Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 21, 2013

...Periuk Mama Tu Anak Oiiiii!....

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat semua.

Alhamdulillah, Hari ini hari ke 5 ganti puasa. tinggal lagi 2 hari.. hehehe
Semalam balik keje kol 7 petang sampai rumah.. solat asar jap, mandi pastu terus bersilat kat dapor.. sempat ke masak?? hehe.. x sempat.. ai buka ngan air teh dulu.. pastu sambung masak balik. 

masa ngah leka bersilat kat dapor.. tetiba bunyi 2 periuk di laga2kan.. x lain tak bukan tu, mesti kerja Delisha.. makin lama makin rancak plak bunyinye.. 
ehhh.. tak boleh jadik nih! kemek jugak periuk aku nanti..dalam hati
dari dapur stand by nak jadik tarzan dah nih..
sekali bila sampai kat ruang tamu tempat dorang duk main, sekali ai tetiba bertukar jadik pontianak mengilai.. muahahahahahahaha.

anak anak~ sesak napas mak nak oiiii.

 Hahahahaha.. geram sangat tengok ini budak tau.. 
dia boleh buat periuk ai jadik topi.. dah gaya askar prebet dah..
muahaahhaha. senak perut mengilaiii..

ini plak versi si kakak.. periuk kecik kat belakang tuh lah yang di laga2kan dengan periuk atas kepala budak2 nih.. dah kemek2 dah periuk ai tuh.

kalo sesapa datang rumah ai tetiba nampak periuk kuali kat depan TV.. kerja budak 2 orang nih lah.. kalo dihalang dia main, ai plak yang x jadik keje.
sabaaaar je lah banyak2.

sekian lah kesah anak2 dengan periuk.

p/s: anak korang buat keje ginnih gak ke?





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

lizz said...

delisha ni geram auntie tengok...cute....ni mesti dia ingat cap ni tu yang letak kat kepala...
samala anak kiter kita bz dia pun bz gak hehe

εïзmummyHazaεïз said...

mama silat kat dapor, adik ngan kakak silat periuk kat depan tv kan.. hehehe

SYANI said...

Delisha dan kakak nak tolong mama masak tu..

Sura Mohd said...

seronok btol Delisha dpt main periuk tu..comey gak pesyen periuk atas kepala tu..hihihi..

Aine Ainun said...

hamboi kakak anis pun join jugak..
biaqla, sok rajin tolong mama kat dapur..=)

Fifi Nadhrah said...

cute betul askar prebet kak zura.. hihi.. geram..

zarena heeney said...

sama jea dgn peel si umar
tak bg main mmg kita tak dpt nak buat kerja la

ct cheery said...

noty lah delisha ni..hehe..sib baik maknya tak bertukar jd langsui..hahaha

TeacherAzimah said...

Anak2 i tak berani main dgn periuk hehe...alar lgpun anak i boys..takde nya depa berkenan nak main dgn periuk. Bila ler nak dpt girls plak ni huhu

Myra Jay said...

Hheeee, comel je..

Kreatip bebudak ni :D

Norlizayati Othman said...

Ada2 ja idea dorg nak hiburkan hati memasing. Hejehhe

ibu nabil syahmi said...

Haha.. cutenyee.. mesti pandai masak bile besar nnt nii...hehe..

Izan Ishak said...

ahaha.... dah rupa askar prebet dah anak2 dara zura nih. kasi can ye mama sekali skala...

kalau izan mmg tak kasi main periuk ummi ni. nak main boleh, kasi besen2 plastik aje. kejam kan. sayang periuk ai tuuu...

Tihara said...

kena beli peyuk khas utk budak2 ni main, kalau yg menan tu plastik tak de bunyik diorang tak ske, heheh :D

Papa Mifz said...

haha...periuk pun jadi yer...

mama lieyna said...

Hehe..comel aa... :-) kreatip depa ni.. ekeke..

Setakad ni, k.eina sorok periuk belanga, so takde can la nak buat main..

Fifi Nadhrah said...

kak zura sibuk ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...