Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 14, 2014

...Raya Korban Mereka | Kelantan...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga hari ini lebih baik dari semalam.

Fuhhh~ Bz benor haini, baru berkesempatan nak jenguk blog.
sesekali datang Mode Bizi camnihlah kan~

Okeh.. haini tetiba nak tempek gambar raya lagi.. hehehe
sebenarnye gambar nih gambar raya Famili i yang beraya korban di kelantan. Rumah nenek belah My Ma. My Ma orang kelantan. My Ayah orang terengganu. 
Oleh kerana My Ma, My Ayah dan adik2 plan nak beraya di kelantan, jadiknye i x dapat lah joint dorang. tu pasal lah kami beraya di Shah Alam tahun nih. heheehe

Gambar yang i nak tempek nih sekadar kenang2an.
sebab dah lama x balik kelantan dan jumpa sepupu2 di sana.
oleh kerana adik2 i kongsi gambar2 dorang kat sana, jadiknye i tempek lah kat sini.
nanti boleh tengok2 balik kan~

Sebahagian saudara di sebelah My Ma.
serius! dah lama sangat x jumpa sedara kat kelantan. 
rindu dorang~

Bila tengok gambar My Ayah tersayang tu, i nampak wajah adik lelaki i.
heheehhe. dah nama pon anak kan~ harus lah ade iras. hehehe.

yang lelaki kat belakang tuh Adik lelaki i yang satu.
ade iras My Ayah kan??
perangai pon ade iras jugak rasanye.. hahahaha.
kalo tuan punye badan baca, jangan marah okeh!

pakai spek tuh adik i, Nens. selebihnye sepupu2. kecuali yang pakai baju dark pink tu.
yang tu anak sepupu.

lagi.. Nens bersama dgn sepupu2 dan anak sepupu.

Yana.. Nens Dan Adik Na.

sepupu yang istimewa. hehehe
Bujal~

meriahnye Raya korban mereka kan~
jeles plak bila tengok dorang kumpul ramai2.

XTVT wajib kalo balik kelantan.
Mandi air terjun!!! giler best kan!
Air terjun Lata Rek. 
x berubah air terjun nih. masih cantek. Rindunyeeeee~

Layankan jer lah gambar dorang berendam di air terjun.
bikin jeles sajaaa. ahaks~




 My Ma tersayang pon x nak kalah tuh.
sama naik joint wefie.
Rindu sangat kat Ma.. huhuhuhu

OOoohhhh.. terasa rugi sangat sebab x dapat joint beraya di Kelantan.
sonoknye dapat beraya ramai2.
gi mandi air terjun ramai. Owhh.. rindunye kampung.

haih.. cukup2 lah melayan gambar yang bikin jeles nih.
jiwaku bagai di robek2 pulak. 

bye2.. sekian.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Sura Mohd said...

seronoknya bila berkumpul ramai-ramai..memang rugi Zura tak ikut...haha..ayat untuk merobek hati zura lagi..sorry..hehe..
Rumah nenek Zura dekat dengan air terjun Lata Rek?..wow..memang bertambah seronok la camni..

Myra Jay said...

Yg paling best of course mandi air terjun di tambah dengan cuaca panas perghhh nyaman je kan? :)

eira eixora said...

bestnya kampung akak kat mana? dlu ayah sy rajin ngajar kat sek lata rek.

εïзmummyHazaεïз said...

Bestnye zura... Klu kg haza dekat dengan lata kinjang je la. Itupon xberapa berani nak pi sebab suasana terletak dlm taman rekreasi. Gelap.

lieyalatif said...

ooo family zura belah2 sane...uishhh kat sane la meriah bab sambutan raya hajinye kan zura.... mcm raya puase hah kat sane kalo raya hajinye...lieya tau pun sebab penah dok kelantan dlm 5 tahun gitu...almaklum laa bapak askar kan heheeheh...lieya dok kem desa pahlawan dulu.....

sedih jek bace zura tak balik tu...alaa takpe, bende tu semua anggap jek dugaan kecil...nanti leh jek zura plan cuti lame sikit n balik kg.... lagi pun kalo balik sane takleh balik kejap2 sbb tak puas nanti...penat atas jalan jek kan...kawan2lieya ade laa dlm 3 org org sane...kalo cuti tu mmg lame betul.....lieya suke jek dieorg balik sane, ade can laa kirim mcm2 kat sane hahaahahah....

lieya tertarik pic kat sungai tu zura....adoiii terbayang2 dpt mandi air sungai sejuk2 mcm tuuuu...gigil2 tahan sejuk...

Sal Bee Yah said...

raya haji kat kelantan memang meriah kan, macam raya aidilfitri..

jeles gak tengok orang mandi air terjun..huhu

Eliss Mie said...

kak eliss pun lama dh x blk kelantan..rindu nya sedara mara kat sana..agak2 kenal x lagi kalu jumpa..hahahaha

shark said...

hehe..layan perassaan sedih nampak..alah sama je ai pun beraya shah alam jugak..geng ahh ;p

jom pekena nasi ayam Tam..nak pi nt roger ahh..bole jumpe together2

my phone number 0162334145 :)

takecare!!

Zasillah Ariffin said...

pehhhh...memang best mandi air terjun mamaa...lenkali boleh mama join jangan dilepaskan peluang di lain kali itu huhu

hainom OKje said...

Mak tumpang kesian kat awak Zura hehe...mak dapat Raya kat kampung jugak yer...jangan jeles hihi

Dah namanya anak , mestilah ada baka bapak kalau idak baka sapa lagi hihi....
Lata Rek tu kalau dikomersialkan mesti femes yer... area mana belah mak zura ni?

umi alya said...

akak pula tak kisah beraya diperantauan musim aidiladha, tetap meriah dengan daging korban... alhamdulillah..

umi alya said...

akak pula tak kisah beraya diperantauan musim aidiladha, tetap meriah dengan daging korban... alhamdulillah..

NzA said...

rupanya zura pn darah keturunan mek kelate la ye.....
kat sana raya hari mmg sgt2 meriah mcm raya puasa....yg plg best anak2 dapat duit raya....

Bunda a.k.a KN said...

Betul tu belah pantai timur raya haji meriah macam raya puasa jugak...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Org kata kat Kelantan raya haji meriah :)

LYAfrina said...

cun pic kat sungai tu

Fiza Rahman said...

Zura...cantik nya air terjun tu.

Memang meriah raya korban kat pantai timur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...