Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 6, 2012

...Pecah Rekod!!!...

Salam Hari Khamis..
Pagi tadi Shah Alam Sejukkk sangat..
maybe sebab malam tadi hujan di Shah Alam..
mula sayang nak lepaskan selimut.. 
Delisha berpeluk kemas dengan bear dia..

Hari ini dah 19 Syawal dah kan~
cepat nye berlalu bulan yang mulia nih..

okeh lah.. bagi menghangatkan bulan Syawal nih..
ai nak tanyang kuih raya yang ade kat rumah ai..
Tahun ni rumah ai pecah rekod..
Kuih Raya terbanyak untuk raya tahun nih~

Tadaaaaaa..
Banyak dak?? banyak dak??
Banyak kan! kan! kan!
muahahahaha..

Sila jangan pertikaikan balang kuih raya ai k~
rumah ai memang x de balang kuih raya yang cantek2..
belom sempat beli lagi.. hahahaha..
antara balang2 tu ade balang susu anak ai tau~
bedal jek laaa.. janji biskut ai x masuk angin..muahahahaha

sebenarnya SEMUAAA Biskut, Kuih dan kerepek2 nih ai TAK beli..
Semua di taja oleh adik ipar ai yang kat Klang nun..
Kuih2 raya nih semua dia bagi lepas raya hari tu..
dia ajak kami gi beraya rumah dia.. Biras ai masak nasi ayam lebih..
so, dia ajak gi makan2 jek laaa...

KAMI2 nih kalo melepak kat sana konfem lah sampai ke malam..
sebelom balik adik ipar ai keluarkan 2 plastik beg besar kuih raya dari bonet kete dia..
dia suh ai amik separuh dari kuih2 raya dia tuh..
mana yang dalam balang.. bahagi 2..sorang dapat separuh..

dan itu lah hasilnye..
Kuih raya di sponser oleh adik ipar ai~
bertuah kan ade adik ipar cam nih~
jimat belanja abang dia beli kuih raya.. 
muahahaha 

okeh.. sape2 nak merasa kuih raya ai nih.. 
jemputlah datang ke rumah ai..
sila koling2 dulu sebelom datang.. takut ai x de kat rumah..
hehehehehe

sekian.. N3 kuih raya..

P/S: Rumah korang banyak lagi ke kuih raya???




Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Nens Collection said...

PEHH..MMG BANYAK GILER,
BERKENAN PLOP NGN KUIH BATANG BURUK EA..KIRI SKALI TU..PASTU NGN KUIH LIPAT TU...DH LA POSE..LIUR DEN!

iela said...

kuih dah tak de ari tu buat empat jenis semua eksport balik kedah dah ...ni yang lapaq kuih raya nih ...hihihi...

inazamri said...

balang ape pun tak kisah janji isinye sedap2...

Eliss Mie said...

boleh la gi raya ni :p

Aishah Jahirah said...

kuih raya dah makin berkurang...tiap2 ari dok kejekan depan TV...hik2

Sidratul Muntaha said...

abis dah kuih raya kami
tinggal 2 bekas jer..
eso ade rewang2 buat majelis beraya dgn geng technical kat sini

Shiela Latif said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin mama...wawawawaaa banyaknya kuih raya dia hehe

Masya said...

murah rezeki adik ipar bg kuih oklah tu .. balang x cantik xpe.. janji kuih sedap hihihihihi

Huda said...

syiok leh share adik beradik :) ada lg kat umah ni..sikit je la tak bnyk :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tinggal kerepek aje dh..
wat makan sambil tgk tv..
sedo2 abes sebalang.. hhehehe

maszmadi said...

wah banyak kuih raya kak ra, free plak tu.....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam nafiraa..baiknya hati adik ipar ya.Rezeki tu.
Umah k.atie pon masih byk kuih raya lagi...mai la singgah :D

ct rahani said...

wah bestnya dpt kuih raya free.. klu dekat dh terjah umah zura nih.. hehe..

tahun nih daku x byk kuih raya.. cukup la utk sebulan raya.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...