Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, June 26, 2013

...Kaya Lah Tokey 'Mask' Di Musim Jerebu Ini...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu..

petang Semalam dan malam tadi shah alam di hujani dengan hujan yang lebat.. namun belom cukup untuk menghilangkan jerebu. My Anis pon cuti haini.. papa dia dh gi hantar ke sekolah dah.. sekali guard kata sekolah tutup.. semalam x tengok berita sangat sebab sibuk kat dapur.. huhuhu.

Hari nih nak citer pasal mask.. penutup hidung.
bende yang sangat2 di carik ketika musim jerebu nih.

pagi nih ai baru beli..
tu pon jumpe kat satu kedai kat stesen komuter.
x de peluang nak gi beli kat Mydin.. asik penat jer nak keluar lepas berbuka.
dah alang2 jumpe, beli jer lah..

ai: berapa ringgit 1 mask nih?

tokey kedai : hari nih saya bagi rm1, semalam harga rm5.

ai: oohhh.. ok~ terkujat

haaaa ko.. rm5 1 mask!! mau x kaya tokey mask!
ai memang ade dengar pasal mask naik harga sebab mask kehabisan stok.
x sangka plak boleh cecah rm5..

nasib lah hari nih dah turun harga.. mungkin sebab semalam hujan dah turun dengan lebat nye.. dah jerebu hari nih dah makin baik.. so, harga mask pon turun.
kalo hari ini pon jual rm5 1 mask.. memang ai tak beli.. tutup pakai sapu tangan jer lah.. hehehehe

sekian.. kesah mask~

p/s: korang ade beli mask x?? ke korang dapat free je?




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

SYANI said...

Opis saya memang sediakan mask untuk staf..

Zee Suhaini said...

RM5??? mahal giler tu..mmg tercekik habis..
zee takde beli mask pon..

Kakzakie said...

Melampau betul kan. Tempat kakak ni memang kami sentiasa ada mask dlm first aid - sekotak 50pcs sentiasa ada - company bagi freelah..

lizz said...

5 ringgit satu mahalnyer...
harini anak saya sekolah dah 2 hari dier cuti...

εïзmummyHazaεïз said...

mahal sgt tu.. melampau tau

Eliss Mie said...

laki ai safety, ada jer mask kat rumah tapi x pakai pun. ahaks..kebal ;p koh koh koh batuk. hahahaha

Atia Adina said...

alhamdulillah ... hari ni keadaan dah nampak ok sikit berbanding semalam

ct cheery said...

cheery dpt free 2 and beli 1..beli kat farmasi sis, rm 1 aje..hehe

mama lieyna said...

Eeeiii mahalnye... seb baik kami company provide..cpt free..huu

zarena heeney said...

mmg mahal harga mask
tapi ena dpt free jea
mr.hubby amik kat tempat kerjanya

Fifi Nadhrah said...

mahalnye RM5.. fifi ummi da belikan.. ummi beli satu kotak RM10.. dalam ade 50pcs.. jadi satu 20sen je.. cemane ye boleh sampai RM5.. fengsan!~

umi alya said...

RM5?? mahainya.. sesapa yg ada mesin jahit tu, bek jahit sndiri.. lagipun boleh jimatkan kos & terjamin kebersihannya sbb boleh basuh berulangkali..

Tihara said...

ahkak guna towel tecik je, towel yg dilembabkan :)

Papa Mifz said...

wah untung berlipat kali ganda lah yer...


* nak minta jasa baik tolong remove dan masukkan balik link URL blog PM dalam bloglist tuh yer...tq...:)

Myra Jay said...

ntah2 diorang sorok mask.. wallahualam..

Kat Penang pun dah 2 hari hujan, alhmdulillah..
Klau x, sure jerebu mkin teruk

GREENJADE said...

tu ler suka2 dorang increase mask price musim jerebu tu hari kans..

Alhamdulillah hari ni dah terang benderang bumi Setia Alam ni..I like like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...