Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 18, 2013

...Ladang Teh BOH...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Isnin.. 
Amacam korang?? Monday blues kah??
ai? sikit laaaa. hehehehe

Okeh, sambung lagi citer CH.. hahahaha.. x abes2 lagi.. sabar jer lah korang..
ai pon fenen dah nak pilih gambar neh.. ahahaahha

lepas abes bergediks kat Bharat Teh.. KAMI meneruskan perjalanan ke Ladang Teh BOH..
setelah mengharungi perjalan yang agak sukar. Jalan sempit dah berbukit.. memang kena berhati2 terutama skali kat selekoh.. kena bagi hon skali.. hehehe

Akhirnye.. tiba jugak di tempat yang di tuju..
pic kat atas tuh adalah Kilang Teh dan Cafe..
tetiba terbau2 daun teh yang tengah di proses.. ahaks.. cam bau inai.


Tudiaaaa... rombongan cik kiah~
Nens nak lumba larik ngan My Anis agaknye tu.. ahaks.. hahaha

Bergambar itu WAJIB.. muehehe.
bukan senang nak kumpul ramai2 cam nih..
ini pon ade jugak yang x de.. My Ayah, kakak ipar Nens dan Hubby Nens, tukang amik gambar..

Lagi sekali dapat bergambar 1 famili.
Delisha mood tak baik.. sebab masa OTW dia tido.. bila sampai terpaksa kejutkan dia.. so, mood tak baik sikit lah masa kat sini. merengek jer~

Dah abes bergambar, semua yang muda remaja pakat2 nak naik bukit ladang teh BOH nih.. Adik lelaki ai kata ade satu pot cantek kat atas nun. 

yang dah senior semua tunggu kat Cafe jer.. sambil minum teh, sambil menghayati keindahan ladang teh yang seluas mata memandang.

Tapi.. Malangnye ai mampu sekerat jalan jer.. hahahaahha
x larat weh!! giler tinggi bukitnye~ dengan pakai sandle bertumit lagi.. x kuasa eh! 
hahahahahaha. sudahnye.. bergambar kat tengah2 jalan jer.. pastu ajak My hubby turun.. hahahahaha..

suasana sejuk dan berkabus~ terasa dingin kabus bila melanggar pipi ai yang gebu itu.

My Hubby dengan budak mood tak baik..
merengek jer.. nasib ler My hubby pandai handle Anak dia nih.. kalo harapkan mama dia.. tak tahu nak cakap ape.. hahahahaha

Permandangan dari atas bukit. bukan atas betul lah.. sekerat bukit jer sebenarnye.. muehehehe.. 

okeh.. bagi x mengecewakan hati sendirik.. ai letak jugak 1 keping gambar kat puncak bukit tu.. tapi bukan gambar ai leh.. ai sekerat jalan aje.. muahahaha

tudiaaaa... mereka2 yang berjaya menawan puncak ladang BOH.
gambar2 mereka kat atas bukit itu sangat menjeleskan ai..huhuhu..
lawo2 semua gambar kat situ..huhuhu.

perjalan turun dari bukit oleh mereka yang tidak berjaya..muahahahaha
ai ler tuh.. My hubby terpaksa lah ikut turun jugak. walaupon ai tahu dia mampu panjat bukit tuh.. oleh kerana bini dia nih dah angkat bendera putih.. so, dia pon terpaksa akur lah.. kang x pepasal kena dukung bini dia nanti.. muahahahaha

lepas turun dari bukit Teh  tuh.. Kami bertiga terjah Kilang memproses teh. belakang cafe tu jer pon~ tapi citer dalam kilang teh ai wat N3 lain k~ sebab nak kena citer step by step proses buat teh tu.. Fanjang n3 ai nanti~ pastu banyak gambar plak tuh. so, kita wat n3 lain nanti k~ aci kan! kan! kan~ muehehehe

dah abes melawat kilang memproses Teh tuh, Kami di bawa ke Cafe untuk perkenalkan Teh yang di proses secara manual. petik dan proses menggunakan tangan.
dah beli buah tangan untuk diri sendirik.. trus lepak kat cafe.. 
memula x nak oder pape.. tapi lepas tengok 1 menu tu, trus ajak my hubby oder.. hahahaha.. nak tau menu ape??

scone!ahaha.. sepanjang duk carik info pasal CH.. ramai yang citer pasal scone nih.. bila jumpe Scone kat cafe tuh, trus teringin nak oder.. My hubby pon kata OK. trus oder teh o dan Scone.. Tapiiiiiii! tidak lah sedap mana pon! okeh, sila jangan marah ai pada penggemar scone yer.. ini pandangan peribadi ajer.. hahahahaha..
tak tau lah kalo scone kat BOH nih yang x bape nak sedap. 
Tapi tak pee.. x rugi mencuba kan~ bila lagi nak merasa.. 1 hidangan di atas makan beramai2.. teh pon boleh minum untuk 2 cawan.

baru jer nak layan teh & scone..
tetiba orang yang baru turun dari bukit datang wat muka kesian..
mintak air.. penat ler tuh~

makan beramai-ramai.. 
Kami 4 beradik + tunang adik lelaki ai.

memang layan habes woh~
layan teh o panas dalan suasana sejuk ini..
rindu sungguh pada CH~

Selingan.. My photographer~
Kacak dengan topi stoberi Delisha..hahahaha
serba boleh laki ai nih~

Camera Nens yang punye.. my hubby snap pic guna SII dia jer.
tu pon ai dah pening nak pilih pic yang dia snap.. kalo pakai camera canggih ginnih mau juling bijik mata ai nih~

Bergambar dengan  Ladang teh dulu sebelom balik..

Kuatkan angin.. abes terbang rambut dorang~
sejukkkkkk.

2 budak yang sangat seronok.

My Hubby n Delisha..

Me & Azie..

okeh~ sekian dulu untuk kali nih.. nanti sambung dengan citer kat kilang teh plak.

sekian..


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

Masya said...

owwhh nak mendaki kat ladang teh boh tu mmg mau pitamlah hai.. kabus tebal betul yer.. ni waktu pagi ke...

SYANI said...

Tebalnya kabus.. mesti sejuk kan...

nea lopah said...

Ooo..seronok nye 2 budak tu ek. hehe

nea lopah said...

Ooo..seronok nye 2 budak tu ek. hehe

sha said...

wah bestnya bercuti ke cameron :)

nazeef nazeem said...

last sy p cameron mase bujang ngan kngkawan...now, teringin nak ajak famili pegi..tapi bila pk jalan belok banyak sangat..haiii..bilaaaala nak smpai.heheheheh

Salina@IbuAqil said...

Amboiiiiiiiiiiii!!
Syiokkkkkkkkkkkkk nyerrrrrrrrrr!!
Terasa sejuk sampai kesini hah..
;D

zarena heeney said...

betul tu bau teh tgh diproses mcm bau inai kan

eB said...

pengsan kalo trn kat lsd teh. aed barlari skn. kiter yg negri takut dier jatuh hu3

Aine Ainun said...

Comey je papa delisha pakai topi...=)..brapa rm kt sane?? Boleh bli nti kalo p...

Taun lpas sy p ujan..makanya x dapat msuk ldang teh tu

Huda said...

wah bestnye kabus tebal tu..sejuk giler..comel lak sume pink ye :)

nens cellection said...

hahaha..gambo2 abg sume candid2..xde manelah gambar bergedik..ekeke..
tp sume cun..look natural..hehe

aku pon rindulah ngn cameron..berangan tdo dlm kesejukan cameron..bestnyer..hehe

Myra Jay said...

Dengan kabus yang menyelimuti, serasa nyaman je..
Bestkan :D

TeacherAzimah said...

Sedondon pink 1 family!! Dgn hubby sekali u paksa pki pink yer zura hahaha...sabor jer lar. Suh sejuk di CH mmg best :-)

Papa Mifz said...

pernah juga ke situ sebelum nih, tapi jalan nak ke sana mencabar sgt,rasanya takmo pergi dah ke sana, lain kali lepak bharat jer,senang sikit tepi jalan jer...hehe

maszmadi said...

huih,kalu masz pon mau x sampai atas mendaki tu... erm ader tram x yang boleh bawah kita naik atas puncak... haha

izan mama mia said...

berangan laa nak g gak ..bestnyer depa..

..::..aRe-Na..::.. said...

Amboiiiii zuraaa,cuti sguhhhh depa heheheeee....sume chomei2, cun2 belaka lam pic neh...ank dara bdua ni pon kmain posingnya,chomeiiii jek hihiii

mamalieyna said...

syooooknye.. weeeiii .. teruja nak g jugak...

cantik dan bestkan suasana... !

anak2x pun happy haa..

Izan Ishak said...

kabus tu dah memanggil2 kami nak daki juga ladang teh tu. bestnyaaaa!!!

Fifi Nadhrah said...

bestnye.. rase macam nak ajak DH g CH je lagi.. tapi nak g langkawi dulu..

azi said...

Zura..
akak pun dah sampai situ...dah panjat dah pun puncak bukit tu...memang penatttt tau...he..he..:)

p/s FM baru sampai ...tq ye Zura...:)

Cho Zila said...

ala sikitjer lagi ... sayang tak naik atas tau... memang nyaman... tapi berkabus betoiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...