Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 14, 2010

...L.O.Y.A....




adesslaaa... LOYA.. tu lah ai rasakan sekarang nih.. nak muntah jek memanjang.. masa mengandungkan My anis rasanye x de loya macam nih.. ke ai yang x ingat.. maklumlah dah lama.. My anis pon dah 3 tahun lebih..

ai ade jugak baca tips2 cam ner nak kurangkan rasa loya.. tapi macam 1 pon x berkenan dia hati.. kena minum madu laaa.. rebus air dengan halia laaa.. adess laaa.. banyak cekadak plak ai ni kan~
dah lah baca petua orang.. banyak bunyik plak...


semalam.. waktu lunch cam x de selera nak makan kat kedai mamak yang 1 tu.. itu jek lah kedai makan kat opis ai nih.. pastu dengan bijaksana nye.. ai pergi belasah makan buah mangga yang lemak2 x masam tu~ bukan sikit.. se bijik sorang hadap buah tu.. last2.. sendirik naik pening sebab makan mangga masa perut kosong~ adess laaaa... silap percaturan...


sekarang nih ngah pikir.. cam ner nak atasi loya2 tekak nih.. asam boi ade jek stok kat opis nih.. cuma buat masa nih nak cuba tahan dari makan asam boi yang x berkhasiat dan berupaya menyebabkan kencing kotor tuh... wahwahwah.. bahasa dokter plak~ muahahaha...

okeh! kepada teman2 yang pakar dalam bab nih.. sila lah bagi tips untuk hilangkan rasa loya di tekak nih.. x tahu nak buat cam ner dah nih.. asal loya jek ai minum air masak.. naik kembung dah perut rasanye.. hehehe...

Tapi.. korang jangan salah sangka yek.. selera makan ai tetap sama.. masih boleh makan nasi goreng sampai habes.. lalalala.. haaaa... 1 lagi.. macam peknen kan My anis jugak.. hubby ai turut terlibat sama dalam upacara pening2 lalat a.k.a melepek.. kehkehkeh.. sorang peknen tapi 2 orang yang fenen lalat.. sian hubby ai~

sekian.. citer org fenen lalat

p/s: sila lah kongsi petua dengan ai yek~

23 comments:

Atia Adina said...

kesiannya ra....petua kak ad tuk ilangkan loya adalah....jeng jeng jeng....heh heh heh....tidoooooo...makan masam2 pun tak ilang gak loya...

fairuz n nani said...

peknen kali ni en hanafi pon melepek loya jugak ke sis??haha~

Fieza79 said...

hahh dh mula loya dahh...selamat menempuh ari yg meloya kan...

mmg tkda petua laen melain kan mkn asam boi...hehee

LeEyA said...

loya je tak pe lagi.. sy mabok terus... terlantar mcm org koma.. tak mkn tak minum.. muntah je.. huhuhuhu.. lagi sedih.. klu just loya.. mkn asam n gula2 lah bg tak rasa loya tu..

noor afzan said...

ERK, TAK TAHU SEBAB TAK DE PENGALAMAN.

bintangku said...

tak tau petua apa sbb masa ngandung dulu tak der kesan pape. Cam biasa jer... hu huh hu

ibu ammar said...

Aku pon xth..sbb dlm 5 bulan pegnen sume xleh nk mkn,minum pon x,kene paksa br mkn..da mcm kain buruk melepek..tp bile dh 6 bulan ke ats..sume bulih mkn xyah dpaksa2..hahahaha..rupa dh mcm tong ikan dh..hahahaha

mama qistina said...

masa pegnen dulu memang teruk mabuknya...air lain memang tak jalan kecuali air kopi o...tapi tak minat plak makan asam ni..tak teliur plak nasib anak tak itam sebab minum kopi o tu...hahaha....

Sharinginfoz said...

kesiannya harao2 tak berlanjutan lama2 sangat

mahira oya said...

bagusnya ade tips ni..kekadang mmg ade perasaan loya

chugie said...

huhu kite dh lepas dh saat2 ini.. selamat!

dulu sy pun makan asam utk ilangkan rs loya, tp bila doc dah bg idea, gantikan asam2 tu dengan buah2han yang masam spt mangga, anggur atau epal.. baru sy cuba, dan berhasil lah jugak skit!

bila rs loya je, cepat2 kulum2 mangga yang di potong2 tu.. pastu nanti kuranglah loya tu..

time2 mcm ni, perut tengah banyak angin, hormon tengah x berapa betul sbb janin nak membentuk kan? ape pun, kena sabar banyak2!! nanti lama2 akan ilang..

ceeewaaahh..pandai sy bg nasihat kan? :D

|| NaFiRaa || said...

Atia Adina...
kak ad~ macam mujarab jek petua kak ad nih.. tapi cam ner nak tido kalo kat opis ek! muehehe

|| NaFiRaa || said...

fairuz n nani...
haah.. fening2 lalat jugak.. kekeke.. sian dia~

|| NaFiRaa || said...

fieza...
menguji jugak nak lalui fasa loya2 nih.. aduhai.. tu la kan~ asam boi jugak yang sedap di makan time loya2 tekak nih~

|| NaFiRaa || said...

leeya..
huhuhuhu.. belom ade muntah2 lagi laaa setakat nih.. loya2 tekak jek..

|| NaFiRaa || said...

noor afzan...
kekekeke.. tak pe~ boleh baca tip2 dari yang lain sebagai pembelajaran untuk masa akan datang~

|| NaFiRaa || said...

bintangku...
sonokkan kalo mengandung tak kena alahan.. rileks jekkk...

|| NaFiRaa || said...

ibu ammar...
kekekeke.. makan tu boleh makan macam biasa.. x de masalah.. cuma tekak rasa loya2..

|| NaFiRaa || said...

mama qistina...
kekekeke... saya x leh minum kopi.. sakit kepala..

|| NaFiRaa || said...

sharinginfoz..
harap2 pon cam tu laaaa...

|| NaFiRaa || said...

mahira oya..
haaaa... boleh lah try nanti..:)

|| NaFiRaa || said...

chugie...
nak try jugak lah potong2 buah bawak gi opis.. senang skit.. takut jugak nak makan asam boi byk2.. takut air kencing kotor plak..

tapi perut sekarang memang banyak angin.. skrg baru tahu kenapa.. :)

aibaks said...

biasa la pegnen kan.. isteri aibaks pun pegnen gak.. cian kat die..

nota kaki: kpd ibu2 yang sedang menandungi.. selamat menandungi yerk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...