Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 8, 2010

...Queen Control...



hiasan sahaja

Lanjutan kisah Lelaki Boleh Buat Kerja Rumah Ke?? semalam.. ai rasa ade terselit sedikit topik hangat bila ade beberapa komen pasal hubby mereka di tuduh kena Queen Control sebab tolong isteri buat kerja rumah...

hari nih ai nak hangatkan lagi topik nih..muehehe.. kita isteri2 yang bernasib baik mendapat suami yang ringan tulang jom pakat2 kupas isu neh k~

sebenarnya ai pon menghadapi masalah ngan orang2 mulut2 longkang nih.. tapi bukan sebab tolong ai jemur baju tapi.. suara2 sinis teman2 laki ai yang bujang a.k.a belom kawen.. bila dorang plan nak gi sesuatu tempat pastu hubby ai tak dapat joint.. contohnye dorang nak gi melalak kat karaoke sampai pagi...

bila hubby ai cakap x dapat joint.. mula lah ade aksi2 yang mungkin lawak bagi dorang tapi sedikit tersentuh lah bila bini2 tengok.. korang tau.. dia boleh buat aksi seperti orang yang di rantai kaki dan berjalan sambil menyeret kaki.. ai tak tau lah korang boleh bayangkan ke x~

tapi ai paham lah.. dorang cuba nak sampaikan yang hubby ai dan beberapa kawan dia yang dah kawen x leh joint xtvt dorang sebab kena RANTAI ngan BINI... agak2 ler wei~ kawan nih ade anak bini.. x kan nak ajak skali anak bini masuk tempat karaoke sampai pagi.. hagak-hagak ler~

ai slalu cakap ngan hubby.. takpe lah abang.. bila dia dah ade anak bini nanti dia tahulah batasan orang dah kawen cam ner.. sebenarnya ai rasa nak lempang jek sedas sorang!!!


ai slalu dengar isteri2 mengadu suami dia kena sound "takut bini" masa suami2 mereka ngah jemur baju.. siyes ai pon x senang hati kalo hubby ai tolong jemur baju kat luar rumah.. takut kena sound jugak!! orang mulut longkang nih dia bukan tau nak selidik dulu.. main sound jek..

dia ingat bini kat dalam rumah ngah goyang kaki ke???.. buat kerja jugak okeh!!! cume dia bernasib baik sebab suami dia ringan tulang nak tolong..


ai jugak pernah terbaca kat blog seseorang , dia cakap hubby dia lagi rajin mop lantai.. tapi ai tak nampak pon hubby dia tu di queen control oleh bini dia tuh~ tapi ai lagi nampak suami dia lagi king control..

haaaaa... pada yang mulut longkang tuh!! korang pikir orang lelaki mop lantai tu kena queen control ke??? ai nak tegaskan!! korang semua silap.. sebenarnya lelaki yang rajin mop lantai tuh pembersih orangnye!!! pikirkan lah~

harap2 pada yang suka menghina suami2 yang rajin tolong isteri buat kerja rumah tu.. insaf2lah~ x untung pape pon korang menghina orang..dapat dosa lagi adalah~

kepada suami2 yang sangat rajin menolong isteri mereka.. ingatlah~ isteri kamu sangat menghargai pertolongan kamu itu.. terutamanya isteri2 yang bekerja.. terima kasih banyak2 sebab x kesah kena keji oleh mulut2 longkang kat luar sana.. mekasih banyak2..

-nukilan hati isteri-

muahahaha.. gittu!!! amacam??? kupasan hari nih??? okeh x?? jom pakat2 komen yer isteri2 yang bertuah!!! yang bakal jadik isteri pon boleh baca dan komen.. ini semua pembelajaran x langsung nih~

sekian... tapik hangat hari ini..

p/s: ai nak sangat baca komen dari lelaki.. silalah komen wahai lelaki semua..

p/s: pic credit to en google~


14 comments:

HaNTwO said...

yang bujang kaki enjoy tu xleh nak wat ape la kak...yang dah ade bini tu kena paham2...saya menyokong 120 peratus kata2 akak..bagus kalo dapat laki yang suka tolong bini ni...dan yang paling benci kalo dapat laki suka memerintah...tolong xmau lagila haru...kan kankan??? :)

Fieza79 said...

alhamdulillah la laki skrg dh ramai yg prihatin bab2 keja umah...tp da jgk laki jenis zaman batu..nk jadik king la konon...memerintah itu ini pdhal dia tk sedar laki pangai ghupa gitu laki zaman batu je...

kerangRebus said...

xde maknanye...memang sllu mulut org cakap cenggitu..lelaki wat keje umah dicakapnye queen cntrol...padahal ayah saya yg memang king control tu raye aritu siap buat kueh lagi ha..adeh...ape da...

NoRMie said...

foyyo.. topic panas ni.. akak sokong ai.. suami yg ringan tulang tu x bermakna kena queen control.. suami cenggini biasenye dia paham keadaan isteri yg penat seharian bekerja.. sama2 bekerja.. balik umah tanggungjawab sebagai isteri dan ibu pulak.. nak memasak, mengemas, basuh kain bagai.. cam akak lg angin dgn anak2.. pegi skola baju putih.. balik skola baju tkr wane jd kelabu.. penat wooo.. pedulik dgn mulut2 longkang tu.. dowang x taw kita punya penat.. sib baik ade suami yg ringan tulang.. huhu..

mahira oya said...

ade laki yg reti buat keje rumah..
ade yg reti masak..
mcm cousin nye hubby..masak n sedap plak tuh..rajin kemas jugak..

mama qistina said...

OUCHHH PANAS BEB....
ALA DORANG TU JELES SEBAB LAKI DORANG KENA SUH BUAT BARU NAK BUAT...LAKI YANG PANDAI BUAT KERJA UMAH TU SEBAB DIA MEMANG DAH MEMAHAMI KEADAAN SI ISTERI..MUNGKIN ISTERI SAKIT DOK LAM PANTANG KE...TAKKANNNNLAH DIA NAK TENGOK JEK KAN ...MUNGKIN DIA MEMANG TAK SUKA DOK LAM KEADAAN YANG TAK BERSIH MACAM LAM ENTRY TU...JADI TAK YAH TUNGGU BINI DIA BUAT DIA DAH BUAT DULU...ITU NAMANYA RINGAN TULANG ....OPSSS GILA KUASA LAK GUNA HURUP BESO ...HEHEHE....

GaDis CoMeL said...

sy harap, bakal suami nanti rajin tolong sy buat kerja rumah. sy kerja, dia kerja, harap ada sifat saling tolong menolong.

amin.

Atia Adina said...

yer betul tu ra.....lelaki dah kawin....kene lah selalu tolong isteri kan?zaman dah berubah....dulu yer lah....bini duk umah....skg bini dah sama2 tolong suami cari rezeki....so keje umah kene sama2 gak lah kan?mana ada istilah queen control

aibaks said...

uih.... jgn ler queen control.. alhamdulillah.. isteri aibaks tak camtuh.. amin..

Elly & Emmy said...

hehehe.. yang mulut longkang tu sebenarnya cemburu.. bila asben tu tolong atau mengalah ngan wife dier. itu bukan bermaksud dah kena queen control.. tapi dier nak jaga keharmonian umahtangga dier.. tak der faedah nyer kalau nak guna kuasa keegoan kelakian sampai menjejaskan kebahagian umahtangga.. tak giteww

mamalieyna said...

hehe...

pepun isteri2 yg dikurniakan dgn suami yg ringan tulang bab2 membantu isteri ni, ptt2 bersyukur la kan..bukan semua lelaki sanggup wat camtu! yg pasti suami2 yg ringan tulang ni. mmg pembersih orangnye, tu pasal dia suka memvolunteerkan diri membantu si isteri!

Alhamdulillah, eina pun dikalangan isteri2 yg bertuah..en suami selalu je tolong mengemop, me'vacum'..menyidai kain, memasak, me..me.. yang lain jugak!kite takla queen controll suh dia buat tu semua, dia sndiri yg suka2 buat..takde istilah controll di situ..kan3x..

~ain said...

sama-sama kerja, sama-sama buat laa.. hehe

Dark Half said...

zaman skrg lelaki lebih open minded
setakat nak tolong keje rumah yg basic tu xde hal

cuma mungkin sesetengah org lama x dpt terima culture ni dan anggap isteri queen control

pompuan lak, kalau dah dpt laki rajin jgn btol2 nak queen control lak.. :p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

macam laki aku ajer yang mop lantai tu.hahahahaha :p

hidup ni kan suatu perkongsian .so kena la berat sama dipikul, ringan sama dijinjing.

suami tu ketua keluarga, jgn sampai kita hilang respek kat dia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...