Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, June 18, 2013

...Membalas Komen Di Ruangan Gosip Nafira....

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Selasa Semua..

Nih nak citer pasal mesej kat || Ruangan Gosip || kat Nafira Blog nih..
ruangan Mana?? alaaaaaa chat box tuh.. kat tepi belah kiri tuh..

ai nih dah lama x aktif mengomen kat chat box tuh.. saja kekal kan chat box tuh, mana tau kan ade guna di masa hadapan.. nampaknye memang berguna jugak Chat box nih..
so, haini ai nak komen balik mesej2 kat chat box tuh.

ini lah dia Ruangan Gosip nyeee..


memula nak jawab soklan dari Hasfa..
pasal mesin basuh Auto yang ai baru beli.. baca citer Mesin Basuh Baru kat sini..

Kalo tanya pendapat peribadi ai.. ai memang suka ngan mesin basuh Toshiba nih..
memang tip top kerjanya.. dari segi design memang kena dengan selera ai.. semua button tenggelam.. x de yang timbul2.. hehehe

dari segi saiz plak.. 15KG.. lagiiii puas ati.. kemain rajin ai basuh toto sekarang nih.. hahahaha. kalo setakat nak basuh baju2 harian tuh mmg x de sentisa penuh. kecuali kalo time balik kampung.. baru penuh.. hehehehe

Dari segi kebersihan mencuci plak.. kena bijak sket masa nak guna mesin nih.. kalo baju keje My hubby memang x boleh terus cuci skali harung jer.. memang x bersih sgt kat bahagian kolar.. ai berus pakai tangan kah?? ohhh.. tidakkk.. ai kalo bab nak ngelat dari sental pakai tangan nih memang ligat sket.. jadiknye.. ai akan manual kan mesin tuh.. setting untuk membasuh jer.. max time 17minit.. kalo agak2 kolar baju tuh kotor sangat.. ai ulang2 lah membasuh tuh 2-4 kali.. dah agak2 bersih.. baru tukar jadik Auto balik.. pastu tunggu siap jer lah.. haaaaa.. bijakkan mengelat! muahahahaha

lagi satu kelebihan mesin basuh ini adalah mesin basuh nih ade sistem inverter.. boleh jimat letrik! memang berbaloi2.. sangat mencadangkan kalo sesape mencarik mesin basuh yang bersaiz besar. BEST!!

okeh.. pada Umialya Dan izan Mama Mia.. x boleh nak komen eh?? terkejut jugat bila baca mesej tuh.. try jugak godek2 blog ai nih.. tapi cam x de masalah plak..
korang yang lain ade masalah sama jugak ke?? x boleh nak komen..
sape yang ade masalah itu dan still x boleh komen sila tinggalkan mesej kat komen k~
yang boleh komen sila lah komen macam biasa.. ehehehe..
Mekasih~ sayangggg korang semua..

sekian.. n3 balas mesej~


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

mamamyja said...

Kak berapa harganyer??? ok ker x eh?? en suami pon suh ija amik brand toshiba gak..

Nafira usof said...

mamamyja..
Harga mesin basuh tuh RM1900++.. bagi akak memang best lah perfomance mesin tuh.. itu pendapat peribadi akak yang dah guna mesin tu selama 5 bulan.. hehehe

Zee Suhaini said...

mesin auto ni memang best..senang keje kan..tinggal angkat n jemur jer..kalo boleh jemur pun nak auto jugak..hihi..ade ke?

zura,yang kotak komen tu memang..ada sesetengah entri tu takleh nak komen..nape yer??blog lain pon ade yang camtu..

lizz said...

mesin basuh kat umah saya ni dah meong-meong munkin sebab pindah hari tu..tah haper jadik..
boleh la nak try beli toshiba pulak...
waa boleh tahan jugak reganyer tu...tak per lakan orang kater alah membeli menang memakai kan..

Kakzakie said...

Memang mudah nak guna mesin macam ini. Apa lagi kalau 15kg memang puaslah. Macam kata Zura boleh cuci toto tiap minggu:)

Kakak komen di sini tak ada masalah.

Sidratul Muntaha said...

mesein basuh yg ko excited trus psng trus basuh!
ahahaha

Eliss Mie said...

bab komen tu kadang2 kotak dia lambat keluar kat blog ra ni. kena refresh2 . dan kalau degil tak keluar jugak kak eliss x komen atau komen kat fb :p hahahahaha.

TeacherAzimah said...

I takde mslh dgn ruangan komen ni. Sentiasa ada jer tak kira guna ipad..tab...notell..or laptop. :-)

Cho Zila said...

akak kadang2 der masalah gak nak komen sini.. harini ok lak...

wahida said...

aku tak pernah ada prob dgn komen box ko nok...

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Marya punya lappy jenama Toshiba... org boleh gelakkan... katanya dah mcm nama mesin basuh! hehehe... tp best je jenama Tohsiba ni... well known brand kan :))

Tak boleh komen! Ok jeeee ;))

MRS. K said...

kite pakaimesin basuh samsung kot. peti ais toshiba

Izan Ishak said...

rasanya cam tak de masalah pun nak komen entri zura ni.

wahhh... tetiap minggu basuh toto mmg syok... wangi je gitu...

ct cheery said...

buat masa ni xde masalah nak komen la..hehe

azi said...

Akak pun tak ada masalah nak tinggalkan komen kat sini..:)

nea lopah said...

Ai pun ok jerr..hehe

Norlizayati Othman said...

I takdak masalah lak nak komen. Ok jer!

~aYu~ said...

leh komen... hehe..
harga pun mahal mestila berkualiti kan.. nak kena kumpul duit beli ni..

Tihara said...

best mesin basuh kalau 15 kg, beso n puas hati..
saya kalau pop up window comment macam kat blog nafira ni memang cantik laju desup je nak drop komen :)

Papa Mifz said...

mesin basuh di rumah PM berjenama Toshiba jugak...;)

Aine Ainun said...

Saya x suka chatbox tu sbb selalu ade spam...x suka☆☆☆eheheee

SAya pakai mesin manual ja=)

Myra Jay said...

OPkla berbaloi beli kalau kena dengan harganya kan :D

Fifi Nadhrah said...

fifi boleh komen!~ hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...