Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 16, 2014

...Baru Nak Cuba | Detox Water...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Khamis.
Senyum lah.. senyum itu kan sedekah yang paling mudah.. :)

Dah lama rasanye x citer pasal diet i kan.
mungkin sebab skrg x serius sgt dgn diet. letih~ hahahaha
berat semakin menaik dah. huhuhu.

Takpeee.. jangan putus asa.. teruskan berdiet dan kawal mana yang mampu.
sekarang i dah tak buat Diet Atkins. alasannye sebab kolestrol makin naik bila buat Diet Atkins. jadiknye.. i stop buat diet Atkins dan cuba diet lain dan cuba amalkan pemakanan rendah kolestrol.

haini nak tulis satu lagi n3 tentang perjalan diet i.
bukan diet sangat pon.. lebih kepada tips nak buang toksin dalam badan.
Korang mesti pernah dengar pasal detox water kan~
haaa.. nak tempek citer pasal nih lah hari ni.
Paksa diri untuk rajinkan diri buat detox water. hehehe

air rendaman lemon~
yang jug kaca nih untuk stok kat rumah.
oleh kerana tekak i x leh terima rendaman lemon yang banyak. jadik i kurangkan kepingan lemon. alhamdulillah.. tiada lagi masalah sakit tekak!!

Air rendaman epal merah.
buang dulu kulitnye sebab i x yakin dengan kulit epal yang jadik putih.
mesti ade wax kat pada kulit epal tuh.huh!
kita makan epal sebab nak amik khasiat. tapi x pepasal kena makan lilin.

Botol kecik nih i bawak gi opis.
dah abes air nye i tambah lagi air masak.
sedap tau rasa air rendaman nih. walaupon x manis.. tapi berseleralah nak minum banyak2 air. hehehe

resipi baru.. malam tadi buat.
air rendaman lemon tuh i campur dengan sesudu Honey.
sedappp weehhhhhh!!!! 
serius~ i sudah jatuh cinta dengan rasa honey.
sedaappppppp!
yang botol lagi satu tu, resipi sama.. air redaman epal merah.
haini i bawa ke opis air rendaman lemon+honey. sedapppppp!

haaaaaa.. sangat lah di cadangkan buat pada korang untuk cuba air rendaman nih.
baik untuk badan tau. sebab boleh buang toksin dlm badan kita. di samping itu jugak, boleh memudahkan proses penurunan berat badan.

resipi air detox untuk kurangkan berat badan..
Lemon + timun + daun mint.
jom sama2 cuba!

Ohh.. botol2 kecik yang i guna untuk rendam buah tuh adalah botol sos carbonara.
kami kan penggemar tegar spageti carbonara.
kat rumah memang banyak botol sos nih.
i buang label carbonara dan jadik lah botol air yang gojes itu.
heheheheehhe.
selamat mencuba korang.

Sekian.. kesah air detox.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

Atia Adina said...

macam-macam cara untuk sihat kan ra...yang penting nak buat ke tak jer....moga konsisten

Atia Adina said...

macam-macam cara untuk sihat kan ra...yang penting nak buat ke tak jer....moga konsisten

Masya said...

terbaiklah zura.. sy pun tgh berjinak² mencuba hihihii...

Eliss Mie said...

Kak eliss try yg overnight in a jar utk kurg kolestrol...boleh try ni sekali..

εïзmummyHazaεïз said...

Infused water.. Sedap, segar badan zura.. Haza buat utk detox cucumber +ginger + lemon + mint leave :)

Kakzakie said...

Kalau Zura nak tahu hari-hari kalau di rumah kakak minum apa pun kakak perah lemon. Air jarang ke air teh kakak perah lemon. Tapi kalau milo tak adalah hahaha..

Kakak masak ikan pun perah lemon.

Cuma buat style rendaman ni tak pernah lagi buat.

hainom OKje said...

Ye....okje ada baca gak pasal detox ni Zura tp dia pakai epal hijau campur sekali ngan lemon...kat blog Tihara kalau tk silap....teringin pulak nak buatlah Zura....mak pun teringin gak nak buang toksin dlm badan hehe

Rizziela said...

betul... rendaman lemon kalau byk sangat memang akan rasa pahit kan..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

selamat ber detox ya

Rinna said...

Wahh bagus sgt.. mmg detox gi terbaik laa..

siti alfakhishah aman said...

eh musim blogger update pasal detox drink la.. nak try la nanti.. lame tak buang lemak.. :)

LYAfrina said...

pdahal buat sndiri lagi selamat kan..drp mkn ntah apa2..
nak cuba jugak.. tp x tercuba lg

Hana Syed said...

syok buat air ni siap minum banyak lagi

mamaarifakeem said...

Wow....tips yg sgt bagus... akk sllu buat sesustu benda, msti tak konsisten, huu.... nk try yg ini pula, takyah kuar modal byk...telan pil bagai kan..hiii...

norhidana miswan said...

btl tu dik... mmg kene bt lg... akak dulu je bt atkin pastu dh kelaut, tak boleh nk tahan napsu nih... udahla diri sndiri suke msk... mana tahan nengok segala masakan yg akak msk tuh...

air detox nih mmg bgs kan... cume nk membeli lemon tu yg agak mahal tp kite kene bijak hehehe

Fiza Rahman said...

Selamat ber detox. Memang bagus kalau buat. Nak buat jugak ni. Tapi asyik lupa nak beli lemon.

SalbiahM said...

mudah gak nih, tak payah beli produk detox mahal-mahal kat kedai..hiihi

blognisalpunya.blogspot.com

Zura Tahir said...

azam kena kuat...

Zura Tahir said...
This comment has been removed by the author.
aLyNnZ said...

wahhh..boleh ler cube nie..meu diet yg senang dan sedap..tambah pulak ada honey..mmg merbeles lar...

eyeyou said...

mudah...tp xrajin nak buat..TOLONGGGGGG!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...