Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 7, 2013

...Rutin Setiap Minggu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Khamis.
Senyum lah selalu k~

Haini nak share salah satu xtvt rutin ai setip minggu.
Ramai yang tau ai amalkan diet atkins kan~
so, stok makanan wajib ade kat rumah ai adalah telur.
setiap minggu mesti beli 1 tray besar telur ayam. kadang2 1 tray tuh x cukup seminggu tau.. hehehehehe.

so, kalo dah setiap minggu beli 1 tray besar telur.
maka, setiap minggu jugak lah kena buat xtvt ini.

tadaaaaaa.. rutin mencuci telur.
1 tray ade 30 bijik. di persilakan gosok sampai bersih.

beCInta gak ler nak habeskan 30 bijik tuh.
kalo buat cepat2kan pecah pulak telur tuh.
dah bape kali kena dah. muahahahaha
kemain semangat menenyeh kulit telur. skali prakkk! pecah!
hahahahahahahaha.
sabor jer lah.

bila dh siap cuci semua rasa puas!
senang bila nak masak nanti. x yah sibuk nak cuci2 lagi.
pecah kan sajaaaa.

demi nak kurus.. hadaplah setiap minggu~
hehehehehe

sekian.. n3 cuci telur.

p/s: xtvt rutin korang setiap minggu?? ceciter! ceciter!


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

29 comments:

lieyalatif said...

heheeheh aktiviti kite same zura...almaklumlaa pengamal tegar atkins...lieya ni balik langkawi ritu induction balik....dah 7 ari le masuk ari nie....adoi payah pi cuti2 malaysia ni asek terbabas jek makan sedap2 kakaakakakaak

ape pun hepi atkins zura!!~

Sura Mohd said...

rajinnya zura..akak kalau nak masak baru basuh..hehehe:)

Fizah said...

macam pnh terbaca kat fb katanya not advisable basuh telur awal sbb mudah bakteria tu nk gerak sana sini melalui medium air tu..diorang advice basuh masa nak masak..tak sure kesahihannya..tp sy dulu buat gini gak..mmg jenuh dah habiskan sepapan teur tu..lenguh kaki tangan semua..hihi

Atia Adina said...

kak ad tak rajin ler hai ... nak masak baru basuh ... alangkan baju keje pun ... nak pakai baru gosok ... nak gosok seminggu terus ... malas lah hai ... hihihi ..

ra, makan telur selalu pun x elok gak kan?

SYANI said...

Takleh nak start atkins lagi sebab tengah breastfeed..

Zee Suhaini said...

kental sungguh zura berdiet..selalu zee pon basuh dulu telur baru masak..kalo tak rasa geli..

nea lopah said...

Rajin lah zura....akak beli yg 10 biji tu jer. hehe

Qhaifa Nur said...

senang dah basuh...terus ambil saja

hainom OKje said...

OKje pun selalu gak buat keje ni Zura.... kadang tu malas biarkan je dalam tray nak guna baru basuh hehe...Nampak tak kemalasan disitu
....kalau tak berbasuh mmg tak letak dalam peti ais le gamaknya

lizz said...

waa memang kena rajin ni..demi nak kuruskan.... seminggu satu tray yek...caiyok2 zura...

Hazmin Hamudin said...

Gigih jugak orang yang diet atkins ni ye. Hehe. Alahai.. Macam tak sanggup je saya ni.

Ain Noraini said...

sama la jugak dgn kakain..basuh siap2 baru senang nak masakkann...

takut anak2 lupa nak basuh tekur tu kalau tak dicuci awal2..

Kakzakie said...

Banyaknya seminggu 30 biji ye Zura. Kalau kakak masa nak guna baru cuci..

Myra Jay said...

Myra suka beli telur 1 tray, memang cepat abes, tp tu masa dok rumah mak la, mcm skrg berdua je ngn hubby, beli 1 tray mau bercinta nak abeskan :D

Tp time nak guna baru basuh, rasa macam lg bersih..hehe :0

Sebab telur ni kalau basuh dia cepat rosak, tp kalau cepat guna okla :) Unless simpan dalam fridge kan :D

adrianna syaz said...

Bestnya aktiviti basuh telur..hehe..kt umh sya ni pun tlur cepat je abes..rasa cm nk bela ayam plak ni.heee

Kek askar tu x bg kat jiran lg kak..sbb hasil x menepati piawaian.hehe..sila2 akk mai jadi jiran sya..hehe

Daddy Ziyyad said...

Kalau mak saya, dipanggil nya BIAWAK ! hahahahaha...Macam dulu zaman saya aktif rugby/ ke gym, mmg mak saya panggil saya biawak sebab banyak makan telur ..hahaha

εïзmummyHazaεïз said...

feveret aktiviti daku jugak. hahaha

Tihara said...

xtvt kome, main ngan anak2 kucing..hihik :)

nn lylyn said...

biar betul kak seminggu abis 1 papan?

maszmadi said...

30 biji untuk seminggu... wah!!!!! saya biasa yg 10 niji tu jerk... nak guna satu, basuh satu, nak guna dua, basuh dua.. pemalas kan.. hihi

Papa Mifz said...

kagum dengan ketabahan kamu demi diet , PM sampai skrg tak cukup tabah lagi...huhu

encikarman said...

diet ye.. emmm.. nanti jgn lupa ambil gmbr bila slim

umi alya said...

samalah kita, siapkan bahan mentah ntuk tempoh seminggu

mama lieyna said...

Waaa manyaknyee mkn telor.. :-) hehe... bagus lah zura betul2 struggle.. cayalah..

eira eixora said...

bagusnya. saya tak pernah basuh telur banyak2 macam ni =)

Sidratul Muntaha said...

aktiviti rutin aku etiap minggu aderlah buat cake!
sekian
ahahhaha

Cho Zila said...

bertabahlah makan telurkan... tahniah.. tahniah...

ros_reeza said...

30 biji.. kena gagahkan diri nak mencuci tu.. kalau Ros sekali beli 10 biji je.. tak lah lama sangat kan.. memang kena cuci bersih-bersih baru masuk dalam peti ais..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sy pun akan pastikan telur siap basuh masuk bekas baru simpan dalam freez

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...