Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 20, 2013

...Jalan-Jalan Di Tasik Shah Alam...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.

Hari ini hari ke 4 ai ganti puasa.. dah nak puasa balik baru nak ganti kan! hehehe. hari ni lewat sket bangun sahur.. selalunye kol 4.45 pagi dah bangun. Hari nih kol 5 baru bangun.. nasib lah terjaga.. hehe.

okeh lah.. hari ni ai nak citer xtvt hujung minggu KAMI. semalam punye citer xtvt hari Sabtu. Hari nih nak citer xtvt hari Ahad. Kalo weekend kami memang akan keluar jugak walaupon sekejap.. gi cucuk duit, beli barang dapur sket.. kalo rajin baru bawa anak2 gi taman. so, Ahad hari tuh Kami bawak dorang gi Jalan2 kat tasik Shah Alam.

Memang selalu kami ke sini. tapi gi kat area taman permainan. Kali nih x pergi ke Taman permainan.. tapi kami jalan tepi tasik sambil bawak bekal makan untuk anak2.

ini lah destinasi Kami.. jalan2 tepi tasik Shah Alam.

2 badik tengok ade ikan ke takde.. hehehe.

budak berani~ mama dia plak yang takut..
rasa macam muat jer lubang tuh.. risau takut jatuh ke dalam tasik jer.. huhuhu.

tempek gambar tuan tanah sekeping.
kat tangan ai tuh penuh ngan bekal makanan anak2.
hehehehe.

jom lah jalan2 lagii..

Kakak dah lari bila nampak sesuatu yang dia suka.

si adik x mo kalahhhhh..
larik jugaakkk.. suara mama dah terkeluar dah masa nih.
takut tersungkur jer.. kang jatuh saham ade parut sana sini~

ape lah yang menarik perhatian dia tuh?

x mo mama pegang tangan dia..
cer tengok mulut ai tuh.. sampai muncung2 bising kan budak2 tuh.
hahahaahhaha.

kemain lagi kan~

haaaa.. cam nih lah good girl.. jalan dengan mama.

haaaa.. ini lah yang menarik perhatian dorang sangat tuh..
ade kolam dan air pancut. tengok My Anis tuh.. kemain laju dia nak terjun dlm kolam tuh. pantang betol kalo nampak air budak2 nih!


hehehe.. bab2 melayan anak2 nih ai serahkan kat My Hubby jer.. dia penyabar sket kalo nak layan bende2 cam nih.. kalo mamanye! mimpi lah boleh masuk lam kolam tuh.. malas nak basah2.. kalo papa dorang semua bolehhhhh.. seluar basah pon x peeee.
suka melayan~ hehehe

bukan takat suka layan anak2 jer.. layan bini pon rajin jugak. 
hahahahaha. bini asik suh bergambar jer.
cer tengok2 anak2 kat belakang nun.. mama papa sibuk bergambar.. anak2 bahagia main air kolam.. hahahaha.


Me berlatar belakangkan Masjid Shah Alam.
berkerut muka menahan panas matahari.

dah abes posing2, seluar bebudak pon dah basah.. terus ajak semua balik.. kalo ikut dorang memang x mo balik.. nak main air. haih~
nanti kita gi mandi water park k~

itu lah xtvt kami Ahad haitu. xtvt sihat bersama keluarga.

sekian... kesah jalan2 di tasik shah alam.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

24 comments:

SYANI said...

Sesekali beriadah bersama family memang best.

mamamyja said...

ija yang keje kat shah alam nih pon x pernah berjalan2 di tasik nih.. huhuk

Sura Mohd said...

bagusnya hubby zura..rajin melayan anak2..:)

inazamri said...

akak jln2 kat tasek SA ni tak penah sampai kt tempat air pancut tu rasanya.bila tengok gmbr2 size besar ni akak terasa mcm kat tasek pulak.

Eliss Mie said...

comel baju mama :p hehehe

zarena heeney said...

cantiknya baju zura...

Kakzakie said...

Usia macam anak-anak dara zura ni memang sukakan air. Kalau boleh terjun mesti mereka dah berkubang tu zura...

Aine Ainun said...

Kemain Gojes Mama Nafira..=)
seka la bdak2 tu,
sgt2 bagus luangkan masa untuk anak-anak..=)

lizz said...

kemain cantik bergaya maknyer tu...zura memang sesuai pakai merah...lawa..

umi alya said...

akak tengok si mamanya ala2 model pakaian, comel jer..

azi said...

Zura..akak paling suka gambar no.4 tu..bukan main bergaya mama zura ni..:)

εïзmummyHazaεïз said...

comelnye zura... Best pulak kat situ.. Me xpernah lagi bawak anak2 ke situ.. InsyaAllah 1 day :)

ct rahani said...

beriadah bersama family memang sgt sonokkan zura..

pssstt.. semakin gojes la mama anis & delisha nih.. hehe.. :)

::NureeN:: said...

tenangkan minda kan :)

Masni Syafie said...

relax di hujung minggu bersama anak2..hehe..suke...foloww..

Papa Mifz said...

dah lama tak jalan2 sekitar Tasik Shah Alam...huhu

diba's chan said...

http://awananeonight.blogspot.com/2013/06/membanteras-masalah-resdung-dengan-cepat.html

meh try meh.hilangkan resdung dalam 7 hari :)

LYAfrina said...

sedondon laki bini ;-)

mmg best layan anak2.. mmg x pnh puas.. lya pon suka sgt snap aksi2 asya & xtvt y dilakukan...

*** zura nampk slim la...

Tihara said...

seronoknya jalan2 macam ni sambil bawa bekal :)

mama lieyna said...

Beriadah mcm ni mmg best kan.. :-)anak2 suka sngt la..

Cho Zila said...

betoi kata LYatu akaknpun nak kata zura Nampak slimler... apakah rahsianyer...
taman tasik sahh alama adalah tempat jogging akak suatu masa dulu...
yang air pancuttu cam barujer...

TeacherAzimah said...

Wahhhhh zura u nmpk vouge! U lg comel dr anak2 tau hihihi...

Myra Jay said...

Zura nampak kurus la pakai macam ni..
Comel sokmo :D

Fifi Nadhrah said...

kak zura.. bawak la mandi kolam dekat putrajaya.. last week hari ahad pon fifi pergi tasik.. (bukan ahad semalam)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...