Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 8, 2013

...Penginapan KAMI DI CH...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Selamat Tengah hari.. dah lunch ke??
ai baru siap~ mam nasi yang ai tapau siap2 kat KTM pagi tadi..

okehlah, jom sambung citer semalam.. 
kisah Family Gathering KAMI.. Kami sampai di CH lebih kurang dalam pukul 5 petang.
masing2 dah lapar.. trus ke Appartment yang KAMI dah book siap2 sebelom nih.
bekalan nasi + lauk semua dah di siapkan oleh adik ai Nens.
cuma nasi kena masak sekali lagi sebab x cukup..

Penginapan KAMI kat CH di Apartment Desa Anthurium..

 pic cilok kat google.. mintak izin yer tuan punye gambar.
signboard nih boleh di lihat dari jalan utama. 
di sebelah kanan dari Tanah Rata menujuk ke Brinchang.

pic ini pon pinjam dari pakcik google.. mintak izin jugak yer tuan punya pic.
pondok pengawal dan jalan masuk ke kawasan Appartment.
kabus tu menggambarkan betapa sejuk nye suhu kat CH kan~
masa kami sampai haitu pon hujan dan berkabus.. lebih kurang cam nih jugak lah permandangan nye.. SuhanAllah~ cantek sangat2!

Kunci amik kat pondok pengawal.. 
tuan punye appartment dah inform siap2 no appartment. so, bagitau jer kat pengawal tuh nak kunci appartment N4.

owh yer.. harga sewa appartment rm250/malam. KAMI menginap di sana 2 malam. so, RM500.00. masa booking bayar dulu RM250.00 dah nak balik baru bayar lagi RM250.00.
segala urusan mencari penginapan di uruskan oleh adik ai Nens.
abes kakak nye buat ape??? urrrmm.. standby duit jer..muahahahahaha.
bertuah punye kakak!

Tu diaaaaa... SERBUUUUUU!!!

Appartment nih ade 3 Bilik dan 2 bilik air. Hujung sana nun bilik untuk yang single2 n bujang2.. kecuali adik lelaki ai ler.. dia tido kat sofa.. ahaks!

bilik ai dan suami + anak2.. Finky okey!!

Ruang Tamu.. Luas gak ler.. boleh lah KAMI melepak tengok TV.
anak dara sape lah sopan sangat duduk main tab tuh?

Ade ruang makan.. ade dapur kering + dapur basah.. gambar kat dapur tak dapat di view kat sini.. sebab My hubby candid gambar ai kat dapur tuh.. x senonoh nak show off kat sini.. muahahahaha.

segala kelengkapan dapur ade.. peti ais ade, periuk nasi letrik ade..cerek letrik ade.. pinggan mangkuk adee, cawan gelas ade.. sudu sudip ade~ periuk belangan kuali kuala.. pendek kata semuaaaaa ade.. KAMI cuma standby bahan masakan jer.. sepanjang berada kat CH nih.. KAMI masak sendirik.. sangat save bajet untuk makan tau~
dapat plak makan masakan My Ma!! wehuuuuu! sedap~

selain dari peralatan dapur.. bantal n toto pon dorang dah sediakan kat Appartment nih.. oleh kerana KAMI ramai.. so, bawa jugak selimut.. kang sejuk keras plak kat situ.. My hubby lagi haru.. selak selimut baru nampak dia.. punye lah kelubung abes.. pelok jer lah selimut toto tuh.. sadis~ x dapat nak pelok2 laki..huhuhu

My Delisha ngah manja2 ngan tokki dia..
Maklumlah, bukan selalu dapat manja2 ngan tokki.. kesian~
eh.. sebenarnye nak citer pasal beranda kat hujung sana nun.. tepi My anis tuh~

Haaaaa.. Amacam?? syiokk kan~
makan megi panas2 di suasana sejuk.. perrghhh.. memang layan habes!

okeh.. ini selingan jer..
Bangggggg.. nak rak kasut cam nih boleh tak??
nanti abang buat cam nih eh??*sambil kelip2 mata

owhhh.. rak kasut idaman kalbu..
macam2 kasut selipa boleh isi kan!

okeh! dah! dah! dah! banyak lah ko punye request kan~

okeh.. itu jer nak tunjuk2 suasana Appartment yang KAMI menginap semasa berada di sana.. dan kalo ade yang berminat nak contact no. owner Appartment.. sila tanya adik ai Nens.. gi terjah blog dia.. adik ai pon mesra alam macam kakak dia jugak.. jangan risau..muahahahahahaha.

http://nenscollection.blogspot.com

sekian.. n3 detail penginapan KAMI.


Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Eliss Mie said...

sadis akak ko ni. x pernah sampai lagi kesini..sadiss..sadis..

Sidratul Muntaha said...

ehehe..
as long selesa oklah kan?!
sbb yg penting
boleh masak!
klu gi cuti tmpt ramai2 dgn adik beradik
tak dpt masak
tak best lansung!
huhuuhuhuh

Nens Collection said...

haha..ade gak kawan kak wahida mek jah request nk gambar bilik..mmg lupa teruskan nk amek gambar katil..jd xdelah gambar katil2..lupa nk tulis di n3 arini..huhu

MRS. K said...

dulu masa 1st time p cameron dok apartment gak. arabela rasanya

Masya said...

hari tu sy pg pun menginap kat sini... sbb naik dr tapah dekat.. mak sy suka sejukk.. sy pakat do kat dpn tv angkat tilam.. tu pun sejukk juga...

SYANI said...

Dah lama tak pegi CH... rindunya..

SYANI said...

Dah lama tak pegi CH... rindunya..

Daddy Ziyyad said...

Oohhh..not bad jugak dalamnya...saya selalu gi CH...dan selalu lalu depan signboard apartment ni

Aine Ainun said...

Mmg bagus masak sendir..
Sbb kat sane mahal2 blaka kan;)

tp kalo nk makan coklat n strawberi ok je;)

::NureeN:: said...

mmg selesa dok sefamily kat c2.. cantik :)

nea lopah said...
This comment has been removed by the author.
nea lopah said...

selesanya...bole email tak no tel tuan punya apartment ni.. kot2 nealopah nk menyewa kat sana. harga nye sekali yer...tq!

nealopah@gmail.com

Papa Mifz said...

dulu pun PM pernah menginap kat desa Anthurium tuh...ok tempatya dan selesa, mudah nak pergi Tanah Rata dan Brinchang...:)

~aYu~ said...

time last visit sini kami sewa kat sini gak.. tp yg ngadap kubur la..

izan mama mia said...

amboi selesanya..

Myra Jay said...

Boleh tahan jugak rege apartment ni ye.. :) Tp okla percutian keluarga, berbaloi la :D

Tihara said...

seronok baca blog dua beradik ni.CH mmg tempat feveret saya jugak..tak jemu gi sana :)

Zura Zue said...

best dpt sewa apartment ramai2 cm nie..

Marya Yusof said...

Ok nak terjah blog nens! Manatau nnt boleh lepak apartment ni gak! hehehee ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...