Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, September 10, 2012

...Menyambut Tetamu Di Teratak KAMI...

Salam Hari Isnin semua..
Hari ini agak bersemangat walaupon badan agak letih..
sebabnye minggu nih My Hubby hantar pergi keje..
keh keh keh..

Cerita hujung minggu kami..
Semalam kawan tempat keje lama nak datang rumah..
katanye nak datang beraya..
ai inform My hubby pasal nih..pastu ai kata nak masak2 sikit untuk tetamu.
sekali My Hubby kata masak lebih sikit sebab dia nak 'jemput' kawan dia datang rumah jugak.. adehaiii..
orang nak masak untuk tetamu nak datang rumah.. dia nak jemput kawan datang rumah plak.. demi menjadik isteri yang solehah.. ai masak lah lebih untuk kawan dia jemput tuh~ muehehe..

setelah mengharungi pelbagai dugaan dan cabaran..
ye laaa.. ai bukan biasa masak banyak2 neh..
akhirnye~ siap jugak hidangan untuk tetamu.. 
Alhamdulillah~

Tadaaaaa.. Nasi Ayam 
hidangan untuk tetamu KAMI.. 
hehehe

Zoom sket Nasi Ayam yang sungguh sedap neh..
muahahahaha

Ayam Yang di perap dengan kicap manis..
so, ayam ini ade rasa manis2 sket.. semanis tuannye.. hak hak hak..

Sup kaki Ayam..
kegemaran puteri-puteri ai..
2 2 suka ratah kaki ayam..

ditemani dengan ulam2an yang segar bugar..
keh keh keh..

Pengikat kasih sayang..
sambal yang tak bape pedas..
tapi sedap.. statment mintak penampar..puji diri sendirik..hahaha

Nasi yang barbau wangi..
penuh dugaan nak masak nasi neh..
alhamdulillah.. siap jugak~

Alhamdulillah.. selesai jugak kami menerima beberapa tetamu..
nasib lah dorang tak sampai serentak.. kalo tak huru hara jugak..
hahahaha..

haaaa.. pada sesapa lagi nak datang beraya ke rumah KAMI.. jemput lah yer..
Kalo nak merasa air tangan yang tak seberapa nih.. sila inform awal2 ek..
kalo x, kuih raya yang banyak sedia menanti anda.. jangan risau..
koling2 dulu.. takut KAMI x de kat rumah..
hehehehe..

sekian.. citer weken kami..

P/s: Terima kasih untuk bekas2 hidangan My Ma..  berjasa sungguh bekas2 Ma.. kalo x tak tahu nak hidang kat mana..keh keh keh..

P/s: banyak ke jemputan Open House korang weken haritu?



Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

- GC - said...

hehehe.. banyaknya balang biskut raya..

Nens Collection said...

aik..bile masa rembat bekas2 ma ni?..haha..sbb tu familiar je tgk bekas..lama x mkn nasik aym mu raa..aku plop terliur..hoho..

nnt bg resepi..hehe

Dhiaqiud said...

Sedapnye nasik ayam...bila ntah bleh g jln2 dinung...

GreenJade said...

wahh sempat tu masak nasik ayam...sambal tu nmpk menggoda pulak..heheh

Salina@IbuAqil said...

Ramai org surau ngan sedaramara yg dtg open house my mom aritu..
Kwn2 office ina jmpt yg rapat2 jer nk jmpt ramai2 segan lak sbb awok x menyumbang apa2.. ;p
Mak ina wat skali ngan doa slmat & tahlil arwah..

Qaseh Suhaida said...

sup kaki ayam pun kegemaran sy dr kecil lagi..huh uuu

Fieza79 said...

bkn mudah kan nk wat hidangan utk tetamu nak2 kalau mmg jrg2 masak dalam kuantiti yg byk..blh kelam kabut hehee...

tu kira berjaya dh tu..tahniah hihii..

maszmadi said...

ha maknanya masz boleh la datang umah kak ra yerk..... hehe

Papa Mifz said...

meriah nyer dgn makanan....:)

Eliss Mie said...

sedapnya nasi ayam. ni rasa nak balik buat gok ni :p

Huda said...

yunny sedap nasi ayam tu :)

Zura said...

bile dh kawin nie kena th byk bende

Masya said...

penatkan nak masak untuk tetamu ... tp puashati rasanya kalau tgk tetamu berselera makan.... biaserlah tu bekas mak pinjam dulu .. kalau semua nak beli baru haru .. kan...

Daddy Ziyyad said...

laparrrrrrrrrrr terus bila tgk nasik ayam sedappp tu ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nafiraa...bestkn ada tetamu mai rumah...murah rezeki kata org
Bykkk lg kuih raya tuh!

NUR said...

open house kurang.. kenduri banyak.. nakk nasik ayam1

Chekgu Azrine said...

sedapnya nasi ayam!!

rajin masak ye..salam perkenalan

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Wah, nasi ayam! Yummeh! Sempoi tp mesti sedap ni..tgk pun tahu... Mesti hubby Zura tersenyum bangga dgn hasil tangan wife dia ni kan :))

Cho Zila said...

yang penting air tangan sendiri.. mesti sedap punya... suami teringin nak ajak kawan diakan.. akak pun takder nak buat OH tapi nak buat makan2 untuk budak opisni...

Izan Ishak said...

wahhh... zura terer masak nasi ayam. tgk pun dah terliur nih.

..::..aRe-Na..::.. said...

waaa,terornya zura masak..dap urmmm,tetiba nk p shah alam wakakaaa..
ana x sempat lagik nk wat mkn2 tuk mber2..meh beraya sini zura hhehehe

ct rahani said...

sedapnya nasi ayam.. peberet daku nih.. :)

Aishah Jahirah said...

nasi ayam tuh....sedapnya....lama tak mam nasi ayam....saya xde skill lagi nak masak utk tetamu yg ramai,ada je yg kurang...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...