darah tak mo turun2.. muahahaha.. maksud ai darah period.. sejak dari keguguran hari tu.. sampai sekarang ai x datang period lagi...

kalo di ikutkan pengiraan ai yang tak bape nak pakar nih... last turun darah pada 4hb 8.. nih dah masuk bulan 10 dah nih!!! normal ke eh??? huhuhuhu... ke x normal??? uwaaaaaa..

cuak jugak sebenarnya nih!!! sebab xtvt bersenam kami laki bini berjalan seperti biasa...muahahaha... x kan lahhhhh...iskkk!!! musykil sungguh nih!! haih~ ai serahkan permasalah ai nih pada u all yang pakar lah...

sila bagi pendapat ye!! ai ngah kusut nih~ normal ke tak normal masalah ai nih~

sekian.. n3 mintak pendapat..

p/s: sila bagi pendapat anda yer.. tulun~

p/s: sape yg ade pengalaman di alu2kan untuk berkongsi dengan ai..


24 comments:

GaDis CoMeL said...

glurrppp.. pergi check kt doktor lah..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kot2 mengandung balik :) biasa mcm tu la :p

fairuz n nani said...

saya xde pengalaman lg sis...haha~
ape2 pon sy nasihatkan sis tanye doktor..dia yg lebih arif..^_^

CiK QiQi said...

Qiqi mmg xtau.hoho.

Fieza79 said...

tk penah ada pengalaman keguguran so taktau nk respon cm na...maybe lekat pulak kot...??

tak g check klinik ke...g la bt check up...

mama qistina said...

tak reti gak pasal nih ...kalau iela pas salin ari tu ...lima bulan tak datang period ni baru minggu lepas datang balik...mungkin hormon tak stabil lagik....

chugie said...

mengandung lg kot..
ade kengkawan yang alami keguguran, pastu tup2 die dh lekat lg.. baik p buat spot cek! :D

L@n@ said...

sori sis, xde pengalaman turun darah lagi tapi kalau 4 ,5 bulan xdatang peod tu penah laa.. doc kate hormon tak stabil .. better u gi check up.. but pls jgn gi klinik biasa yer .. kalau boleh gi pakar terus .. like hospital ke .. atau klinik pakar sakit puan dr arshad ..

dbalkis said...

tu la dah proses adik anis balik kot..hehe..

tapi bab pantang tu memang i setuju la..kene lama2 sket..biar setahun pun tak pe..tu yang i amalkan walaupun bersalin normal..

semoga cepat ok back to normal. dapatkan pengesahan dr untuk kes adik anis tu ye kalau betol sebab kawan i pun baru gugur tapi dah period balik..t care

mamaaerish@eb said...

yang, besa kalo pas gugur sng lekat balik.... give urself another 2 weeks, kalo still free.... jeng3.... i congratskn dulu yer... ;p

tp... eb dulu pn dkt 4 bln gak la baru peod nih.... ;p

wanie said...

kak, nk tanye. ayat 'aktivti brsenam kami laki bini brjalan speryi biasa' tu apa maknany? kikiki..joging dlm uma ye kak? :P

Sidratul Muntaha said...

nafira
setahu aku kan
benda ni normal
maksudnya...
ko lepas gugur tu consider mcm tgh pantang.
ade sesetgh org pas pantang,darah period lambat giler nak kuar vene tak breastfeed

tapi ko jgn risaulah,tu kira change ko nak beriabadat pada Allah tanpa gangguan period.
rezeki di situ.

lagi satu..
ko pernh tak kena gangguan period masa memula kawin?
contohnya mcm aku,pas kwin sebulan.
period aku 3 bulan tak datang
mati -mati aku ingt pregnant,rupa2nya mmg perubahan hormon..
apepun,elok jugak ko pantang makan n sebagainya.
mana tahu lagi sihat pasni klu ade ank lagi.
btw,doktor jgn lupa jugak jumpa yer..
periksa pun perlu.
jaga diri..
jgn pikir byk - byk.ko tgh tak sihat.
sian si anis nnti..

take care.

dari aku yg baru baek demam!!
ahuahuhaua

mamalieyna said...

nafiraa, setuju apa komen dr ayu tu (sidratul muntaha ^_^)..rasanya lepas keguguran same like mcm lepas pantang la kan..lmbt period datang!

pepun check doktor la..mana tau kot2 sangkut..hehe..kalau tak sangkut pun, utk kepastian dr doktor knp tak period..

mcm eina lak, sbb ambik injection perancang, bila stop ambik pun, period tak mai2 sampai dkt 3 bulan..tak peknen pun, pastu siap g jmpa doktor tuk turunkan balik period..huhu..

skrg ni pun, on off je period, tak best! huhu..igt peknen, ghupenye tak...huhu..

LeEyA said...

ataupun hormon tak stabil lagi.. papepun g check doc le cepat2...

abah_izz said...

oooo....mmmmmm...no komenlah bab2 ni..

Dhiaqiud said...

emm..g check dr la..
mn tau nk dpt ank buah lg nih.. :)

Lady SharpShouter said...

ai dunno..
ai takde pengalaman..
ai innocent.. haha

Sharinginfoz said...

sorry to hear that, harap yang terbaik

NoRMie said...

emm.. rasenye lebih baik gi jumpa doctor..

nur said...

dari cerita nafira mungkin hormon tu x stabil.kalau dah 1 year x dtg period la walhal before this mcm biasa kan.. best thing to check dgn ur nearest doctor la.. pendapat org mcm2.. nak bagi puashati kena pegi sendiri la

ALL IN ONE

Pencacai Alim said...

nk bg pndapat tk pndai..better rujuk doktor pakar

Zaidah said...

better gie jumpa doktor...kenalah berhati2 takut2 preggy...

aNiS tHe BumbleBee said...

ai pon ade kekonpiusan gak.pas gugur,terus peyot cam biasa.bukan slalunya org lmbat dtg peyot ke?tp apepun,u terai la cek kt doc.manala tau,ade ke pulak.ecceee!org kata,pas cuci tu,slalunye cepat je lekatnya.wihihihi!

cikcloudy said...

erkk..xdak xperience lg nk komen.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...