Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 5, 2011

...Naik Komuter + Bas + Jalan Kaki | PENAT...

fuhh~ lega!! tender dah hantar!! yeaaahhh!! masa untuk rehat mengulat jap~ tambah2 big bos outstation..pergi melawat tapak projek kat Tg.langsat johor.. tenangggg le sikit..

huhuhu.. mai nak citer nih!!! hari ni ai pergi kerja naik kenderaan awam~ muehehe.. masih lagi sebab yang sama.. belom berani nak bawak kete..berdebar2.. tapi hari tu dokter dah nasihatkan ai.. cuba elak bawak kete sendirian..huhuhu..


jadik hari ni ai nekad nak try naik komuter gi keje.. pukul 7.15 pagi ai dah sampai stesen komuter Shah alam.. pukul 7.49 baru dapat tren.. tu pon bersesak2 naik tren.. ramai giler orang naik tren gi keje rupernye.. first time ai guna gerabak untuk wanita sahaja.. rasa selamat lah sikit... tapi ai still gak berjaga2.. kekeekeke..

tiket x pasti bape hengget..sebab ai pakai sentuh dan blah~ touch n go.. jadik x amik tahu sgt harga tiket..kekekeke.. turun kat stesen Subang jaya.. pastu ai jalan kaki pergi depan subang prade untuk amik bas plak.. nasib x lama menunggu.. dan x ramai orang.. dapat lah merasa duduk lam bas..


tiket bas kena RM 2.. tapi sebenar RM 1.90 jek.. x aci kan!! kekeke.. banyak bunyik plak~ muehehe.. sampai depan kelana jaya medical centre..ai pon turun lahhh~


pergghhh..nak kena menapak lagi nih.. jauh plak tuh kali nih.. bercinta jek ai berjalan.. jumpe orang jual nasik lemak ai beli nasik lemak..kekekeke... adeiiiii... penat dah jalan..tapi x sampai2 lagi.. rasa nak merangkak plak rasanye..

TETIBA!!!!!

ade kete pelahankan ketenye!! skali.. kelik ai!! azie~ fuh~ tuah ibu mengandung~ ade orang nak tumpangkan~ selamatlat urat2 kaki ai nih dari terus menapak..muahahaha..

Amacam??? korang sanggup??? ai rasa cam x bape nak sanggup dh nih..muehehehe.. kalo ikutkan hati memang malas nak gi keje hari ni.. tapi mengenangkan nak hantar tender hari ni.. kenaaaa lah jugak gi keje..kekekekeke

adessss... sekarang masih terasa urat2 menggelupur mintak diurut2.. lambatnye balik.. nak mintak tolong My hubby urut..kekeekke..

sekian... citer orang penat..

p/s: korang gi keje naik ape?? ade ke yang naik kenderaan awam cam ai hari nih???

13 comments:

Sidratul Muntaha said...

dulu aku merempit
kini aku dirempitkan..
ahahhaha
ko jln jauh2 tu bontot tertinggal tak?!
kalau aku laa kan..
jalan 10 minit..
yg bergerak cuma seminit
yg lebih tu bontot aku.
ahahhaha

mama qistina said...

dulu selalu gak merasa naik kenderaan awam ni...tak larat hoh...nak nak balik lewat sikit berdiri atas bas sampai kejang kaki...skang ai la orang yang paling bergaya jalan kaki pegi opis sebab ofis dekat ngan umah ...kikikik..

Zura said...

uissshhh..penat tue...naik tue naik nie...nak plak tgh pregnant..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lama dah tak naik kenderaan awam.maklumlah dah bawak keta sendiri :p

Fieza79 said...

aduhh sure penat kann..nak2 dlm keaadaan cmtu..woo tk sanggup...tkpe la lama2 biasa la tuu..exercise bagus tuu...hehee

chugie said...

ibu ngandung yg dh sarat cam sy ni, memang rs tak sanggup dah.. naik keta je lah jwbnye.. ekekek:D

selamat ade kawan tumpangkan raa kan? kalau idak.. balik umah sure kejang2 lg.

aibaks said...

ade petua cakap banyak berjalan.. nti senang skit nak bersalin.. hehe

wahida said...

alahai siannyer...mmg pekerja contoh la awak ni...sanggup dtg keje sbb nak anta tender..untung ada staff baik ati cam ni...

ab@h_Izz said...

awat tak pakai'abg hntr surat'..senang sikit..
...tapi kalau dah nak 'jalan-jalan' apa salahnyer kan!...hu..hu2

nur said...

wah.. evenceres gitu pejalanannya

Lady SharpShouter said...

naik kendraan awam nih ikut luck.ada hari dpt seat, ade hari tak dpt.kdg2 dok seblah org yg respek, kdg2 dok seblah org tak ada otak.tp ape2 pun akak be careful la eh.jgn pakse2 sgt berjalan tuh.ugut je kelikmu itu tumpangkan ari2.hahahah

eT said...

kompem kurus pasnih..hehe

Atia Adina said...

siannya kat ra....bila lah penyakit takut drive sendiri tu nk ilng????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...