Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 7, 2013

...Perjalanan Yang Indah Lagi Memukau...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis Semua..
Hari ini satu hari bz.. naik stress nak siapkan tender. dah hantar tender, bersilat dengan keje2 yang tertangguh plak. Fuhh~ x cukup nafas.

Okeh lah.. Mari mulakan cerita ceriti Family Gathering KAMI di Cameron Highland. percutian yang sangat menyeronokkan~ kiranye berjaya lah XTVT KAMI nih.
Terima Kasih buat semua yang menjayakan FamilY Gathering ini.

bulan Nov 2012, ai dah gi CH. pertama kali jejak kaki kat sana. siap ade yang perasan yg ai baru jer naik CH nov haitu.. hehehe. Percutian Nov 2012 hanya Keluarga kecik ai jer. tapi kali nih seluruh ahli keluarga ai + mak mertua adik ai + kakak ipar adik ai & bakal Adik ipar ai. meriah!!

Perjalanan Ke CH kali ini menggunakan Laluan Lebuh raya pantai timur. 
Keluar Exit Bentong --> Raub -->Jalan Alternatif Ke Kota Bahru (Kiri) -->
Felda Tersang --> Felda Sungai Koyan --> Masuk simpang Pos Betau (kiri)
--> Cameron Highland.  

Haaaaa... sape pernah lalu?? ai pertama kali lalu jalan nih.. masa gi Nov haitu guna jalan Tapah.. jalan ikut tapah memang gile mencabar.. kecut gak perut nak tiba ke Ringlet tuh.. tak henti2 mulut ai berzikir.. hahahaha..
Tapi kali nih lalu ikut sungai koyan nih memang selesa. jalan luas.. pastu x de lah kena driff sepanjang jalan tuh.. kira rasa selamat lah jalan tuh.. hehehe
so, siapa dari pantai timur or KL. sangat2 di cadangkan lalu ikut sungai koyan nih~ Toll pon jimat tau~ cuba lah guna laluan ini, pasti anda puas hati.. hahahaha


Haaa.. ini lah transport KAMI.. Sewa untuk 3 Hari. RM700.00
senang sket pakai 1 Van nih.. senang nak bergerak.. tak delah yang tertinggal ketapi. kikiki.. Bab sewa kete adik lelaki ai yang handle.


Nafira Famili.


Adik Lelaki ai n Tunang dia. lagi serang kat Belakang adik bongsu ai.



XTVT lain selain dari mengunyah jajan adalah tido.. hahahaha
Delisha dengan Bebear yang x boleh di pisahkan~
susah jugak.. nak kena lah kelek bebear dia kulu kilir~ kalo x dia x tido,
asik mintak bebear dia.

Lagi satu ai suka ikut jalan nih sebab sepanjang perjalan menuju ke Ringlet ade permandangan yang amat cantek~ memukau seluruh mata yang memandang. kalo lalu ikut tapah. Mata anda di jamukan dengan lereng bukit dan gaung~ huhuhu..
seriau giler.. 

jom lah kita layan mata beberapa keping gambar permandangan yang memukau jiwa. 
My Ma(mak) memang sonok sangat tengok permandangan bukit yang penuh dengan sayur2an dan bunga2an.. SubhanAllah~ series! cantek sangat!








Amacam?? terpukau x?? cantek kan??
serius ai sangat2 jatuh cinta dengan permandangan ini..
lepas nih kalo nak naik CH. Ai akan guna laluan ini. 
perjalanan menuju ke Ringlet terasa sangat cepat bila mata kita asik memandang permandangan yang cantek ini.

Okeh.. itu dulu.. citer pasal suasana sepanjang perjalanan jer.. kang ai tulis panjang2, korang juling mata plak.. sila lah bertabah untuk membaca kisah CH ai nih.. banyak citer okeh~ muahahahahaha.. 

sekian dulu untuk hari ini.
tata titi tutuuuuuu~
sayang korang!!




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

seronotnyaa jalan2!!!

anis aritu pegi CH xtau ikut jalan yg mana satu.hantam sajala labu.hihihi!

MRS. K said...

pegi lagi? hehehe..

Nens Collection said...

haha..aku punyer gambar masa pergi x bape nk lawa..nmpk bayang cermin..adik pakai flash..tu yg terus n3 p/malam tu..hehe

lawa2 kan..kalo boleh singgah sume tempat tu..mmg berbaloi2..hehe

Atia Adina said...

ha ah ... mmg cantik... kak ad pernah lalu

nazeef nazeem said...

saya suke cameron..cantik sejuk..tapi tak tahan perjalanan yang pnjang dan bengkang bengkok..muntah2 dibuatnye,..hehehehhehe...follow me back ya

maszmadi said...

tadi dah baca kat blog neni, ni baca kat blog kak ra pulak..
oho bleh ikut jalan lain ye nak ke CH selain dari tapah.. ok gak tu, leh try la masa nak ke sana nnti...

ct rahani said...

cantik pemandangan.. klu drive pun x rasa stresskan.. :)

sue zainun said...

best tol jenjalan CH..okeyyyy sabo menunggu hihi

azi said...

Akak tungguuuuuu cerita seterusnya...he..he..

p/s rasa akak pernah lalu jalan tu..tu jalan nak ke Gua Musangkan..?

mamalieyna said...

Cantik menarik n tertarik.. :-)

Ntah bila nak sampai ni...haih..

Tihara said...

akak dah dua kali ikut jalan sg koyan ni memang best sebab terus jumpa bharat tea tepi jalan...nice story :)

εïзmummyHazaεïз said...

Wahhh best pi cameron. Haza org tapah, tapi jarang naik cameron.. Heheheh

Kancilbiru said...

rindunya nak pegi CH lagi...

Myra Jay said...

Sonoknya Zura naik CH lagi..
Myra dok pujuk hubby p gak ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...