Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 20, 2014

...Kesah Weekend Kami...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan Aura yang positif.

Walaupon pagi2 lagi i dah bergadoh dengan big boss kesayangan i.
ade ke dia suh staff bini dia berkampung kat surau.
habes i nak solat kat mana??? harus lah pagi2 i panas kan.
abaikan citer x best itu. dh settle dh pon~ cecepat dia kol staff bini dia suh kemas barang kat surau. hehehehehe

Bila mama berkarya di dapur..
Ikan kerapu stim magik Pan~
menggiurkan x??? ahaks~

Wowww~ rasmi pinggan kedai RM2.
gojes jugakkk.. hahaha

di hari minggu jer lah masa untuk i berkarya lebih sket di dapur.
kalo hari keje memang masakan sesimple yang boleh. hahahaha
kebetulan ade 4 ekor kerapu dlm peti ais. dh seminggu lebih dah kot bertapa kat peti ais beku tuh. semalam br jadik lauk.. kekeekke.

ini pulak hasil kolabrasi 2 badik solehah tuh.
mamanye x kuasa nak bising2 lagi.
mamanye semalam 1 hari sakit pinggang. *modeorangtua.
dah macam tongkang pecah kan!

pukul 5 pagi tadi baru lah kemas balik hasil seni dorang.
sonok betol dorang mengubang yer~
lagi tambah sonok dorang bila mamanye x kuasa nak bising2.
biarkan ajer dorang mengubang.
bertabahlah.. 

Sekian.. kesah hujung minggu.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

24 comments:

Sura Mohd said...

sedapnya masakan tu zura..:)
sama cam akak..kalau anak sedap mengubang..kalau larat akak kemas..kalau tak larat ..tinggalkan dulu..nanti2 baru kemas..:)

Masya said...

masak stim².. mata pun jd stim hujung minggu .. kami gantung kuali .. masakan lauk kenduri kendara jer hahahaha ...

anak² protes ler tu .. tu yg terlbh akalnya bersambung² ... hihihihi ... dia org pun nak keluar..

Rizziela said...

alamak..x tau plak blh stim dlm pan magic ni...pg2 keluarkan periuk kukus utk kukus ikan

Daddy Ziyyad said...

saya baru belikan magic pan tu utk wife saya minggu lepas...hahaha..dah try buat ikan pari bakar...:)

nak try pulak lah masak stim

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

hohoho... bertabah la wei... hehe

siti alfakhishah aman said...

magic pan xde.. kite pakai pengukus jek..

norhidana miswan said...

kelas ko dik... terliur akak nengok ikan setim ko tuh... ni kene try jgk nih... selalu suke bakar je kt magic pan tuh

ct cheery said...

HAHAHA..MENYEPAHKAN RUMAH TU SATU SENI PADA BUDAK BUDAK KECIK NI.DIOWG SUKA NENGOK UMAH SEPAH

Fizalinolie said...

Biasalah budak zura. Tapi... Part mamanya bekarya di dapur tu... Fuh! Boleh terleleh air liur dibuatnya. Hehe...

εïзmummyHazaεïз said...

waaahhh zura, honestly haza xpernah masak ikan kerapu kat umah...

hehehe hasil karya seisi rumah...

Eliss Mie said...

malam tadi pun makan ikan msk stim tapi kedai mari.. nuha memang fav btol ikan msk stim sampai naik bosan dah..hahaha

GREENJADE said...

amboi dia tayang ikan kerapu nooo..macam dok terbau2 harum semerbak di lobang idung ku ini...hehehe

hehehe itu tanda anak2 kretif..mmg penat ngadap kubang kobau gitu sis..tp sekurang2 nya sel2 otak mereka berhubung & bekerja dgn baik tu sis..hehe

Atia Adina said...

sama lah anak kak ad yang 2 beradik tu...kalo dibiarkan...memang haru biru rumah dikerjakannya...pas tu srh kemas sml malas....huh...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh..kira o.k kot ngobak sikit je tu...kalau adk sy ms kecik..lg dahsyat..lego tu penuh satu umah kalau dibiarkan..ekekek

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh..kira o.k kot ngobak sikit je tu...kalau adk sy ms kecik..lg dahsyat..lego tu penuh satu umah kalau dibiarkan..ekekek

Tihara said...

sedapnya zura
akak sekarang pun suka siakap yang stim

Kakzakie said...

Dah kata magic pan apa masakan pun menjadi Zura. Tapi kalau tak kreatif pun tak menjadi sedap macam tu kan...

NzA said...

macam berpakat je kita...akak msk ikan siakap stim....
mesti enjoykan kanak2 rebina tu....he3x

Fiza Rahman said...

Sedapnya ikan stim tu.

Rumah kita pon mcm tu zura. Dah kemas sepah balik. Lantak lah.

Rinna said...

Sabokan aje laa..

Hmm sedap tgk ikan stim tu

Cikgu Ma said...

zaman kanak2 dulu mcm ni la rupa umah sy kt kg...hihi...sepah mcm2 barang

LYAfrina said...

ermmm...
dap r zura..
febret lya ni..
tp x pnh msk sendiri.. biasa msk 3rasa or masam mnis je

LiYa HaNiF :: said...

ambboi masak stim .... rajinya zura

hainom OKje said...

Amboiiii berstim nampaknya tuuuu.....
Harus turun lemak 5 kg tu weekend baru ni hihi....

Zura tak de ke pinggan 2 henggit yg bentuk panjang barulah nampak lagi gojes you letak kerapu stim

Budak budak mmg habitnya suka menyepahkan barang nak buat macamana zura ...kejam mata ajelah buat tak nampak hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...