Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 11, 2010

...Sungguh Tidak Disangka....

Korang ingat lagi x~ pasal ai mintak pendapat ngan u all semua.. alaaaa... n3 INI klik untuk baca.. pasal period ai x datang2 lagi lepas KEGUGURAN hari tu~ ramai yang bagi pendapat suruh ai pergi cek dokter...

selepas hold 1 minggu.. masih jugak x period2.. makanye hubby ai ajak pi jumpe dokter.. nak tanya pandangan dokter lah kiranya.. mana tau ade ubat nak kasi period plak.. muehehehe..

dah jumpe dokter.. sembang2 ngan dokter pasal kes keguguran hari tu.. kata dokter normal lah kalo lambat period lepas keguguran.. mungkin hormon belom stabil.. ok~ lega sikit di situ..

lepas tu dokter mintak ai buat urine test.. katanye kalo negetif dia boleh bagi ubat untuk stabilkan hormon... untuk kasi ai period lah kot...

masa ngah tunggu keputusan ujian tu.. dokter bersembang dengan ai.. masa peknen dulu ai x de muntah2 ke.. ai cakap x de lah muntah teruk.. sekadar loya2 tu ade lahhh.. ai memang x de morning sickness..

tetiba dokter tu tanya soklan yang simple..

"sekarang nih u rasa u ok ke x???"

uik.. pelik jek kan bunyi soklan tu... ai cakap laaaa.. rasanye macam ok jek.. sihat jek rasanye...

sekali!!!!!

2 Line u !!! hahahahaha...
bukan u all jek terkejut.. ai ngan hubby ai laaaaagiiii terkejut~ rasa macam tak percaya pon ade jugak.. muahahaha... alhamdulillah~ Allah nak bagi rezeki lagi.. syukur sangat~

patut lah minggu lepas rasa macam orang tak cukup zat jek~ asal hubby gi kerja jek.. ai pengsan sampai pagi.. memang betol2 x larat... tekak asik nak makan mangga jek.. tapi tetek x de lah sakit mana.. urmmm... ingatkan tu tanda2 nak datang period..muehehehe

lepas kuar jek bilik dokter.. ai ngan hubby pakai2 sengeh sampai telinga.. masing2 terkejut.. tapi nampak lah hubby ai sonok sangat.. terpancar sinar kegembiraan di raut wajah dia.. kikikiki..

so.. seperti biasa lah.. kena start makan vitamin balik dah..

tapikan~ buat masa nih.. dokter x dapat lagi nak pastikan usia kandungan ai.. atas sebab2 sama lah... ai x sempat period lepas gugur hari tu... so, dokter mintak ai cepat2 gi wat check up kat klinik.. untuk pastikan usia kadungan ai...

urmmm.. harap2 semua berjalan lancar lah... tak sangka sangat.. di tarikh 10.10.10 semalam.. kami sekeluarga dapat berita gembira..muehehehe..

sekian..

p/s: doakan kesihatan kami yer...

p/s: harap sape yang ade kes sama cam ai noleh berkongsi pengalaman la.. cam ner nak tentukan tarikh last period..




24 comments:

MRS. K said...

Wah.. pegnen lagi! tahniah... take care yer

siti nurkhijah said...

tahniah...
kali ni hati-hati skit yer...

CiK QiQi said...

tahniah3..cik nafiraa..hehhehe.ati2 tau....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

btol kak eliss ckp hr tu :) masin mulut ku inikan..hehehehe..sebab kak ngah eliss pun mcm tu jugak dulu.lepas ajer gugur, terus lekat si danish tu :)

Fieza79 said...

wahhh tahniah..rezki dtg lagi...alhamdulillah baru je lps keguguran dan cpt lekat balek...!

moga kandungan kali ni lebih baek dn kuat dr sebelum...aminn

Lady SharpShouter said...

congrats akak. moga kali ni semuanya berjalan lancar. chaiyok chaiyokkkk!!

Zaidah said...

tahniah nafira...so kena hati2 kali nie..jangan renyah sangat...

HaNTwO said...

tahniah kak....rezeki lagi tu heheheh :)

mama qistina said...

yeyyy..nak dapat baby ..tahniah ye...pasni kena jaga bebaik tau...lalala...senang hati member nak dapat baby baru...

bintangku said...

Tahniah.... Seronoknya.... Jaga diri baik2 yer...

Atia Adina said...

tahniah ra....murah rezeki sungguh....jaga diri baik2 k

GaDis CoMeL said...

2 line tu maksudnya peknen ek?

ohhh.. baru faham.. keh3x

mamalieyna said...

waaah tahniah!

take care tau! ^_^

Dhiaqiud said...

Alhamdulillah..tahniah..
jg diri leklok..nk dpt ank buah lg ni..

Kancilbiru said...

wahh tahniah...bestnya..rezeki...btw, boleh lagi join..nanti bagi kat en suami pakai la detox tu...org pegnant tak bleh pakai..hehehe

aibaks said...

alhamdulillah... positif yerk.. bile jangkaan delivery? hehe

eT said...

cam eT ari tu doktor ikut size baby baru dpt tentukan umur kandungan...
kene tunggu dlm 2-3 bulan baru dpt tau size baby....

nadzirah aqilah said...

waaa... pregnant.. congrat mama nafira untuk berita gembira nie! anis bakal dapat adik lagi!!

fairuz n nani said...

wahh..seronoknye dengar berita ni..tahniah sis...tahniah baby anis..opss silap..kakak anis..ngeee~ ^_^
jaga kesihatan elok2 ye sis..=)

abah_izz said...

tahniah untuk u & hubby sekali...moga akan lahirnya insan yg cemerlangg...

Elly & Emmy said...

tahniah utk mama sekeluarga..
jaga kesihatan diri elok2 yer...

Zura said...

tahniah...anis bakal dpt adik..

chugie said...

huhu.. masin mulutku tau! kan dh cko aritu, awk ngandung lg..
Tahniah!!

tney said...

tahniah ye.. murak rezeki awak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...