Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 27, 2014

...XTVT Di Hari Cuti Depavali | Aroma Ikan Bakar...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
cuba untuk mulakan minggu ini dengan aura yang positif.

Hari ini hari bizi bagi i. kelam kabut siapkan 2 tender dokumen.
skali boss besar call cakap 1 dari 2 tender tuh di lewatkan sedikit tarikh hantar tender. 
fuhhh.. lega sikit. hahahaha

ini yang sempat jenguk blog kejap nih. hahaha
nak tempek cerita sepanjang Cuti Depavali haitu.
kemain penuh dengan XTVT. hahaha.
takpeee.. kita tempek satu2 citer. sebagai kenang2an.

Moh kita pergiiiii.
anak2 semua x mo joint mamapapa bergambar.
kasi can mamapapa gambar berdua2 ler tuh. hahaahha

Destinasi Kami..
Aroma Ikan Bakar. tempat feberet kami kalo nak makan Seafood~
memang puas hati!! harga pon boleh tahan jugak lerrr. hahahaha.
sesekali melayan tekak okler~

Jom pi cop tempat makannnn!

pilihan Kami..
makan dlm pondok~ pondok nih kena caj lain yer kawan2~
RM10 hengget untuk caj pondok ini.
tapi layanan istimewa lah sket.
makan pon selesa kalo bawa anak2 sbb anak2 boleh melasak kt pondok nih.


Dah dapat no meja.
order air dan masakan panas.. terus pergi ke pondok yang menyediakan bekalan seafood.
macam2 ade okehhh! naik berpinar bijik mata nak memilih.
tapi kali nih i x amik ikan. dah plan siap2 dr rumah. hahahaha
nanti i tunjuk ape yang kami tangkap k~ ahaks!



layan anak2 kat tepi pantai. Aroma ikan bakar nih memang betol2 tepi pantai.
kalo air laut pasang.. memang dekat jer dgn tempat makan kami.
kebetulan kami sampai air belom pasang lagi.

pondok tempat kami makan.
gambar nih cinta snap dari tepi pantai.
bila air betol2 pasang.. air laut akan cecah batu2 tuh. dekat kan~

Ohhh.. lupa nak bagitau.
kedai nih amat besar. meja yg x perlu bayar memang banyak. cuma kat pondok nih jer korang kena caj tambahan. kalo meja biasa x de caj untuk meje. hehehe.

air terus oder 1 jug air laici.
senang~ sekali bancuh jer. hehehehe

Nindiaaaaaaaaaa. yang di tunggu2.
Udang butter, sotong celop tepong dan kerabu mangga.

kepah masak sup!
semuanye sedapppppp!
makan sampai puas. sotong dan udang adalah yg terbaik!!
pilih sendirikkan.. haruslah cakap yang terbaik!
2 ekor sotong panjang lengan i. puasssss!!!
hahahahahaha

banyak main dari makan budak2 nih.
tapi kena paksa jugak lah makan.
karang dalam kete cakap lapar. mamanye mesti marah~ hahaha

tudiaaaaaaaa... RM127.80
Saung tu caj untuk pondok yang i cerita tadi.
+ tax 6%.. ini bukan GST.. memang dari dulu kedai nih ade tax.

sesekali melayan kehendak tekak boleh lah kan~
kalo hari2 kuar duit camnih.. boleh votak Cinta i.
hahahahaha. 

Terima Kasih Cinta sebab belanja Kami makan Seafood.
Semoga rezeki abang bertambah murah berlipat kali ganda.
Aminnnn~
Bonus abang nanti kita gi lagi skali ek? muehehehe.

Sekian.. Kesah makan Seafood~


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

25 comments:

aLyNnZ said...

wahhh..dappnyerr..butter prawn tu mmg mengancam qalbu..betul sesekali melayan tekak takder salah nyer kan..hehe

εïзmummyHazaεïз said...

weee... sedapnye.. haza pi last year bulan 11. lepas tu xsampai2 lagi, kikiki ade rezeki nak pi lagi ke sana,. best kan...

Kakzakie said...

Kakak dah dari minggu lepas nak buat kerabu mangga tak terbuat sampai mangga yg dibeli jadi masak dan lembut...

Makan seafood ada kerabu mangga macam ngam gitu kan Zura. Kakak pun suka..

Daddy Ziyyad said...

laaaa...ada tax ke?
hahaha..saya tak perasan & tahu pun, sebab selalu bagi duit kat wife, dia gi bayarkan...

Ain Noraini said...

gi mkn seafood ye zura...
kak ain pun suka gi kedai tu jgk..bila zura tunjuk ni..mula la hati meronta2 nk kesana...

mamaarifakeem said...

Bestnyer,,,pemandangan cantik, kena angin laut plak... makan best plak.... semua bestlah! ^_^

Sesekali boleh la kan... happykan anak2 n emaknye sekali,,.hiii...

mamaarifakeem said...

Bestnyer,,,pemandangan cantik, kena angin laut plak... makan best plak.... semua bestlah! ^_^

Sesekali boleh la kan... happykan anak2 n emaknye sekali,,.hiii...

umi alya said...

Itu dia, sesekali makan besar..

norhidana miswan said...

jelesnyer... mmg best kan mkn situ, akak penah la 2kali pi mkn sana... tp itu pun mlm, tak dpt tgk pemandangan tp pantai tuh...
makanan sana mmg berpatutan n sedap2...

untung org tu umah dkt, blh dtg siang2 huhuhui

wa said...

Amboi..banyaknya menu... abis ke tu hehehe

Sura Mohd said...

puas hati kalau camtu zura..memang boleh datang lagi..:)

NzA said...

mengancamnya tengok makanan tu semua...meleleh2 air liur nie...
ooo..itu stail Kebun Baru kt Bandung...kalau kt sana dibina pondok berasingan n agak jauh satu sama lain tapi mmg syok cz privasi......

babYpose said...

udang butter tu mengancam Nafira. budak-budak main biasa tu, pic tepi pantai cantik.

eyeyou said...

bonus abg bile ekkkk? nk repeat ikan bakauuu...haha

hainom OKje said...

Kat mana ni Zura? Macam best je tempatnya....Sukalah mak bebudak tu dpt makan sambil tgk laut hehe ...
Ni okje rasa mcm kurang Umbailah ni kot yeh....kira mcm mahal jugak tu tk de ikan pun Rm120 lebih...kalau ada sure mahal lagi tu...
Udang butter nampak mengghairahkan mak tu haha....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wow...mmg menarik tertarik la ....alahai..bestnya...huhu...paling win butter prawn tu...perghhhh...leleh ailio..sllluurrpppoo .....hihihihi

aishah nin said...

Amboi sedapnya ikan bakar. Siang hari pun ada ye. Selalu ikan bakar ni memalam je ada jual..hihi

If, saya ke Selangor nak singgah la ke restoran ni :)

Sidratul Muntaha said...

untung laa...
ahahaha

Abang Bear said...

Saya nak puas alah tengok ikan bakar ni... sebab terlalu sedap... tambah air kelapa madu... ko nanges tengok

LadyBird said...

Sedapnye.. msti selesa duk dlm pondok..

Etuza Etuza said...

http://madey09.blogspot.com/ tak apa sesekali makan makanan mewah...

uncle gedek said...

bill tu dah campor GST ke lom?

hehe

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Kecur ailio. Mahal gak air sejag yerp.

Hana Syed said...

Macam best tempat ni.. boleh singgah nanti. Tax 6% tu maknaya income dia lebih beraPE puluh ribu (x ingat exact amount) setahun. Tu yang kastam kenakan tax. Mcm kfc, mcd dll. Kalau yg xde tak mcm marrybrown tu hasil pendapatan tak melibihi lg.

Myra Jay said...

Sedapnyaaa... butter prawn tu ngences :)

Sesekali makan mewah apa salah kan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...