Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 4, 2010

...Nasi Lemak Di Hujung Minggu...

wahhhh.. akhirnya.. berjaya jugak ai menunaikan hajat di hati nak makan nasi lemak yang sedap.. eh eh eh.. puji diri sendirik nampak.. muahahahaha...

hari sabtu ai pergi pasar malam.. beli nasi kerabu untuk dinner kami.. dah rindu nak makan nasi biru yang sedap itu.. time kat pasar malam tu ter'rajin' plak nak masak nasi lemak esok pagi.. lantas ai pon beli lah bahan2 nak buat nasi lemak yang sedap itu.. lalalalala...

pagi2 ahad... ai bangun bersilat kat dapur sorang2.. pastu My anis bangun bila dengar mama dia bersilat ngan lesung kat dapur.. sambil borak2 ngan my anis.. sambil masak nasi lemak.. siap My anis pesan lagi kat mama dia yang ngah bersilat ngan lesung...

"mama tubuk bawang elok2 tau..nanti masuk mata mama..pedih"

muehehehe.. sweet jek kan~ anak pesan kat mama dia.. lama jugak bersilat kat dapur.. akhirnye... siap!!!!!

Nasi Lemak Mama yang Sangat Sedapppp.. lagi sedap bila di makan time lapor..muahahaha.. okey..kita close up sikit.. kasi korang terliur~ lalalalala

sambal ikan tongkol yang sungguh sedap~ semanis orang yang membuatnye..muahahaahha

bertemankan telur rebus kegemaran My anis n My hubby....

di hiasi dengan kacang dan ikan bilis yang rangup~ yum yum yum

di sulami ulam timun yang sunggu segar.. kuar dari peti ais..segar ke??.. lazat x terperi...

masing2 makan sampai licin... kenyang sungguh.. sampai x larat dah nak lunch.. hubby ai jek makan sebelom kuar petang semalam.. licin nasik lemak ai kali nih.. berbaloi2...

korang terliur dakkk????muahahahaha..

sekian..n3 nak bagi korang terliur..lalala larikkkkkkk

p/s: korang masak ape semalam???

33 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

rajinnya..hulur sepinggan :p

Sharinginfoz said...

sedapnya, suka makan telur rebus tu

nur said...

nak jugak sepinggan..
buka restoran maya kat sini la

ALL IN ONE

Fieza79 said...

gigih btol buat nasi lemak...buat masa skrg ni dapo tak berasap sgt dh...sbb nak penuhi jemputan open house dn kenduri...hehee

lps abis syawal ni baru nk asap kan dapo tu balek..

mmg sedap lagi nasi lemak buatan sniri drp beli kat kedai kan..?

Atia Adina said...

rajinnya ra ni....kak ad tak pernah wat nasi lemak...malas kan?

Atia Adina said...

rajinnya ra ni....kak ad tak pernah wat nasi lemak...malas kan?

~ain said...

lapar!! nak minta sepinggan pun sure dah abis kan? huk huk huk

mamaafzal said...

rasa macam nak balik kampung makan nasi lemak mak la pulak...

iem said...

sedapnya nasi lemak ...lama tak wat sendiri asyik dok membeli je hehe

chugie said...

mesti sedap tu.. nengok sambalnye cam menggoda je! :D

alahai, anis ni so sweet tau.. mesti lembut je orgnye.. siap nasihat mama lg.. clever girl!

mama qistina said...

mmmm sedapnya ni yang teringin nak buat nihhh....

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
rajinkan~ mai lah rumah~

|| NaFiRaa || said...

sharinginfoz...
my anis n my hubby pon suka sangat makan telur rebus...

|| NaFiRaa || said...

nur...
haih~ belom layak lagi nak buka restoren maya nih.. isi tekak sendirik boleh laaaa...

|| NaFiRaa || said...

fieza...
terlebih kerajinan.. lagipon mmg nak makan.. kalo beli x puas makan..kikiki

|| NaFiRaa || said...

atia adina...
tak pe.. ade masa boleh lah try buat.. mesti licin punye~

|| NaFiRaa || said...

ain...
licin~ x dapat di selamatkan~

|| NaFiRaa || said...

mamaafzal...
hehehehe.. sama macam nasi lemak mak awak eh??? saya pon rindu nak balik kg.. rindu nak sembang2 kat dapur..

|| NaFiRaa || said...

iem....
lama jugak x buat sebenarnye.. tu yg gigih masak nasi lemak tuh.. baru puas makan kalo masak sendirik..

|| NaFiRaa || said...

chugie...
kalo masak nasik lemak.. yang penting sambal kena cukup rasa.. yang len tak pe...

tu laaaa... pandai plak dia nasihatkan mama dia~

|| NaFiRaa || said...

mama qistina...
sedappppp... nak2 kalo makan time lapar.. licin~

aNiS tHe BumbleBee said...

fulamak!cayalahhh!! nk jemput dtg sini leh??mai le masak nasik lemak kt sini lak...lapaaaaaaa!!!

cikcloudy said...

ermmm.. best nyer home cooked nasi lemak.. lama dah tak makan...

nani said...

sissss.....nak sikit..sepinggan pon jadi la..ngeeeee~

skycatcherz said...

wahhh cedapnyerr!! ngidam pulak nasi lemak..lama dah xmakan

abah_izz said...

dah agak dah..kalau orang ganu buat mesti sambal ikan tongkol @ikan aye' mesti ada punya...hu...hu...hu..

Delimasari said...

sedap tu!!!!!!!

|| NaFiRaa || said...

anis...
muahahaha.. u nak support ai punye air ticket ka?? pakej skali ngan anak n laki ai.. ada bran???

|| NaFiRaa || said...

cikcloudy...
sedapppp.. weken nanti buat eh~

|| NaFiRaa || said...

nani..
mai datang umah sis meh~ 2 pinggan pon bulih~ nak kacang lebih pon bulih~

|| NaFiRaa || said...

skycatcherz....
memang sedapppp!! lepas nih boleh mintak tolong wife/GF masakkan... takpon masak sendirik.. orang lelaki sekarang teror masakkan~

|| NaFiRaa || said...

abah_izz...
hehehehe.. betol2!!! mesti ade sambal ikan aye~ baru sambal dia manis~ kikiki

|| NaFiRaa || said...

delimasari...
sedap woooo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...