Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 14, 2013

... Jom Serbu Pasar Malam Brinchang...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.

okeh.. mai baca cite kat CH lagiii.. jangan jemu nak baca k~
penat ai duk edit gambar pastu nak mengarang plak..*buat muka kesian
sila lah bertabah yer kawan2.. hahahaha

Tadaaaaaaa... comel dak?? comel dak??
bukan senang yer kawan2 nak dapat pic 1 famili cam nih..
comel plak tuh.. semua bagi kerjasama yang baik..
good job anak2 mama..muahahaha

kemain posing yer~

okeh.. kasi can mama papa plak posing manja2.. ahaks

masa nih KAMI nak berangkat ke Pasar Malam Brinchang..
sebelom naik Van, posing itu wajib.. masa nih suhu memang agak sejuk.. baru lepas hujan.

okeh~ sedikit info untuk korang~ Pasar Malam (PM) Brinchang ini kalo bukan waktu cuti sekolah, hari tertentu jer ade tau.. masa KAMI naik nih bukan waktu cuti sekolah.. Hari sabtu malam Ahad ade PM. Kalo masa cuti sekolah x de masalah laaa.. sebab setiap malam ade PM. so, kena plan betol2 kalo naik CH bukan waktu cuti sekolah.

okeh.. teruskan..

 Kalo kat Brinchang memang x susah nak carik Hotel kan~
berlambak2.. tapi kalo nak yang selesa baik booking siap2 sebelom naik ke CH. 
Apartment Kami kat Tanah Rata.. x jauh mana pon dari Brinchang nih.

OOoooohhhh.. kenangan nih.
Hotel bajet yang kami menginap masa naik CH nov 2012.
walaupon bilik hotel nih agak kecik.. tapi cukup buatkan Kami sekeluarga selesa untuk tido.. 1 malam jer pon.. 

Rombongan cik Kiah..muahahahaha.
Ma jer yang x nampak kat tepi tuh.. Duk pilih FM lagi..
kat kedai nih lah ai borong FM.. murah sesangat.. RM10 untuk 11 ketul.
Murah kan! kan! termurah yang ai jumpa kat CH nih setakat nih~

nasib lah My Hubby tak beli topi tuh..
geli plak tengok dia pakai.. hahaha


Kasi Can Jelitawan-jelitawan bergediks~
Me, Nens, Adik Na dan Azie(bakal adik ipar).
Rombongan ke Pasar Malam nih semua joint kecuali Mak mertua Nens dan Kakak ipar Nens. sampai kat pasar malam semua berpecah.. masing2 gi memborong ikut selera masing2.hehehe.

hasil borongan.. 
stoberi - WAJIB!
pastu carik sayur2 celop tepong tu~sedapnye.

Delisha trus mintak stoberi..
banyak jugak dia makan stoberi masa kat CH.

Amboiiii.. main suap2 plak~
mama jeles nih~

cantekkan pic nih~
My Hubby yang snap.. semua pic pon dia yang snap sebenarnye~

Wew~ idaman hati!
stoberi coklat!!
oleh kerana beli banyak.. so bungkus lam bekas cantek2.. x dapat nak posing bersama2 stoberi coklat pujaan hati tuhh~



Dah abes shopping.. Kami terus menuju ke Van.. menunggu cukup korum untuk balik ke apartment. sementara menunggu.. My hubby snap pic budak2 nih.. 

adik2 ai n My Ma x abes2 lagi shopping~
abes lah kali nih~ konfem penuh Van balik nanti.
muahahahaha

Tudiaaaaaaaa... Rombongan cik Kiah dah balik..
haaaa.. kau! payung ajer dah berkaki2 dah..
bantal stoberi laaa.. stoberi laaa..
muahahahaha.. takpe, kasi can~

okeh.. x yah lepak sini lama2.. kang ade jer yang sangkut..
muahahaha.

sekian.. Kisah ke pasar malam Brinchang~


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

25 comments:

zarena heeney said...

suka pergi pasar mlm berinchang
sebab mcm2 ada
FM lg la byk sgt pilihannya

shark said...

sampai cameron ni dulu la..
skang dah lama x pi..
nak pegi la nanti :)

Huda said...

bestnye soping kat brinchang :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pasar tanah rata pegi tak?
sy suke pegi situ utk beli bantal2 cute tu..
murah sket..

eh, kite nyer n3 psl CH tak up lg ni..
takpe, bg zura cite dlu..
nnti kite cite yg kite plak.. hehehe

nens cellection said...

adoii..tenet buat hal arini..gambar loading separuh2 jek..hoho..

gambar abg mmg lawo2..hehe..aku rs kalo die dpt kamera gabak sebijik..juling butir mata nk milih gambar..hehe

izan mama mia said...

bestnyer bestnyer g CH

Che Rosliza Che Mat said...

Singgah dan follow sini..

Aine Ainun said...

Fm pling murah sy dpt rm1 kt situ..kalo rm10 dpt 11 lg murahlaaa=)

- G C - said...

sedapnya stoberiiiiii

SYANI said...

Wah.. sedondon laki bini yer... Brinchang memang best tapi packed sangat.

eiela said...

lama dah tak pergi cameron. seronok shopping kat situ

Mooniqueen said...

Aduhhh bestnya.... lagi2 bjln dgn fmly..anak2 pasti org yg plg happy sekali..

Daddy Ziyyad said...

Inilah satu satunya pasar malam yg saya suka pergi, sebab sejuk! hahaha

Myra Jay said...

Haaaa, baru puas shoping dapat borong sakan..

Rinduuu la dengan CH ;D

nea lopah said...

wajib pergi sini kalau ke CH.

Anamarza Sue said...

wajib singgah kalau gi ch kan? Teringin nak pegi lg

Papa Mifz said...

memang syok pergi pasar malam Brinchang sebab sejuk..!! Pekenalak jagung bakar, fuh memang terbaik...:)

inazamri said...

jeles sgt ni....dah berthun akak tak gi CH..tingin sgt2 ni.amboi comei sungguh baju anak2 tu.

Zura Zue said...

ktorg masa pegi CH pun xlepaskan peluang g pasar malam brinchang...best..mcm2 ado..

eT said...

huhu...sonoknya jalan2...kami xpenah smpai lagi kt pasar malam tu...bila laaa agaknya...

maszmadi said...

ohoho, bestnyer kalu dapat pi sana.....

Tihara said...

takpe akak tetap suka baca entry kawan2..dont worry..akak kan paso malam ch ni sokmo tak sempat nak jln lama2 sbb akak gi ch tak penah tido situ..next time nak pi, nak tido sana :)

LiYa HaNiF :: said...

tu ler tgk cam kenal je yg pakai tudung purple tue.. rupanya betullah .. terpikir... apakah pertalian korang hehe...

Aishah Jahirah said...

wah3 memborong sakan ye semuanya...

rushdi rosmaini said...

Like3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...