Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 11, 2013

...XTVT Hujung Minggu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin yang sungguh sejuk dan dingin.
Mulakan minggu ini dengan aura yang positif.
Yeahhhhh.

Oklah.. pagi nih kita mulakan dengan intro xtvt hujung dulu. citer panjang berjela2 cicah lantai akan menyusul kemudian. hehehehe




petang sabtu.. selepas keje sekerat hari.
ade kerahan tenaga untuk buat bunga.
My Anis jadik Mangsa jugak. hahahahaha.
pasal cara nak buat bunga tuh nanti ai buat n3 khas cara2 nak buat bunga nih.


xtvt petang semalam. 
shopping baju anak2 n hubby utk pakai majlis kawen adik lelaki ai hujung minggu nih.
2 baju depan tu ai punye. dh beli dulu dah.. beli baju kurung siap jer.
untuk ai 3 badik.. ai, Nens dan Adik Na. baju Ma kena beli upah sebab x de saiz.
settle dah bahagian baju. Alhamdulillah.


Selesai jer shopping, anak2 ajak gi main kat taman tasik shah Alam.
tapi masa tu mama papa dah penat dah. so, layan dorang main kat taman belakang Aeon Bis sek 24 jer. itu pon dah happy sakan dah anak.

Semalam pagi ai sibuk bersilat kat dapur. sebabnye, My hubby request nak makan kerapu stim. pastu dia kata dia ajak adik dia kat Klang n kawan2 main badminton skali makan lunch. Tudiaaaaaaa. bini dia nih bukan reti nak masak banyak2. tapi selesai jugak lah 5 ekos kerapu stim semalam. nasib ade My Biras tolong semalam. kalo tidak haru jugak.
hehehehehe. tapi puas hati jugak ler bila My hubby ngan kawan2 dia makan bertambah2. 
sedap ler tuh khennnnn. ahaks.

sekian.. Kesah XTVT hujung minggu Kami.

P/s: Hujung munggu korang camner? ceceiter!

16 comments:

mama lieyna said...

Hujung minggu dok umah jer.. en suami kerja..huu..

Cantik bunga buatan sndiri tu..

Playground mmg kesukaan anak2 kan.. :-)

Myra Jay said...

Wahhh sedondon biru + Pink :)


Nanti syer ye pasal nak baut bunga tu :D

Ain Noraini said...

mesti cantik bila dah pakai baju tu nnt kann..pink dan biru..

Zee Suhaini said...

kita semalam pon main masak2 gak..hehehe

Fizalinolie said...

Sedap tu kerapu masak stim :)

Fiza duduk rumah je weekend. Tolong hubby settle'kan keja sekolah then layan Alia. Aktiviti masak ikut request en. Suami confirm! Ada. Hehe...

GREENJADE said...

hehe hujung minggu kite penuh dgn xtvt masakan jek..belajo buat kek red velvet plg gebus di Malay ihiks

Nafira usof said...

Myra..
InsyaAllah.. akan di usahakan dlm masa terdekat ini. :)

Kakzakie said...

Org lelaki bukan cerewet Zura. Dah makan sedap dgn kerapu stim apa lagi makanlah puas-puas. Yg tukang masak pun legalah juga sebab dihargai kan..

Sura Mohd said...

kerapu stim akak tak pernah makan..mesti sedap..kira terer la zura ni masak ikan stim..banyak tu masak..sampai 5 ekor..
*tak sabar lak nak tggu N3 buat bunga tu..*

Fifi Nadhrah said...

bunge telur ye tu? cantik..

fifi pon hujung minggu xtvt padat.. macam tak cukup cuti 2 hari.. :)

Cho Zila said...

syioknyer dapat masak dan habis licin dibedal orang.. sedap.. sedaplertu...
tak sabar nak tengok hasil projeknyer...

lizz said...

Lawa bunga nyer tu...trends bunga telur gini skang kann...Kerapu stim sedapnyer...nak resepi hehe...

ros_reeza said...

sweet colour tu.. biru n pink..

Atia Adina said...

baju sedondon lah ni ek

hainom OKje said...

Ohhhh......sok sok Anis ni mesti anak dara serba boleh ni...kecik kecik dah rajin tolong mama...
Tu bunga carnationkan...
Rajin hubby request macam macam yeh ...dia tau bini dia pandai masak tu...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is tiingin nak wat punya tu... jangan lupa kongsi cara na ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...