Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 31, 2014

...Jumaat Yang Kelam Kabut & Kepalaotak...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat Yang Mulia.
Semoga kita sama-sama mendapat keberkatan nya. Aminnn.

Hai ini serius kelam kabut. huhuhu.
lepas mandi n siap2 nak pergi keje, dalam kol 6.30pagi camtu.. terdengar sayup2 orang bagi salam. jenguk kot tingkap nampak pengasuh anak2 kat luar pagar.
Pengasuh datang rumah bagitau ade kematian kt kampung. kalo x silap dengar, ayah tiri pengasuh anak2. Jadiknye pengasuh kena bergegas balik kampung pagi nih dan bercuti sampai esok. Sudahhhhh!!! dah lah haini dan esok hari gentir untuk i. kena siapkan dokumen tender. Isnin dah kena bungkus n hantar.

ligat kepala memikir jalan penyelesaian nye. i KENA masuk keje sama ada haini atau esok. KENA jugak! jadiknyeee.. Cinta kena mintak tolong Pengasuh depan rumah, jagakan Anak2 untuk haini jer. esok i cuti jaga anak2.
Alhamdulillah.. Nasib Baik Pengasuh depan rumah nak tolong jagakan Anak2 haini.
Lega bab pengasuh.

pastu mamanye ligat mikir nak pujuk Delisha pergi umah nenek(pengasuh tumpang) haini.
memula banyak jugak alasan dia x mo pergi umah nenek.
tapi Mama dia kan pintar bab2 carik umpan nih.
mama dia cakap.. "umah nenek ada baby boyyyyyy..
Delisha kan nak baby Boy."
terus dia setuju!!! hahahahahaha.
Alhamdulillah.. Umpan mengena!!! 
Walaupon mamanye agak sentap dengan umpannye sendirik. kah kah kah.

Alhamdulillah.. dapat jugak selesaikan masalah yg tetiba datang.
haini i memang kena siapkan tender dokumen i neh.
tenang sket hati nak bercuti esok.
FUhhhhhh..

Akhir skali.. i tinggalkan korang dengan lawak dari anakda Delisha.

Delisha : Mama.. Adik Bau "kepalaotak" laaaa
Mama: Kepala otak????
Delisha: Alaaa..Yang Kita makan kat kedai yang ada ABC tuu(seksyen 2)
Mama: itu bukan kepalaotak.. itu Otak2. muahahahahahahahah!

Adoilah anak.. bikin mamanye jadik pontianak mengilai sajaaa!

Sekian.. kesah orang kelam kelibut.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

babYpose said...

adoi kelam kabut naik bot aih Nafira, ada pula yg sebut kepala otak untuk otak2 aunty ber haha ha ni :)

Kakzakie said...

Walau dalam kalam-kalibut tapi ada penyelesaiannya ok jugalah Zura. Apa lagi anak dara kecik tu boleh lagi diumpan dgn baby boy. Habislah kena gomol baby tu agaknya...

Lagi kelakar kelapaotak tu hahaha... kakak pun gelak besar:)

SalbiahM said...

haha..puas lah fikir kaitan gambar tu dengan kepala otak.

p/s: moga dimurahkan rezeki dapat babyboy. ;) amin...

Zee Suhaini said...

antar anak kat pengasuh ini la masalahnya biler ada emergency..lega la dapat gantian..kalo tak cuti ajer terus..hehee..

oitt sedap erk kepala otak..kahkah..tingin sangat la tu zura..

adik boboi elok dah buat skarang..kahkahkah..

ct cheery said...

kepalaotak..hahaha..lawak la delisha ni

εïзmummyHazaεïз said...

Masalah jugak kan zura.. Xpe la sebab ade kematian.. Kena berkorban skt.

Otak2 jadi kepalaotak ye.. Hehhee

siti alfakhishah aman said...

sengih sorang2 alise.. lawak la delisha.. kite kalau beli semangkuk tu x puas.. makin lama makin kecik kan.. tu yg belo frozen nye sekali rm50.. makan 1 family.. beli dekat kempas..

norhidana miswan said...

nsb baik ada pengasuh gantian yek, kalu tidak fenin jgk...

delisha ni kelakar lah hahahha... kepalaotak ada bau ek hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

haha...kepalaotak ? comel sgt Delisha ni tau...hahahaha

umi alya said...

otak2=kepalaotak, alahai delisha anak yang pintar..

Fiza Rahman said...

ALhamdulillah adah pengasuh lain yg sidu jagakan.

Ekekeke...kepalaotak pon kepalaotak lah ☺

Myra Jay said...

Pandai Mamanya mengumpan.. :)

Part kepala Otak tu memang lawak.. Aduila Delisha sayang :D

hainom OKje said...

Haha...lawaklah Delisha ni.....

Tulah jadinya kalau keje bahagian tender ni, nak cuti bukan main susah lagi...

Kalau Cinta tak leh ambik EL ke Zura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...