Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 24, 2011

...Weken Pon Kena Gi Kursus...






adessslaaa... giler penat hari ni~ 2 hari punye hujung minggu abes cam tuh jek.. x de rehat okeh~ x pasal2 kena paksa rela pergi kursus.. huhuhu. pastu hari nih kena masuk kerja seperti biasa macam x de pape yang terjadik hujung minggu hari tuh.. sangat cantek itu bos punye muka!!!

okeh.. di tengah hari isni yang hening nih.. u all kasi lah ai can membebel okeh.. semoga anak dalam perut ai nih x kuat membebel cam mama dia..aminnn~


kampeni ai nih kampeni construction.. dan berdaftar dengan CIDB.. lesen CIDB dah nak mati bulan 3 nih.. bermula dari tahun lepas.. kalo kampeni nak renew lesen CIDB..kampeni di wajib cukupkan point untuk buat renewal.. oleh kerana big bos ai dh arahkan untuk renew lesen 3 tahun skali gus..makanye kampeni kena ade 120 point ko!!! bukan sikit tuh~

oleh kerana suka buat keje last minit.. makanye dengan ai skali terlibat dalam pengumpulan point tersebut!!! lagiiii tensen bila kursus itu dia adakan pada hari sabtu dan ahad!!!! masa rehat tuh~ ibu mengandung kena rehat yang cukup kan~

makanye dengan hati yg terpaksa.. ai kena jugak joint kursus tuh~ kalo x x dapat bonus u~ big bos ai ugut!! kejam ookkk~ pastu bukan nye nak bagi cuti ke hari ni.. masuk keje macam biasa OK!! anggap lah seperti tiada ape2 yang terjadi sabtu dan ahad tu...huhuhuhu...



oleh kerana sabtu dan ahad tu banyak duduk sepanjang kursus tuh.. kat rumah ai jalan macam penguin dah.. sakit tang peha~betol2 sakit.. x leh nak buat kerja rumah dah.. balik kursus jek mesti x boleh jalan.. kena baring jek.. kesian ookk~

sampai sekarang peha masih lagi sakit... jalan kena control2 sikit.. takut nampak cam penguin.. pagi2 dh kena lambak ngan kerja itu ini.. tensen sungguh~ tak pe~ sekarang ai kena buli.. siaplah nanti!!! tunggu lah masa ai plak membuli!!!

sekian.. n3 membebel..

p/s: korang sume OK ke hari nih???

p/s: kepada semua pemenang GA kalender.. kalender korang masih lagi dalam proses pembungkusan.. weken aritu kena kursus..makannye x dapat nak siapkan proses membungkus.. mintak maap yer.. muehehehe

12 comments:

wahida said...

eeeiiii, sabar je la dapat bos mcm tu...kursus kat mana tu?

|| NaFiRaa || said...

wahida.. CIDB Cheras~

Fieza79 said...

sian nya kena buli..ni dah kes buli ibu mengandung ni hehee...penat tau tgh peknen ni nape la dorang tanak fhm kann...

chugie said...

sian mak buyung.. patutnye beri lah cuti arini..

xpun, mintak gaji @ claim OT..best tu kan?

Sidratul Muntaha said...

untung ko jln mcm penguin
haku ni klu bunting..
jalna dah ala2 orang utan betina bunting!
ni kisah beno yer..

eT said...

owhh...xbestnyer...kursus weekend..ngeee

ab@h_Izz said...

sekali sekala takper...jimat sikit duit..semua support per, shopping mall pun tak leh gi...hi..hi2

mama qistina said...

hehehe...dugaan ibu nandung la ni...sabar ye...

Elly & Emmy said...

kesian mama.. tak pa la cam penguin pun.. yg penting tetap comel kan..

mamalieyna said...

aduhai mmg tensen kalau hari cuti kena kerja..ohho..eina pun bln 2 nnti, ada 1 hari kena kerja hari sabtu, sbb training lah! huhu..tak best..!

aibaks said...

hehe.. seb baik aibaks lum lagi g kursus..

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...