Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 25, 2013

...Siapkan Goodies Beg Yang Meriah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin Semua.
Mulakan Permulaan minggu ini dengan semangat yang positif k!

Hari nih ai nak start citer pasal kenduri belah pihak lelaki plak. pihak kami lah kiranya.
kenduri sambut menantu nih ayah ai gabung sekali dengan kenduri kesyukuran. Potong kambing untuk bayar niat. pasal adik lelaki kena Tibi Tulang dulu tu. ade lah kot ayah niat pape tu.
jadiknye kenduri nih gabung skali denga kenduri kesyukuran tuh.

n3 kali nih ai nak tempek gambar KAMI siapkan goodies beg dulu.
Jumaat malam Sabtu kami start buat goodies beg.
semua barang2 di uruskan oleh adik ai Nens. dia yang beli barang2 goodies beg tu semua.

Tema Kami untuk majlis sambut menantu adalah BiruPink.
jadiknye paper beg warna biru dipilih.
yang pakai tudung biru n merah tuh kawan kolej Adik Na.
dorang datang bercuti sambil hadiri majlis kat rumah kami.
so, kena tolong sekali lah~

My Anis pon sama naik buat goodies beg.
semangat dia nak menolong.
boleh di harap dah anak dara ai tuh~

sila abaikan pakaian kami yang berbaju tido tuh. start buat goodies beg pon dh pukul 10 malam. siap semua skali dalam pukul 12 setengah lebih.
takpe lah.. demi kenduri adik tercinta, Kami berkorban ape saja.
lagi pon ini lah masanye kami nak bergosip khen!
bukan selalu dapat wat xtvt camnih.

Nampak x tuuu!
ade kumbang seekor dalam banyak2 bunga tuh. ahaks~
tu sepupu kami belah My Ma.
rajin kan! memang My Ma sayang betol kat anak sedara dia nih. boleh diharap. bab2 cuci periuk belanga pengantin memang cuci tangan. semua dia buat.
kalo available ai dah cadangkan mana anak2 dara yang single tuh ngorat dah.
tapi malangnye not available sudah. hehehehehe

eh eh! ai tukang buat ape?? jadik mandur kah?? tidok lahhhh.
ai joint sepupu lelaki ai masukkan gula2 lam bekas tuh.
pastu jadik tukang amik gambar.. hehehehe

itu jer nak kongsi haini.
sekian.. 

P/s: Mode tetap mengantuk walaupon cuba untuk menerbitkan aura positif. Mengantuk sebab bangun awal untuk bersahur. puasa sunat haini ni..:)

20 comments:

Seri Selaseh said...

seronok wat keje reramai nih. Sbb xboring.. mesti bnyk mende nak borak. Tak terasa pon masa berlalu. Tengok2 dah lewat malam.

Fizalinolie said...

Best kan even lewat tidur. Lagi2 buat ramai... Lansung tak ngantuk. Hehe...

NinaAz said...

Ramainyaaa tukang tolonggg. Hehe

Zee Suhaini said...

syok la kalo ramai yang tolong buat..meriah skit..ngantuk pon hilang..

zee pon konon nak ganti puasa arini tapi terbabas gak tido..selamat berpuasa tuk zura..

inazamri said...

baru hr ni akak dpt jenguk ke sini dan baru tengok entri2 zura pasal kenduri kendara.makin slim zura ni ye.meriah betul kendurinya.syok sama2 barganding bahu bergotong royong menyiapkan segala

Cho Zila said...

memang seronokler kalau ada kenduri2ni sebabnyer dapat kumpul ramai2 gosip2 kenang2kan kesah kecik2 dulu.. alahai.. adik beradik semua dah habis kawen

nea lopah said...

part ni mmg budak2 suke.... tgk anis semangat betul yer.

ct cheery said...

wah bestkan berkumpul dan tolong menolong sesama adik beradik..2 pun dah ckup meriah

Atia Adina said...

banyaknyer keje nak buat ek ... ada sorang dah terbaring dah eh ...penat sangat ler tuh

Kakzakie said...

Nampak ada yg dah keletihan sampai lena tu Zura. tapi kakak suka cara keluarga Zura ni. Sama-sama buat sekeluarga nampak sepakat.. bagus dijadikan contoh..

Fifi Nadhrah said...

wah.. seronok kan kalau dapat gotong royang macam ni dengan family..

Aishah Jahirah said...

teringat kenduri kazen saya...sama2 buat semua sikit sorang....selesai jugak...berbaloi dpt kmpl sama2...heheh

lizz said...

Saya plg suka kenduri2 ni tetambah umah sendiri time ni lah nak berjimba2 ngan sedara mara...gotong royon...makan2 sedap tu yang plg best ...bgs la ader sedara yg rajin menolong cpt sikit siap kerjakan...penat tp seronokkan zura...

MG schmidt said...

laki yg boleh harap mcm tu mmg org syg skit . sbb tenaga laki lbih skit dr pompuan .nak nak pula yg rjin tolg mcm kumbg tu ..hehe
singgah sni tgk blogger since....
woah! trus MG folow :)

btw,
MG cari 500 follower nk buat GA sponsored by travel agency .come n support .tq :)

eira eixora said...

antara event yang paling meriah adalah kenduri kawen. masa ni lah nk jumpa sedara mara. masa ni lah nak bergossip..opss! hehe

Tihara said...

seronok time bungkus2 ni, last2 bungkus tido..hehe :)

adrianna syaz said...

Ramainy pembantu..hehe..seronok buat keje cmni reramai kan akk..leh sembng2..keje pun cepat siap :)

mama lieyna said...

Time kenduri mcm ni, mmg tak lari dr tidur lewat kan.. tapi best... mengeratkan silaturrahim gitu... :-)

Masya said...

kenduri sekarang sinonim dgn beg goodieskan..

hainom OKje said...

Pergh!!! bukan setakat goodies bag je bilu...dinding rumah sekali pun bilu hehe...mmg semua sedondonlah atenya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...