Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 13, 2014

...Kursus lah Pulakkk | GST...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan aura positif.. Yeaahh
*walauponpagi2dahsangkutjem!

Hari ini i nak tempek sket kesah hari Sabtu haitu.
last minit bos kecik bagitau i kena joint Kursus GST.
memula i malas nak joint. tapi bos kecik mintak jugak i joint.
i kata, kalo bbsitter ok baru bleh joint. nasib lah bbsitter kata OK.
makanye.. pergilah kursus di hari sabtu.

oleh kerana i neh memang gagal bab2 jalan kat KL. makanye, bos kecik pick up i kat komuter stesen putra. Kursus i kat Crytal Crown Hotel. kat mana x pasti, sebab bos kecik yang bawakan. katanye kat kepong. hahahahaha


Moh lah kita berkursus!!

goodies bag lah sangattt.. hahaha
ade buku nota dan pen jer.

cekelat dan air di beri..
asam buah limau kelik i bagi.
ubat x mo bg ngantuk. kalo rasa mengantuk, telan sekeping Asam tuh.
konfem cerah bijik mata. hahahahaha.

Tudiaaaaa.. kecik jer nampak speaker kita.
nampak sangat duk belakang. dan nampak sangat datang lambat.. muahaha.

kupon makan (lunch) yang di tunggu2.
hahahahaha.. lapor wehh!! tapi pagi2 ade gak minum pagi.. layan bihun goreng.


desert area.. memang mengancam kan!!
sorrylah.. gambar makanan ini jer yang i snap.
nak snap pinggan sendirik malu.. sebab macam ape ntah.. penuh satu pinggan!
hahahahahahahahaha.

yang pasti makan semua best2!! terbaik!
ade spagethi.. ada nasi goreng.. ade lamb chop.. ade sup.. ada laksa.. stimbot ade ABC ada rojak ade macam2 lagi lahhhh! memang terbaik!

berkursus skali.
Dari kiri.. Mr Wong(supplier), Mr Loy(contract manager), Mr Patrick (bos Kecik i) 
yang baju kotak2 tuh peserta kursus jugak tapi bukan dr kampeni i. :)

Miss Lee.. satu2nye ahli mensyuarat tingkap i kat opis.
teman bergosip neh! hahaahaha.

Hujung skali pakai spek. Mr Tiong. My kampeni Auditor. 
yang tengah2 tuh. speaker kursus. Mr Hong.
rezeki kami makan satu meje ngan Mr Hong. dapat lah borak lebih pasal GST nih.
Mr Hong nih sebenarnye kampeni i punye Kampeni auditor.
so, kami memang dh kenal Mr Hong nih. cuma x pernah borak semeja je lah.. hehehe.

Ringkasan yang i dapat buat dari kursus nih.
Kursus ini lebih kepada penggunaan GST kepada kampeni lah.
untuk orang persendirian, mungkin i kena carik kursus lain.
memang agak complicated jugak perlaksanaan GST nih.
orang yang jaga akaun mungkin akan sakit kepala jugak lah di awal perlaksanaan nanti.
untuk kurangkan sakit kepala.. kampeni kenalah upgrade Akaun sistem kepada sistem yang mesra GST.  

mungkin lepas nih i kena carik kursus GST untuk tahu pasal GST kepada orang perseorangan/pelanggan pulak. sekurang2nye ade lah sedikit ilmu pasal GST kan~

Sekian.. kesah kursus GST.

P/s: korang dah siapkan diri pasal GST dah??







 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

norhidana miswan said...

geng2 opis ko sume cina ke dik? best jgk ek kursus2 nih kan, kalu tak bosan kt opios je

akak tak penah pg lg kursus gst nih, tp mmg kene cari gk lah n tau psl gst nih, kalu tak kene tipus esaja je...

ko urus akaun kan, musti pening kn...takpe kasi rilex2

apasal masa bule2 baca tajuk tu... akk baca kurus lah pulak heheheh

Sura Mohd said...

masa makan tu pasti terang mata kan zura...haha...:)

Daddy Ziyyad said...

Mmg complicated perlaksaannya, sebab baru lagi....harap kesan benda baru ni takla sampai beri kesan mengejut yg teruk sgt kepada kita sebagai pengguna

Tihara said...

rasanya lah kan
masih ramai yang blur tentang GST ni
termasuk yang taip komen ni uhuks

yang penting time kursus
makanan dia memang superb! :)

ct cheery said...

dapat sijil tak sis??manager cheery ada ckp cheery mybe kena attend kursus GST ni tapi xconfirm lagi..tunggu instruction dari big bos huhu..tp makanan dia memang mengiurkan hahaha...terliur aiih

Masya said...

mula² mmg akan blur... psl gst ni huhuhuhu

umi alya said...

Siapa nama speaker tu Zura? tak nampak.. shaiful zaini erk??

terrer le zura dah kursus GST, akak langsung buta huruf, sah2 boleh ditipu

NzA said...

wah bestnya makanan...akak pn berkursus gak hari sabtu hr tu...blk dh ptg...adeh.

Zasillah Ariffin said...

pengsan nak hadap kursus ni kan mama...ibu tak der lah join kursus GST ni duk umah jer ekekeke

tapi suami hari tu join kemain balik umah cerita balik kat ibu...cemana GST nih beroperasi nanti...pening2 ibu mikirkannya...jadik ibu wat wat tak tau jek...yg ibu agak harga barang mesti dah tak sama macam skang nih...harap pengecualian barang dari cukai GST ni bertambah lagi. lagi lagi barang makan.

Rinna said...

kalau gi kursus nie yg bestnya..dpt makan laa..yg sedap2 plak tuh.. :)

LYAfrina said...

Ramai cina kat company zura
. Klo leh closed dgn cina mmg bgus r zura..

Penangan GST kan.. kat ofis lya ada gk y kna kursus gst ni. Bhgian acc.. lya x tlibat pom

εïзmummyHazaεïз said...

Bestnye. Tang desert pon beshh.. Lama dah xdek kursus2 ni.. Attend talk utk collect point renew lesen jururawat ade le.. Kikiki !(˘︶˘✿)(˘︶˘✿)

- said...

huhu... ari tu ada expo pasal gst kat klcc... bos suruh pergi...dah siap register semua..sudahnya saya xdpt join gara2 period pain sampai 2hari..huhuhu..

pening gak pasal gst...hukhuk...

Myra Jay said...

Myra yg best bila p kursus ni part makan la, heaven sangat kan :)

Sal Bee Yah said...

makan sedap-sedap tu mesti pastu ngantuk..haha

hainom OKje said...

Ohhh zura di kelilingi Ce Ye Nun Alif yer...macamana Zura bekerja dengan depa?
Complicated sangat ke GST ni Zura? bukan mcm tax biasa tu aje ke.... total barang tambah jer ngan GST?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...