Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, June 3, 2013

...Isnin Yang Banyak Hal...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin..
Hari nih kol 11 lebih baru masuk opis..

mmg mintak izin masuk lambat sebab nak ke Lawyer ofis..
hehehe.. sebenarnya Kami Suami Isteri dalam proses nak beli rumah ke 2. 
masih awal proses lagi sebenarnye..


baru hantar dokumen untuk loan dan jumpe lawyer untuk prepare dokumen jual beli.. Harap2 semua berjalan lancar lah..

sebenarnye rumah yang KAMI ngah usaha nak beli nih sebelah rumah KAMI  jer.. rumah tuh dah lama kosong. sejak Kami menyewa kat taman tuh..sampai lah dah pindah masuk rumah KAMI sekarang..

Nak di jadikan cerita.. kebetulan owner rumah datang jenguk rumah dia.. then ai sembang2 lah ngan owner.. dia kata dia nak jual rumah tuh sebab anak2 semua dah ade rumah sendirik. ai pon mintak ler no telefon dengan owner, mana tau ade org tanya nak beli kan~

nak di jadikan cerita lagi.. ai bukak cerita kat my boss kecik pasal owner sebelah rumah nak jual.. My boss kecik nih lah orang yang banyak bagi tips masa beli rumah pertama dulu. dia yakinkan ai suh beli rumah tuh.. lagiiii banyak tips yang dia beri bila ai kata ai x de modal nak beli rumah tuh.. Alhamdulillah.. berkat dari tips itu ai ngan my hubby nekad nak beli rumah tu.

bermula dengan perbincangan dengan owner.. owner setuju dengan tawaran yang ai buat.. syukurr.. Allah permudahkan jalan.. dah dapat semua dokumen rumah.. Kami terus proceed dengan hantar dokumen untuk apply loan. 

tadi ke lawyer ofis untuk bincang pasal dokumen jual beli.. Alhamdulillah~ mudah jugak jalan dariNYA kali ini.. sekarang ngah tunggu approval loan dari bank.
Moga Allah permudahkan jugak urusan loan Kami..
Aminnn.

sekian.. 

p/s: Doa kan urusan jual beli rumah KAMI ini di permudahkan K~
sayangggg korang!

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

27 comments:

nea lopah said...

Semoga semuanya di permudahkan.

Atia Adina said...

wow ... dah nak ada aset ke 2 ... peewittt ... moga segalanya dipermudahkan .... ada rezeki kasi pecah diding tengah ...

Dhiaqiud said...

Amin...harap seme berjalan lancar...sonoknye...

Sura Mohd said...

akak doakan segalanya dipermudahkan..tumpang seronok tengok orang nak tambah harta..:)

Eliss Mie said...

nak duduk ke nak sewa tu ? wah..mesti masyuk pasni..

Nafira usof said...

Eliss Mie..
Kalo ade rezeki.. nak sewakan.. hehehehe

Fifi Nadhrah said...

waaa.. rumah kedue.. syoknye.. fifi ni S&P pon tak lepas lagi..

εïзmummyHazaεïз said...

semoga di permudahkan... bolehla pecah dinding lepas ni kan :)

Aine Ainun said...

Aminn..

zarena heeney said...

wah 2nd house sudah
bunyi mcm mudah je beli ruma
kongsi la rahsia beli rumah nie

Zee Suhaini said...

wah bestnya zura..dah rumah ke-2 pon..zee ni yang pertama pon blom ade..boleh share tips tak??hihi

Huda said...

2nd house? wah! moga dipermudahkan ye zura..go go go!

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!
Murah rezekinya beli rumah lagi sahabat ina sorang ni..
Rezeki anak2.. ;D
Syukur!!!
In shaa ALLAH!!
Mudah2an Allah swt permudahkan segala urusannya..
Aminnnnnnnn!!

wahida said...

wow!! beli rumah lagi??

aku rasa aku baru je baca pasal ko beli rumah hari tu, sekarang nak beli lagi?? hebat lah...

bagus nok, aset ni masa depan kita..harap semuanya dipermudahkan...amin...

azi said...

Tahniah Zura!!!..akak harap bank akan luluskan loan dan impian Zura miliki rumah kedua tercapai...tak rugi beli rumah untuk masa masa depan anak-anak...semoga semuanya dipermudahkan...amin.

ct rahani said...

wah zura dh rumah ke2 yer.. tahniah dear.. x rugi beli rumah nih.. aset utk masa depan.. semoga segala urusan zura dipermudahkan.. Amin..

Papa Mifz said...

Insya-Allah pasti dipermudahkan...sharelah tips boss kamu tuh...:)

umi alya said...

in shaa allah akan dipermudahkanNya

TeacherAzimah said...

Wahhhh dah nak beli 2nd house. Tahniah! Tumpang gembira buat zura

LYAfrina said...

alhamdulillah.. smoga sgala urusan bjln lncar & dpermudahkan..murah rezeki... nanti jd mkin besar la rumah.. leh sambung..atau klo nak income leh bg sewa

mama lieyna said...

Syukur.. moga dimudahkan jalan...amin.. :-)

ct cheery said...

congret sis..moga allah permudahkan segalanya..amin

Daddy Ziyyad said...

Saya doakan dipermudahkan urusan pembelian rumah tu...Aminnn..

Best tu, awak boleh pecahkan tengah2, rumah awak jadi super besar! ;)

LiYa HaNiF :: said...

rezeki tu.. insyaallah moga dipermudahkan ye zura... :)

ainnoraini said...

alhamdulillah..semoga dipermudahkan buat zura segala urusan...

lizz said...

waa best2...moga urusan dipermudahkan yer...

Myra Jay said...

Zura-syer la tip yg diberi, sebab myra pun dalam proses nak beli rumah ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...