Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, June 10, 2013

...Mandi Manda Di Bukit Gambang Water Park | Family Day...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin..
Pagi ini agak mengantuk.. mungkin sebab tido agak lambat semalam..
Mak n ayah mertua ade kat rumah.. banyak lah bende nak di gosipkan.. keh keh keh.

Hari ini nak sambung cerita Famili day haitu.. berkurun nak habeskan.. hahaha.
ini last n3 lah kot~ gambar pon x banyak yang ade, sebab masing2 lagi pentingkan mandi dari amik gambar.. so, untuk bagi korang dapat bayangkan ape yang best kat Bukit Gambang Water Park nih.. ai curik beberapa keping gambar kat google..
mintak izin yer tuan punye gambar semua.. hehehe

Kami sampai kat GWP nih agak2 dlm pukul 11 lebih.. 
lambat sebab kami terus check out dari hotel.. malas nak patah balik ke hotel nanti.. so, kemas2 barang siap2 angkut masuk kete, check out baru gerak ke water park.
cuaca haitu agak panas.

 sampai2 jer anak2 main pasir dulu.. intro kata orang..



 main sorang2 jer.. mama tukang snap gambar..
si kakak dah terjun kolam dah..
papa plak layan main bola tampar..
ai tak berani nak handle 2 2 dalam kolam.. so layan delisha main pasir sambil perati Anis mandi dari jauh..

 Agak2 Delisha nak terjun kolam dah.. ai panggil My hubby.. 
x berani nak handle 2 anak kat dlm air.

 celop2 kaki tepi longkang.. longkang ini bertujuan utk bersihkan pasir kat kaki kita.. so, x de lah pasir bersepah2 kat tempat mandi itu kan~

 budak sonok dapat mandi kolam.

mereka bertiga~



Jom lah kita mandiiiiii..
ini gambar2 akhir sebelom mandi.. pastu x de dh gambar.. 

Kemain lagi kan~ mandi sakan~

Delisha x kasi papa dia pegang~ 
nak jalan sendirik dlm air.. kemain lagi kan~

dekat kolam nih akan ade ombak besar bila tiba masa.. kalo ade pelampung mmg syok lah layan ombak.


okeh.. gambar selepas ini adalah gambar yg ai cilok kat google.. so, harap2 membantu lah kepada sesiapa yang nak tahu ape yang best kat GWP nih.

penceritan ai ini adalah dari pandangan peribadi ai k~
Tarikan utama kat GWP... bende yang warna hijau kat atas nun.. bentuk kepala ikan..
ikan tuh akan kumpul air banyak2.. dan sampai masa ikan tuh akan berpusing dan curah air yang dia takung.

ini lah keadaan nye bila air tuh jatuh ke bawah..
bila dah dekat2 nak berpusing ikan tuh.. mesti ramai yang menunggu kat bawah tuh.. termasuk lah ai.. hahahahaha. agak2 dalam 4 kali jugak ai tunggu ikan tuh terbalik.. hahahaha.. meriah habes tau.. bukan budak2 yg tunggu.. mak pak budak yang nunggu.. budak2 semua main jauh2 sebab takut..hahahahaha

ini kolam utk kanak2 dan mama kanak2 yang fenakut cam ai.. hahahaha
air cetek jer. pastu ade bumbung tak nak kasi panas sangat.. jgn tak percaya.. ai pon naik slide tuh tau.. tapi ai berlakon konon2 teman my anis turun slide.. sudahnyeee.. dia dulu turun.. mama nye sangkut2 kt slide.. ciskek betol~

ini slide untuk orang dewasa..
mintak maaf lah sape yang nak ajak ai naik slide nih..
tengok pon dah kecut perut.. huhuhuhu.

yang ini pon best.. cam sungai.. kena ade pelampung kali nak pusing2 sungai nih.. nanti ade masuk lam terowong lah.. lalu bawah air lah.. memang syok abes..
ade satu tempat tuh dia akan berombak bila sampai masa.. so, kami tunggu masa ombak jalan baru start pusing2.. baru syok.. 2 round jugak lah kami tawaf.. hahahaha.

agak2 dah nak rentung muka masing2.. baru lah ingat nak balik.. 
yang atas pondok tuh hampir fengsan dah tu..
yang atas troli tuh masih bertenaga.. sebab masa setengah hari mandi.. dia leh tido atas bahu papa dia.. pastu kami letak atas tilam.. lama jugak lah dia tido.

Gambar tuan tanah dengan cinta mesti lah kena ade kan~ ahaks~

posing sementara menunggu mama salin baju..

mai lah kita balik ke pangkal jalan~

Posing berlatar belakangkan Gambang Water Park.

PEACE versi Delisha.. hahahaha

PEACE versi mama.

Kereta gerak jer dia pon lena..
punye lah penat.. time mandi x hengat.. masa nak ajak balik kemain lagi x nak.. mentang2 jumpe geng kat sana.

mama muka dah rentung.. cuaca panas sgt.. x tahan..
Delisha mana boleh tinggal bebear dia.. nasib lah masa tido kat GWP tuh dia tak mintak bebear dia.. pakai lena jer terus atas bahu papa.

keluar jer dari GWP kami terus carik kedai makan.. lapar wehhh!
bekfes kat hotel tuh jer.. pastu kunyah popia gulung jer masa kat dalam water park tuh.. bukan x mo beli makanan.. tapi masing2 sibuk mandi.. hahahaha.. bila tanya nak makan x? semua x nak.. bila dah keluar dari water park terus rasa kebulur. muahahaha.

My Anis muka ngantuk sebab suh bangun makan dulu.. kesian dia, x makan pape..
mama layan paper. hehehehe.

last sekali.. mesti lah gambar berdua dengan cinta..
muka kebulur masing2.. hahahaha

tamat sudah kesah Famili day kami.. Terima kasih tu TBU sdn bhd atas famili day yang sangat best ini.. moga tahun depan boleh buat cam nih lagi.. hehehe.

sekian.. Kesah mandi kat GWP.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Kakzakie said...

Tempat air bertakung di atas kemudian tumpah melimpah inilah tempat yg anak-anak kakak suka Zura. Tapi kalau macam anak Zura masih kecik kena peganglah sebab ramai yg menungu di bawah kan... seronok main masuk kereta dah kepenatan tidurlah apa lagi kena aircond:)

Daddy Ziyyad said...

Slide tu best...mengimbau kenangan zaman zaman dulu main slide air tu kat Mimaland...hahahaha...

Zee Suhaini said...

ramai gak yang kata GWP ni best..
anak2 kalo dah jumpa ni memang tak layan dah makan..kulit dah kecut pon bertahan lagi..pastu elok je badan rentung,tang muka tu yang sadis..hihi

TeacherAzimah said...

Kalau jumpa air mmg semua org happy kan. Terutama kanak2. Isk...harap2 ada rezeki 1 hr nnt nak smpi cni. Ameennnnn

wahida said...

air tumpah tu aku pun suka nok..kalau pi waterpark, itu yg aku tunggu dulu...hahaha...

ko tak main slide nok? itu yg best tu nok...nampak seram, tapi best tau...u shud try one day nnt...

Sura Mohd said...

bestnyer..sronok tau main slide tu..akak dh pernah cuba kat sunway lagoon..:)

Papa Mifz said...

teringin juga nak mandi manda di sana suatu hari nanti...;)

mama lieyna said...

Manyak syiioook nih... makpakanak2 sama2 enjoy kan :-).. its like bukit merah waterworld :-)

mamamyja said...

wah besh nyer... nak pegi lagi.. last pegi 26.6.2011 huhu.. lama dah.. ngeee

LiYa HaNiF :: said...

seronoknya budak ber2 tu main air yerk... kalau dpt g sini mesti qalesya suka nie... :)

~aYu~ said...

syoknya main air.. kena tunggu pas bersalin bg baby besar skit baru leh gi mandi-manda camni..

Fifi Nadhrah said...

waaa.. menariknye GWP.. nak pergi jugak la nanti..

lizz said...

waa bestnyer...tak pernah lagi pi sini....
adik n kakak comey berbaju pink....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...